افزایش ساعات کاری نیروگاههای پیر برای جبران کسری برق
مدیرعامل نیروگاه دماوند تاکید کرد: اکنون شبکه در نقطه کار خود؛ کار نمیکند و این خود عوارضی را مترتب نیروگاه کرده است.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمد کبیری در حاشیه بازدید از نیروگاه دماوند در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نیروگاه دماوند ۲۸۶۸ مگاوات ظرفیت نصب شده دارد و ۱۵۶ مگاوات در حالت مدیا در پیک تابستان به ظرفیت اضافه شد.
وی افزود: در فضایی که افزایش تولید نداریم؛ افزایش ظرفیت و طرح های ارتقا مشکلاتی ایجاد کرده است.
مدیر عامل نیروگاه دماوند تاکید کرد: اکنون شبکه در نقطه کار خود؛ کار نمیکند و این خود عوارضی را مترتب نیروگاه کرده است.
وی تاکید کرد: طولانی شدن بازه پیک شبکه بار سنگینی برای نیروگاهها ایجاد کرده است، ما مجوز داریم که در فصل زمستان تعمیرات انجام دهیم اما ساعات در مدار بودن نیروگاه افزایش داده شده و به ۷۶ هزار ساعت رسیده و این در حالی است که عمر نیروگاه بالا رفته و باید بهره برداری از آن محتاطانه شود. مدیر عامل نیروگاه دماوند راندمان واحدهای گازی نیروگاه را ۳۲ و ۳۴ درصد و واحد سیکل ترکیبی را ۵۳ درصد ذکر کرد.
کبیری با بیان اینکه ناترازی برق بار سنگینی ایجاد کرده است، گفت: مشکل دیگر ما این است که باید نوسازی انجام شود اما خیلی مواقع به خاطر کمبود نقدینگی انجام نمی شود و این مشکلات سونامی ایجاد می کند، در LTE پیش بینی شده که ۸ میلیون دلار نیاز است در حالی که نقدینگی موجود نیست وعدم پرداخت مطالبات مشکل ایجاد کرده است.
وی با اشاره به مصرف سوخت نیروگاه گفت: سال گذشته ۱۱۲ روز گازوییل مصرف کردیم و استفاده از مازوت نیز نداریم.
وی در ادامه به مشکلات تولید برق توسط بخش بخش خصوصی اشاره و اظهار داشت: مشکل اصلی ما دریافت منابع فروش برق از توانیر و وزارت نیرو است، ما باید با مشقت فراوان برق را در حالی که تحهیزات در دمای بالای ۱۰۰۰ درجه فعالیت می کنند و تعمیرات اجباری را می طلبند؛ تولید کنیم.