مصرف ماهی در همدان با سرانه کشوری فاصله زیادی دارد
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سرانه مصرف آبزیان در سفره خانوارها در مقایسه با سرانه کشوری فاصله زیادی دارد.به گزارش اقتصادسرآمد، احمد بختیاری به مهر، بیان کرد: به منظور ترویج فرهنگ آبزی مصرفی و افزایش سرانه مصرف آبزیان و همچنین ایجاد بازار برای تولید کنندگان ماهی استان و افزایش تقاضا برای مصرف ماهی و پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در سفره خانوارها که متأسفانه سرانه مصرف در استان حدود ۸ کیلوگرم بوده که در مقایسه با سرانه کشوری یعنی ۱۳ کیلو گرم و سرانه ۲۴ کیلوگرمی در دنیا فاصله زیادی وجود دارد.وی ادامه داد: مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای افزایش سرانه مصرف و ایجاد جامعه سالم و افزایش تقاضا جهت رونق تولید ماهی اقدام به برگزاری دورههای آموزش طبخ آبزیان در کلیه نقاط استان اعم از روستا و شهرستانها مینماید که در این دورهها به صورت رایگان برای خواهران علاقمند برگزار میشود.بختیاری ادامه داد: آموزشهای لازم شامل نحوه تیغ گیری ماهی، رفع بوی ماهی، تشخیص ماهی سالم از ناسالم و فواید مصرف ماهی برای انسان ارائه میشود و در هر کلاس حداقل ۵ نوع غذا با ماهی به صورت عملی آموزش داده میشود.وی اضافه کرد: امسال با اعتباری معادل دو هزار میلیون ریال تعداد ۱۰۰ دوره آموزش حضوری طبخ آبزیان در سراسر استان به تعداد دو هزار و ۵۰۰ نفر روز اجرا و همچنین ده برنامه آموزش طبخ آبزیان به مدت ۱۰۰ دقیقه با اعتباری معادل ۲۵ میلیون ریال از طریق سیمای مرکز استان در اسفند پخش خواهد شد که پیش بینی میشود حداقل ۲۰۰ هزار نفر آموزش طبخ را بدین طریق فرا گیرند که شاهد افزایش سرانه مصرف باشیم و به هدف گذاری صورت گرفته طبق برنامه تحولی دولت سیزدهم یعنی افزایش سرانه استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۰ کیلو گرم ارتقا یابد.