printlogo


«اقتصادسرآمد» گزارش می دهد؛ بازپس گیری بازار گچ از عمانی‌ها در گرو گازرسانی به معادن گچ هرمزگان است
ضرورت تسریع در گازرسانی به جزایر هرمزگان

گروه انرژی – فاطمه کریمی – مشکلات عدیده در استان های ساحلی بخصوص استان های جنوبی آهنگ توسعه در کشورمان ایران را کند کرده است یکی از این مشکلات، عدم ایجاد زیرساخت گاز و گازرسانی به واحدهای تولیدی است چراکه اولویت مدیریت و حکمرانی تامین گاز به منازل مسکونی است و در این بین صنایع از کوچکترین و ضروری ترین زیرساخت یعنی تامین گاز دست به گریبان هستند.با این وجود اما در دولت رییسی گازرسانی به جزیره کیش که سال‌ها مغفول مانده بود، انجام و پروژه‌های گازرسانی به بندرلنگه، میناب، حاجی‌آباد و بستک نیز در این دولت آغاز شده است.
در همین رابطه در حاشیه دومین نشست هم‌اندیشی مدیران شرکت‌های پالایش گاز کشور، نشست مشترک معاون وزیر نفت در امور گاز و استاندار هرمزگان در بندرعباس برگزار شد. در این نشست به گازرسانی به جزایر هرمزگان تاکید شده و اینکه اگر گاز به معادن گچ غرب هرمزگان برسد، می‌توانیم بازار گچ از دست رفته را از عمانی‌ها بازپس بگیریم.

پیشبرد پروژه مغفول‌مانده گازرسانی
 به کیش
به گزارش اقتصادسرآمد، مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در این نشست با بیان اینکه گازرسانی به کیش که سال‌ها مغفول مانده بود گفت: در دولت سیزدهم انجام و پروژه‌های گازرسانی به بندرلنگه، میناب، حاجی‌آباد و بستک نیز در این دولت آغاز شده است.
وی افزایش ظرفیت تولید گاز و اکتشافات جدید گازی را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و افزود: ۷۸ ساختار گازی در استان هرمزگان شناسایی شده که بخشی از آن‌ها به گاز رسیده است، اما در بحث اکتشافات با محیط‌زیست چالش داریم و باید چالش‌ها با این سازمان حل شود.
با توجه به احداث بندر تخصصی منابع معدنی، می‌توانیم بازار گچ را از عمانی‌ها بازپس بگیریم
استاندار هرمزگان ادامه داد: شرایط آب و هوایی هرمزگان سبب شده که اصل نیاز گازی استان در بحث صنعت باشد، بنابراین تسریع در گازرسانی به شهرک‌های صنعتی جزو انتظارات است؛ ضمن این‌که ما در غرب استان معادن گچ قابل توجهی داریم که اگر گاز به آن‌ها برسد با توجه به احداث بندر تخصصی منابع معدنی، می‌توانیم بازار گچ را از عمانی‌ها بازپس بگیریم.
دوستی گفت: هرمزگان در بحث ریگلاتورها نیز مشکل دارد زیرا در مناطقی گازکشی شده، اما هنوز به خانه‌ها نرسیده و اگر در این مهم نیز مساعدت شود، گازرسانی استان رشد بالایی خواهد داشت.

الزام مردم برای ثبت‌نام در سامانه سدف برای دریافت گاز مایع
وی با اشاره به الزام مردم برای ثبت‌نام در سامانه سدف برای دریافت گاز مایع، بیان کرد: این طرح یکی از بسترهای قاچاق سوخت را از بین می‌برد؛ زیرا پیش از این گلخانه‌ها سهمیه گازوئیل دریافت کرده و آن را در بازار آزاد می‌فروختند و نیاز خود را از گاز مایع برطرف می‌کردند که با سامانه سدف این بستر از بین رفته است.
استاندار هرمزگان ضمن تاکید بر  گازرسانی به جزایر هرمزگان، از همه کارکنان شرکت ملی گاز ایران و دست اندرکاران این حوزه بابت تسریع در امر گازرسانی به این استان قدردانی  کرد.

