printlogo


اقدام شش گانه دولت سیزدهم در پارس جنوبی؛
بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰سال

گروه نفت و انرژی- فاطمه کریمی -  نشست مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور با مدیران صنعت نفت در پارس جنوبی برگزار شد در این نشست به گزارش هایی حول محور پیشرفت اقدام‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم و نیز کمی و کاستی های این حوزه پرداخته شد.
به گزارش اقتصادسرآمد، سجاد خلیلی، معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری گفت: ۶ اقدام مهم در پارس جنوبی در دولت سیزدهم انجام شده که شامل توسعه فاز ۱۱، بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴، شیرین‌سازی میعانات گازی، بهره‌برداری از اسکله صادراتی گاز مایع، احداث خط لوله فاز ۱۶ و ... است.  
در این نشست در پارس جنوبی با بیان اینکه دشمنان ایران نه‌تنها در توسعه پارس جنوبی کمک نکردند که در زمین رقبای ایران فعال بودند، اظهار کرد: از همین رو تلاش در این عرصه جهاد اقتصادی است.
وی با اشاره به روایت پیشرفت اقدام‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم، ادامه داد: منطقه پارس جنوبی نماد پیشرفت صنعت نفت در سال‌های اخیر است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بیش از ۹۰ میلیارد دلار طرح در شرکت ملی نفت ایران و در بخش بالادست در این منطقه اجرایی شده است، تاکید کرد: ۵۰ درصد گاز ایران، ۷۰ درصد تولید گاز کشور و ۸۰ درصد میعانات گازی سهم پارس جنوبی است.
خلیلی گفت: با توجه به اینکه میعانات گازی تولید شده برای تولید بنزین و گازوئیل اختصاص پیدا می‌کند بنابراین این میدان مشترک سهم مهمی در تأمین بنزین و گازوییل کشور دارد.
وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیش از این معطل حضور شرکت‌های خارجی بود، تصریح کرد: اما در دولت سیزدهم جابه‌جایی سکوی فاز ۱۱ انجام شد و تولید روزانه ١٥ میلیون مترمکعب گاز از آخرین فاز پارس جنوبی آغاز خواهد شد.
معاون وزیر نفت افزود: در دولت گذشته ۳۵ نفتکش عظیم میعانات گازی روی آب به مدت ۳ سال معطل مانده بود و فروش نفت را به ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده بودند.
خلیلی ادامه داد: در دولت سیزدهم اما نه‌تنها میعانات گازی به فروش رفت، صادرات نفت نیز افزایش یافت و اکنون میعانات گازی روی آب به صفر رسیده است.
وی تأکید کرد: ۶ اقدام مهم در پارس جنوبی در دولت سیزدهم انجام شده که شامل توسعه فاز ۱۱، بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴، شیرین‌سازی میعانات گازی، اسکله صادراتی و ... است.

آغاز تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان مردادماه
 محمدحسین مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس متجلی نیز در این نشست گفت: اکنون ۴ حلقه چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی تکمیل شده و تا پایان مردادماه امسال تولید زودهنگام از این فاز آغاز می شود.
 وی با اشاره به اینکه پارس جنوبی خط مقدم جبهه اقتصادی کشور است، اظهار کرد: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب که خرمشهرها در راه است، باید برای خط مقدم جبهه اقتصادی باید برنامه مشخصی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: ناترازی گاز در زمستان و تابستان وجود دارد و باید با برنامه‌ریزی از مشکلات آینده جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: افت فشار مخزن پارس جنوبی و نا ترازی گاز در آینده نیز وجود خواهد داشت و برای حل این مشکل باید مسیرها را کوتاه کرد و بتوانیم به هدف بزرگی که در پیش داریم برسیم.
متجلی با بیان اینکه در دو سال اخیر تصمیم‌های بزرگی در کشور گرفته شده است که می‌توان به نصب سکوی فاز ۱۱ اشاره کرد، گفت: در سال‌های گذشته یک دکل حفاری با کارایی ۴۰ درصد در فاز ۱۱ کار می‌کرد اما در دولت سیزدهم این دکل جابه‌جا شد و اکنون چهار حلقه چاه تکمیل شده و تا پایان مردادماه تولید زودهنگام از این فاز آغاز می‌شود.وی افزود: احداث خط لوله جدید فاز ۱۶ نیز در حال اجراست و تا مهرماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیرعامل نفت و گاز پارس گفت: در فشار افزایی باید به سمت استفاده از کمپرسورهای به روز دنیا حرکت کنیم.

افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی
 در هفته‌های آینده
 در همین رابطه جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به میدان‌های مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس گفت: ذره‌ای از حق ایران در بهره‌برداری از میدان آرش کوتاه نمی‌آییم.
وی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران چند میدان مشترک گاز و نفت با کشورهای همسایه دارد، اظهار کرد: الحمدالله با تفاهم این میدان‌ها در حال بهره‌برداری هستند.
وی درباره میدان آرش که بین ایران و کویت مشترک است، تصریح کرد: در این باره به کشور کویت اعلام کردیم مانند دیگر میدان‌های مشترک این آمادگی را داریم تا به صورت مشترک بهره‌برداری کنیم و آن را حق جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم. 
وزیر نفت افزود: اگر کشور کویت علاقه‌ای به این همکاری ندارد، ما تکلیف خود را می‌دانیم و ذره‌ای از این موضوع کوتاه نخواهیم آمد.
ایجاد کارت سوخت بانکی نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌هاست
اوجی همچنین درباره کارت سوخت بانکی اعلام کرد: ایجاد کارت سوخت بانکی به‌صورت پایلوت از طریق یکی از جایگاه‌ها انجام شده، اما به زیرساخت گسترده‌ای در کشور نیاز دارد و در این باره افزون بر وزارت نفت باید شبکه بانکی و وزارت اقتصاد پای کار باشند.
وی درباره اینکه با اجرای این تغییر، آیا قیمت بنزین افزایش خواهد یافت؟، تصریح کرد:‌ خیر، در قیمت بنزین اثری ندارد و امیدواریم با فراهم شدن زیرساخت‌ها به‌صورت فراگیر کارت سوخت بانکی نهایی شود.
اقدام دولت برای جمع آوری گازهای مشعل

وزیر نفت درباره اقدام‌های این وزارتخانه برای جمع‌آوری گازهای مشعل به‌عنوان ثروت ملی، یادآور شد: در دولت سیزدهم اقدام‌های بسیار مثبتی برای جمع‌آوری گازهای مشعل انجام دادیم. البته می‌دانید که این گازها همراه با تولید نفت و میعانات نفتی و پالایشگاه‌های گازی استخراج می‌شوند.
اوجی با بیان اینکه در وزارتخانه نفت همه پروژه‌های گازهای مشعل تعیین‌تکلیف شدند، اضافه کرد: برنامه‌ریزی لازم در این باره انجام شده و در این مدت دو پروژه به بهره‌برداری رسیده است که یکی از آنها با حضور رئیس‌جمهوری بود که ان‌جی‌ال ٣٢٠٠ در مجموعه گازی هویزه است که گازها غرب کارون را جمع‌آوری می‌کند.
وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی انجام‌شده در وزارت نفت بنا داریم گازهای مشعل که همراه میدان‌ها را است تا پایان دولت سیزدهم جمع‌آوری کنیم.

فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰سال آماده بهره‌برداری است
وزیر نفت همچنین با اشاره به یک خبر خوب برای کشور گفت: آخرین فاز پارس جنوبی که فاز ۱۱ است و مهم‌ترین و مرزی‌ترین فاز پارس جنوبی به‌شمار می‌آید، حدود ۲۰ سال برای تکمیل آن تمدید قرارداد صورت می‌گرفت، اما خوشبختانه در دولت سیزدهم صفر تا ۱۰۰ عملیات این فاز انجام شد و بهره‌برداری از این فاز با حضور رئیس‌جمهوری در دستور کار قرار دارد.
اوجی با بیان اینکه روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون مترمکعب از میدان پارس جنوبی در فاز ۱۱ بهره‌برداری خواهد شد،‌ اظهار کرد: صفر تا ۱۰۰ این فاز در دولت سیزدهم انجام شد و ۳ سال زودتر از برنامه‌ به نتیجه رسید.