مدیر امورشیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی
تولید سالانه ۱۳ هزارتن محصول شیلاتی در فارس
کِشتی دولت در مسیر رونق اقتصاد شیلاتی کشور در حال حرکت است، این در حالی است که شهرستانهای فارس نیز پتانسیل بالایی در زمینه پرورش انواع آبزیان دارند به گونهای که سالانه بیش از ۱۳هزارتُن محصولات شیلاتی و آبزیان در این استان تولید میشود.به گزارش اقتصادسرآمد، علی فلاحی گفت: سالانه بیش از ۱۳ هزار تُن محصولات شیلاتی و آبزیان در این استان تولید می شود که شهرستان سپیدان با تولید چهار هزار و ۳۰۰تن دارای مقام نخست است.علی فلاحی مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: این شهرستان با دارا بودن ۵۳ مزرعه پرورش ماهی قزل آلا حائز رتبه نخست تولید در استان است.مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه ۱۱ مرکز پرورش و تکثیر بچه ماهی در شهرستان سپیدان وجود دارد، گفت: این توانمندی یکی از ظرفیتهای بسیار مناسب و مستعدی است که با توجه به وجود چشمهسارها و رودخانههای موجود در شهرستان سپیدان ایجاد شده که مضافا میتواند در توسعه گردشگری و عرضه آبزیان و افزایش مصرف این محصولات اثرگذار باشد.وی با بیان اینکه یکی از اهداف و وظایف همه دولتها در تمامی کشورها این است که تلاش کنند سطح سلامت و سطح زندگی مردم جامعه خود را ارتقا دهند، افزود: پرورش نسلهای سالمتر و کاهش هزینههای درمانی از طریق ایجاد امنیت غذایی و ارائه یک الگوی تغذیهای مناسب حاصل میشود.فلاحی افزود: برای رسیدن به این هدف میتوانیم افزایش مصرف آبزیان را به عنوان یکی از راههای پیش روی دنبال کنیم زیرا که یکی از مؤثرترین روشهای ارتقای سطح سلامت جامعه مصرف کافی آبزیان است به طوری که شاخص سالیانه آن را به عنوان یک معیار برای سنجش سطح سلامت جامعه استفاده میکنند.او با اشاره به اینکه سازمان های جهانی بهداشت به صورت مستمر از شاخص مصرف آبزیان در برنامههای ارزیابی سلامت جوامع استفاده میکنند، افزود: متأسفانه سرانه مصرف کشور ما اختلاف بسیار زیادی با سرانه دنیا دارد.به گفته وی؛ در سال ۲۰۲۲ سرانه مصرف دنیا ۲۰ کیلو و ۳۰۰ گرم بوده است این در حالی است که سرانه مصرف کشور ما در سال ۱۴۰۱، ۱۴ کیلو و ۱۰۰ گرم بوده است از این رو برای افزایش سرانه مصرف آبزیان به عنوان یک هدف راهبردی در کشورمان برنامههایی از جمله برگزاری جشنواره طبخ آبزیان برگزار می شود.