بازدید عضو هیات رییسه مجلس از مجتمع کشتی سازی
و صنایع فراساحل ایران مجلس، سفارش به داخل را در حوزه صنایع دریایی مطالبه میکند
روح الله متفکر آزاد عضو هیات رییسه مجلس در بازدید از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران با حضور در جمع مدیران این صنعت، اظهار کرد: دست فرمان نظام به سمت اقتصاد دریایی است و کشتی سازی پیشانی این عرصه است.
وی با بیان این که در حوزه تقنین آنچه نیاز صنایع دریایی است و اقتصاد دریا و توسعه کشتی سازی بدان نیاز دارد، فراهم است، تصریح کرد: ضربات برخی شرکتهای بین المللی به پروژههای نفتی و کشتیرانی، ما را ملزم میسازد که حداکثر اتکا را به توان داخلی داشته باشیم.
به گفته متفکر آزاد، لازم است شرکتهای دانش بنیان را هم در امور خودتان درگیر کنید تا آنها هم رشد کنند چرا که کشور به آن بسیار نیاز دارد.
نماینده مردم تبریز خاطرنشان کرد: توسعه سواحل مکران به صنایع دریایی هم نیاز دارد و ایزوایکو در این میان میتواند نقش آفرینی کند.
متفکر آزاد همچنین از مدیران و متخصصان ایزوایکو خواست تا در رابطهای تنگاتنگ با مجلس، هر کمک و رایزنی فرادستی برای حمایت از کشتیسازی لازم باشد را مطرح و دنبال کنند.عضو هیات رییسه مجلس گفت: سفارش به داخل باید جدی پیگیری شود و مجلس آن را مطالبه میکند.در این جلسه سلمان ضربی مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران به بیان گزارش دقیقی از حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در این مجتمع و اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در این صنعت در زمینه ساخت و تعمیرات کشتیهای محتلف در ابعاد متنوع پرداخت.
نشست مشترک مدیران ایزوایکو و فولاد هرمزگان
پیشتر نیز معروفخانی مدیرعامل فولاد هرمزگان به همراه جمعی از مدیران این مجتمع عظیم تولیدی فولاد کشور 1402 با حضور در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران ضمن بازدید از بخشهای مختلف این مجتمع صنعتی با مدیرعامل و جمعی از مدیران ایزوایکو نشست مشترکی در خصوص پتانسیلها، توانمندیها و طرحهای توسعهای دو شرکت برگزار کردند.
در جریان این نشست مشترک مدیران دو شرکت و به بحث و تبادل نظر در خصوص پتانسیلها، توانمندیها و طرحهای توسعهای دو مجتمع ایزوایکو و فولاد هرمزگان پرداختند.در ابتدا مدیرعامل ایزوایکو با ارائه گزارشی از فعالیتها، توانمندیها، امکانات و تجهیزات و طرحهای توسعه ای ایزوایکو و ابراز امیدواری از همکاری میان دو شرکت اشارهای به تاریخچه احداث فولاد هرمزگان با نام فولاد ایران در زمان تاسیس مجتمع کشتی سازی با سیاست تامین فولاد مورد نیاز این شرکت کرد. و افزود همکاری میان این دو شرکت در ذات تأسیسشان بوده و بهتر است در عمل نیز اجرایی شود.دکتر ضربی همچنین ضمن توضیحاتی درمورد روند ساخت شناورها، اشارهای به ساخت سه فروند کانتینر بر اقیانوس پیمای این مجتمع کرد که علاوه بر اینکه از پیشرفته ترین کانتینربرهای دنیا محسوب میشوند به دلیل استاندارد بالای ساخت تنها کشتیهای ساخت داخل هستنند که میتوانند در بنادر اروپا دریانوردی و تردد کنند.مدیرعامل ایزوایکو با اشاره به فضای هزار و صد هکتاری این مجتمع در سواحل خلیج فارس افزود برای اجرای طرحهای توسعهای صنایع پشتیبانی که در این شرکت حضور دارند، فضایی نیز تخصیص داده شده است که دیگر شرکتها و صنایع نظیر فولاد میتوانند در این فضا مستقر شوند. و با توجه به اینکه نیاز صنعت کشتیسازی به فولاد بهویژه انواع ورقها و پروفیلها ملموس هست و امیدوار هستیم همکاریها به نحوی باشد تا دو مجموعه منتفع شوند و از خروج ارز از کشور و استان جلوگیری کنیم.معروفخانی مدیرعامل فولاد هرمزگان با اشاره به توانمندیهای این شرکت در تولید انواع تختال، گزارشی از وضعیت طرحهای توسعهای این شرکت و روند پیشرفت این طرحها ارائه کرد و گفت: طرح نورد از جمله پروژههای توسعهای فولاد هرمزگان است تا بتوانیم با اجرای آن، نیاز صنایع مختلف به ویژه کشتیسازی را برطرف کنیم. فولاد هرمزگان مصمم است طرحهای توسعهای را به دلیل شرایط استراتژیک استان هرمزگان دنبال کند و به بهرهبرداری برساند. با بهرهبرداری از این طرحها طی دو تا سه سال آینده، استان هرمزگان میتواند به یکی از قطبهای بزرگ تولید فولاد تبدیل شود.
در پایان این جلسه دو طرف توافق کردند جلسات کارشناسی میان دو شرکت برای رسیدن به یک تفاهم مشترک و تداوم همکاریها ادامه یابد.