مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم
قشم پیشگام تغییر الگوی تولید میگو از روش های سنتی است
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: قشم به دنبال تغییر الگوی تولید میگو از روش های سنتی با بهره وری پایین به روش های متراکم با بهره وری بالا و افزایش تولید در واحد سطح است.به گزارش اقتصادسرآمد، منصور آزاد اظهار داشت: در تمام دنیا از جمله ایران برنامهریزیها با هدف تامین این پروتئین، حول محور پرورش آبزیان انجام میشود و نمودار تولید در سالهای اخیر که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی سازمان مللل متحد «فائو» ارایه شده موید این حقیقت است.وی ادامه داد: بر اساس آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۳۰ برای حفظ دسترسی فعلی جمعیت دنیا به پروتئین باید سهم پرورش در تولید پروتئین های دریایی از ۴۸ درصد به ۶۰ درصد افزایش یابد.مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در ایران به واسطه وجود سواحل طولانی در شمال و جنوب کشور صنعت تکثیر و پرورش میگو همزمان با رشد و توسعه این حرفه در عرصه جهانی از توسعه چشمگیری برخوردار بوده و در جزیره قشم نیز برنامهریزی برای تولید ۳۲ هزار تُن میگو انجام شده است.آزاد با بیان اینکه صنعت پرورش میگو شامل مولد سازی، تکثیر، پرورش، عمل آوری و بازاریابی مطرح است، تصریح کرد: در همه مراحل یاد شده موضوع برندسازی باید مورد توجه قرار گیرد.وی خاطرنشان کرد: تاکنون میگو به روش سنتی و در سدهای خاکی در نزدیکی سواحل پرورش مییافت اما با همت کارآفرینان و سرمایهگذران هم اکنون فناوریهای روز دنیا در حوزه پرورش میگو از جمله کشت متراکم و فوق متراکم به کشور وارد شده است. مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: کشتهای مبتنی بر فناوری علاوه بر اینکه عواقب محیط زیستی کشتهای سنتی را در پی ندارند و کمترین آسیب را به محیط پیرامون واردمیکنند از نظر اقتصادی نیز بهرهوری چند برابری دارند و مقرون به صرفه هستند.به گفته آزاد؛ برداشت ۱۰ برابری کشتهای مدرن نسبت به کشت سنتی جذابیت این صنعت رابرای سرمایهگذاران دو چندان کرده چراکه در کشت متراکم به ازای هر هکتار زمین توانایی برداشت تا ۱۰۰ تُن میگو را می توان ایجاد کرد. وی تصریح کرد: جزیره قشم توان تولید ۳۲ هزار تُن میگو را دارد و که هم اکنون ۴ هزار تُن از این مقدار به مرحله تولید رسیده است و تا سال ۱۴۰۴ میزان تولید میگو پرورشی در قشم به ۲۳ هزار تُن از طریق کشتهای سنتی و متراکم می رسد.