اقتصاد سرآمد گزارش می دهد
كباب ماهی سيبس برای فرهنگ ايراني
گروه شیلات - مجتبی حسینی - در فرهنگ تفريحي ما ايرانيها، همواره جوجه كباب جاي خاصي دارد. مهمترين دليل آن، علاوه بر ارزاني، سهولت در فيله كردن و كباب كردن آن است. اما هستند شهروندان زيادي كه مايل به تجربه جديد، مزه جديد و غذاي متفاوت هستند؛ به شرطي كه بشود آن غذا را در سفر به همراه برد و مانند جوجهكباب آماده و برشته كرد و خورد.گوشت قرمز، يك جايگزين است كه البته خيلي طرفدار ندارد. مهمترين دلايل علاوه بر گراني نسبت به گوشت مرغ، سختي كباب كردن آن است كه معمولا خشك شده و قابل خوردن با نان نيست و معمولا مزاحمي مانند برنج بايد كنارش باشد تا بشود صرف شود. گوشتهاي ديگر مانند جگر هم هستند؛ اما سختي نگهداري جگر، سختي سيخزدن و مواظبت براي پخت آن و نيز گراني آن كه اكنون در بازار به كيلويي 500هزار تومان رسيده است؛ گرايش به اين كباب را كمرنگ كرده است. در مسافرتها و تفريحات، مردم بيشتر به وجه آسان كار نگاه ميكنند و در اين ميان، قطعه كردن مرغ و كباب كردنش به نام جوجه كباب، خيلي راحتتر است.
سيبس به جاي مرغ
ماهي ماهيچهاي، بدون تيغ، بدون بو و خوشمزهاي چندي است در بازار ايران خودنمايي ميكند كه قابل كباب كردن هم هست. سرخكردني و كباب اين ماهي لذيذ است و اگر مردم با آن آشنا باشند، به راحتي آن را جايگزين جوجه كباب ميكنند؛ زيرا هم ماندگاري مناسب دارد، هم قابليت قطعهكردن و هم قابليت سيخكشيدن و كباب كردن.
به مدت 12 ماه پس از صید به صورت منجمد و به مدت 2 هفته پس از صید به صورت غیر منجمد قابل نگهداری است.
فیله ماهی سی بس
فیله ماهی سی بس، کاملا بدون تیغ، بدون بو و بسیار لذیذ است و در زمان بسیار کوتاهی قابل طبخ است. ماهی سی بس از گونه استرالیایی رشد یافته در آب های خلیج فارس است که طبع گرمی دارد. سی بس یک سوپرفود سرشار از امگا 3 و ضامن سلامت شماست.
ماهي سي بس، به مدت 12 ماه پس از صید به صورت منجمد و به مدت 2 هفته پس از صید به صورت غیر منجمد قابل نگهداری است. ميشود گفت كه مقاومت اين ماهي بيش از مرغ است؛ ضمن اين كه مرغ، بوي زخم دارد و نگهداري آن، اين بو را تقويت ميكند؛ اما سيبس، مقاومت بيشتري دارد. اين است كه ميتوان ماهي را در خانه آماده كرد و در فلاسكي گذاشت و به كمك چند تكه يخ، ماندگاري آن را افزايش داد.
يكبار امتحان كنيد مشتري مي شويد
اين سخن معروف فروشندگان است كه ميگويند اگر يك بار امتحان كنيد مشتري ميشويد، در جايي حرف درستي است. جايي كه يك چيزي قرار است براي اولين بار تجربه شود. چيزي شبيه كباب سيبس. بد نيست تجربه كنيم تا شايد اين تجربه، ما را از گوشتهاي مضر، به گوشتهاي سالم مانند ماهي، سوق دهد. گوشت ماهي كه سرشار از امگا 3 است، براي سلامتي قلب و عروق، حكم يك دارو را دارد و آن چه ما را برميانگيزاند كه در باره خوراك ماهي بنويسيم، ضعف اين خوراك در سبد غذايي ايرانيان است. شيلات شعاري دارد كه مي گويد: «هر هفته حداقل دو بار ماهي بخوريد». اين براي آن است گوشت ماهي، سالمترين گوشت ممكن است و خوب است كه خانوادههاي ايراني به سمت گوشت ماهي بيشتر گرايش پيدا كنند.
روزنامه اقتصادسرآمد آمادگي دارد با هدف ترويج تغذيه با ماهي، مشاورههاي لازم به خانوادهها و حتا رستورانها بدهد تا در بهترين وضعيت ممكن از خوراك ماهي لذت ببرند.