printlogo


همکاری ایران و کنیا در 6حوزه صنعت شیلات
استقبال از توسعه و ایجاد خط کشتیرانی میان بنادر ایران و کنیا


درجریان سفر رییس جمهور و مقامات عالی‌رتبه ایران به کشورهای افریقایی، سید ابراهیم رئیسی در یکی از نشست های ایران و کنیا  با استقبال از توسعه و ایجاد خط کشتیرانی میان بنادر جمهوری اسلامی ایران و کنیا راهکارهای موثر برای همکاری در این زمینه‌ها را نیز بررسی کردند که مقرر شد سازمان شیلات ایران با همتای کنیایی خود در ۶ حوزه همکاری داشته باشد. 
سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور کنیا عنوان کرد، همکاری ایران با قاره آفریقا ریشه تاریخی دارد و ما معتقدیم این روابط می‌تواند میان دو ملت ایران و کنیا روز به روز توسعه یابد.
در همین رابطه مرتضی آزادی، مشاور رئیس سازمان شیلات کشور در امور بین الملل درباره فرصت‌های همکاری ایران با کشورهای آفریقایی در حوزه شیلات گفته است: در راستای پرورش و توسعه فراسرزمینی سازمان شیلات، ۶ کشور هدف را مشخص کرده است. 
سال ۸۷ ایران با کنیا تفاهم نامه ۵ ساله داشت و پیش بینی می‌شود در دور جدید، همکاری‌ها گسترش پیدا کند.آزادی افزود: پیش نویس تفاهم نامه بین دو کشور با ۱۷ بند تنظیم شده که شامل ۶ بخش است؛ همکاری مشترک در بخش آموزش، برگزاری نشست‌های تخصصی بین کارشناسان شیلات دو کشور، بهره برداری برای استفاده از ذخایر موجود در آب‌های آفریقا و اعزام ناوگان صیادی با هماهنگی این کشورها، تنظیم برنامه‌ها برای بهبود کیفیت پرورش آبزیان، توسعه آبزی پروری و در نهایت توسعه فعالیت‌های شیلاتی است.
مشاور رئیس سازمان شیلات کشور در امور بین الملل ادامه داد: ایران در پرورش و تولید ماهی قزل آلا و ماهی تیلاپیا و همچنین فعالیت در آب‌های داخلی و دریای آزاد از طریق پرورش ماهی در قفس تجربه‌های خوبی دارد. 
اشتراک گذاری این تجربیات بین دو کشور می‌تواند بستری برای توسعه همکاری‌ها باشد.
وی تصریح کرد: اقتصاد آبی یکی از موضوع‌های روز در سطح بین المللی است که تمام فعالیت‌ها به سمت استفاده بهینه از دریاها و مقابله با آلودگی شکل گرفته است. در حوزه فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی سازمان شیلات دو کشور می‌توانند با هم همکاری‌های خوبی داشته باشند.