بررسی دوران پس از اپیدمی در واکاوی «اقتصادسرآمد»

عصر مبهم «پسا کرونا»

گروه سیاسی- در طول تاریخ همواره بشر با انواع بلایای طبیعی و یا دست ساز بشر مواجه بوده که اندکی بعد به تدریج از میان رفته و جز نام و تاریخ چیزی از آن باقی نمانده است. جنگ‌ها بیماری‌ها همواره در دو دوره مورد بررسی تاریخ نگاران قرار می‌گیرند، بعد و پس. اکنون در قرن 21 ام کرونا به عنوان اپیدمی قرن در حالی که تاریخ را ورق می‌زند نیز از این موضوع مستثنی نیست و قطعا در سال‌های بعد این بیماری دستمایه نویسندگان، شاعران و تاریخ نویسان برای نگارش خواهد بود. در دوران شیوع هر بلایی همواره دولت‌ها و نظام‌ها درصدد کاهش هر چه بیشتر آسیب‌های ناشی از این شیوع هستند. در دوران پس از هر اپیدمی دولت ها و نظام های سیاسی به روش دیگری عمل می‌کنند. آثار فیزیکی ناشی از هر اپیدمی همواره به تدریج از بین می رود اما آثار روانی آن شاید قرن ها باقی بماند و یا به تغییرات جغرافیایی و تاریخی منجر شود. دوران پسا کرونا نیز به گفته آگاهان دوران دیگری خواهد بود. 
به گزارش اقتصادسرآمد، یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که این ویروس و ‏تاثیرات آن به سادگی جمع نخواهد شد. در حوزه درمان باید بر اساس نظرات جامعه پزشکی و سازمان بهداشت ‏جهانی جلو رفت اما ‏برای حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باید از حالا برنامه ریزی کرد چرا که قطعا سبک ‏زندگی بشر در دنیای ‏پساکرونا تغییر خواهد کرد از این جهت برای حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باید از حالا ‏برنامه ریزی کرد چرا که قطعا سبک زندگی بشر در دنیای پساکرونا تغییر خواهد کرد.‏
پروانه مافی درباره درس هایی که کشورها باید از پدیده کرونا بگیرند، بیان کرد: کرونا پدیده جالبی بود که توانست تمام قواعد و ‏برنامه های بین المللی و داخلی کشورها را برهم بریزد و پوچ بودن ادعاهای ابرقدرت ها که خود را مسلط به کل دنیا می دانستند، ‏نشان دهد.‏
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در ادامه با بیان اینکه بنظر می رسد دنیا بعد از کرونا، دنیای ویژه ای خواهد بود، تاکید ‏کرد: قطعا برنامه های حوزه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در کشورهای مختلف مانند سابق پیش نخواهد رفت. دنیا ‏امروز باید خود را برای دوران پسا کرونا آماده کند. ضعف شبکه بهداشت و درمان کشورهای ابرقدرت در برابر این ویروس به ‏خوبی نشان داد که چگونه یک موضوع ساده می تواند تهدیدی جدی برای حیات بشریت شود.‏
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هم می گوید: بعد از سپری شدن دوران بیماری کرونا باید کارهای عقب مانده حزبی را جبران کنیم.
علی محمد نمازی درباره اقداماتی که بعد از پایان دوره فراگیری ویروس کرونا انجام خواهد داد، اظهار کرد: من بازنشسته هستم و آنچنان کار رسمی ندارم که سراغش بروم با این حال مسافرت با خانواده و دیدار با اقوام، آشنایان و دوستان را در برنامه دارم.
وی با اشاره به عقب افتادن فعالیت های حزب کارگزاران سازندگی، تصریح کرد: بعد از انتخابات مجلس، حزب فقط یکی دو جلسه برگزار کرده است. وقتی شرایط عادی شد باید این عقب ماندگی جبران شده و کارهای معمول حزب از جمله عضوگیری، سازمان دهی و آموزش  دنبال شود. همچنین معتقدم باید به استان ها سرکشی شده و جلساتی با دبیران استانی حزب برگزار شود. این فعال سیاسی در پایان گفت: من معتقدم باید به موضوع انتخابات ریاست جمهوری 1400هم پرداخته شده و بررسی شود آیا استقبال از این انتخابات هم مانند انتخابات مجلس خواهد بود یا شرایط تا آن زمان تغییر می‌کند.
قائم‌مقام حزب همبستگی ایران اسلامی گفت: مقابله با کرونا نباید تصمیم سازان کشور را از آینده نگری و پیش بینی های مبنتی بر نظرات کارشناسان اقتصادی و جامعه شناسان برای مدیریت جامعه در دوران پساکرونا غافل کند.
محمد سالاری ، با بیان اینکه پساکرونا دورانی سخت برای کشور است، گفت: پس از عبور از بحران بیماری کرونا که امیدوارم در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد آن باشیم، قطعا کشور با مشکلات اقتصادی و اجتماعی بسیاری رو به رو خواهد شد که دولت به تنهایی نمی‌تواند بر آن ها فائق آید و کشورمان بیش از پیش به تقویت همکاری و هماهنگی میان همه ارکان نظام برای عبور موفق و با کمترین آسیب از آن برهه زمانی نیازمند است؛ چرا که بسیاری از تحلیلگران معتقدند بحران کرونا ظرفیت تغییر بنیادین جهان و ساختارهای فعلی را دارد.
عصر مبهم «پسا کرونا»
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه