ارتقا بهرهوری تنها راه جلوگیری از هدر رفت منابع است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت باید تلاش کند در شرایط تحریم بهرهوری را ارتقا داده و از هدر رفت منابع جلوگیری کند.
به گزارش اقتصاد سرآمد، محمد خدابخشی در خصوص مخالفتهایی که نمایندگان به لایحه بودجه 98 وارد کردهاند، بیان کرد: محورهایی مانند عدم انطباق با احکام ششم توسعه، عدم مدیریت مناسب منابع ارزی، عدم استفاده مناسب از فرصتهای ایجاد شده ناشی از شرایط تحریم، عدم توجه کافی به واقعیتهای اقتصادی موجود در جامعه، عدم توجه به گزارش دیوان محاسبات کشور در خصوص حذف احکامی که فاقد عملکرد بودند در بودجههای سنواتی گذشته و تکرار برخی از آنها در بودجه 98 و کمتوجهی به وزارت آموزش و پرورش و انتقال آن باعث شد تا من یکی از مخالفان بودجه 98 باشم.
وی با ارائه مصداقهایی برای عدم انطباق بودجه 98 با برنامه ششم، عنوان کرد: با توجه به اینکه بعضی از احکام در برنامه ششم تجویزی و برخی تکلیفی است از مجموع 1229 حکمی که در برنامه ششم داشتیم 1172 حکم تکلیفی و 261 از مجموع احکام برنامه ششم، ماهیت بودجهای داشتند و باید دولت اینها را در بودجه سنواتی میدید، اما حدود 70 درصد از احکام برنامه ششم مغفول مانده و این در شرایطی است که ما داریم وارد سال سوم برنامه ششم میشویم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: احکام کلانی که در برنامه ششم پیشبینیشده بود ازجمله کاهش نرخ بیکاری، کاهش ضریب جینی و رشد اقتصادی سالانه 8 درصد، تحقق پیدا نکردهاند، چراکه تحقق این هدفگذاریها الزاماتی داشته ولی آن الزامات بهاندازه کافی موجود نبوده است.
خدابخشی متذکر شد: دولت باید تلاش کند در شرایط تحریم بهرهوری را ارتقا داده و از هدر رفت منابع جلوگیری کند، چراکه ارتقا بهرهوری و کارایی ربطی به تحریمها ندارد و به مدیریت داخلی مرتبط است.