برنامه ریزی برای  اجرای ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان طرح جدید در هرمزگان
مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز در نشست با استاندار هرمزگان، با اشاره به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پروژه گازی در حال اجرا در این استان، گفت: این در حالی است که حدود ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان طرح جدید نیز در نظر گرفته‌ایم که اگر مجلس در بودجه همراهی کند، اجرایی خواهند شد.
وی با بیان اینکه باید همه تلاش خود را به کار گیریم تا کوچک‌ترین خدشه‌ای در گازرسانی به مردم پیش نیاید، افزود: در همین دو سال، به اندازه چند سال گذشته، کار انجام دادیم و این نیست مگر به همت والا و توان شما عزیزان.مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به عبور موفق از زمستان سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: امسال نیز به‌دلیل تداوم ناترازی بین تولید و مصرف گاز، نیاز به ادامه همکاری حداکثری است و ما باز هم با کمک یکدیگر می توانیم به خوبی زمستان را پشت سر بگذاریم.
چگنی تاکید کرد: شرکت ملی گاز ایران، شرکتی عملیاتی است و تعطیلی ندارد؛ ضمن این که اقتصاد کشور نیز بر پایه همین انرژی پاک می‌چرخد، زیرا بیش از ۷۰ درصد سبد انرژی کشور با گاز تامین می گ‌شود، از این رو باید همیشه هوشیار باشیم تا این شبکه سراسری پایدار و ایمن باشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از وجود بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پروژه جاری صنعت گاز در استان هرمزگان خبر داد.
چگنی گفت: به لطف خدا، طی دوسالی که از عمر این دولت می‌گذرد، هم تولید و پالایش افزایش داشته و هم در عرضه گاز طبیعی، این انرژی پاک به مردم، مشکل خاصی وجود نداشته است.
وی ادامه داد: ضمن آنکه در بخش صادرات گاز هم خوب پیش رفتیم و در حوزه تعمیرات اساسی نیز نشان دادیم که می‌توانیم در بخش بومی‌سازی قطعات و تجهیزات، قوی عمل کنیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه در پروژه‌های توسعه‌ای صنعت گاز هم توانستیم گام‌های بلندی برداریم، تصریح کرد:، اکنون ۳۲۰۰ میلیارد تومان پروژه صنعت گاز در هرمزگان در حال اجراست.
چگنی افزود: تلاش کردیم تا با باز کردن جبهه‌های جدید اقتصادی در صنعت گاز، هم پروژه‌های ناتمام را به انجامی مطلوب برسانیم و هم با افزایش توانمندی خود در این صنعت، روز به روز بالنده‌تر شویم.
وی درگیر کردن بسیاری از استان‌ها به عنوان استان معین را برای تسریع در گازرسانی به استان‌های باقیمانده فاقد گاز را اقدامی بایسته دانست و تصریح کرد: وظیفه ماست که پروژه‌های ناتمام گازرسانی در استان‌های کمتربرخوردار را هرچه سریع‌تر تکمیل کنیم.مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به ناترازی موجود گاز در کشور، اظهار کرد: با توجه به این مسئله که تلاش برای رفع آن همچنان در اولویت کارهای ماست، به هرحال برای عبور از فصل زمستان، ناچار به اعمال محدودیت‌هایی در دیگر بخش‌ها هستیم تا خدای ناکرده، گاز هیچ شهر یا روستایی قطع یا با افت فشار روبه‌رو نشود. 

۳۲۰۰ میلیارد تومان پروژه جاری صنعت گاز در استان هرمزگان
چگنی وجود ۳۲۰۰ میلیارد تومان پروژه جاری صنعت گاز در استان هرمزگان را رقم بسیار بالایی اعلام کرد و افزود: این رقم نشان از اهمیت گاز در این استان دارد و این که پروژه‌ها باید با قدرت و توان اجرا شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه متأسفانه ما یکی از مسرف‌ترین کشورها در زمینه مصرف انرژی هستیم، یادآور شد: باید بهینه‌سازی و به تبع آن، هوشمندسازی در اولویت کاری ما قرار گیرد؛ ضمن اینکه بحث ذخیره‌سازی روی زمینی مانند احداث واحدهای مینی‌ال‌ان‌جی، ... نیز بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند در زمان اوج مصرف و ایجاد محدودیت‌ها، به کمک صنایع بیاید. 

شرکت گاز استان هرمزگان
 پروژه محور است
مسلم رحمانی، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان اینکه شرکت گاز استان هرمزگان، شرکتی پروژه محور است، گفت: بر این اساس، نگاه ویژه‌ای باید به این استان باشد و همانند استان سیستان و بلوچستان، با تعداد بیشتر استان‌های معین، کار گازرسانی به این استان، سریع‌تر به انجام برسد. 
وی ادامه داد: افزون بر حجم بالای پروژه‌های در حال اجرا، اکنون حدود ۵۷۰۰ میلیارد تومان پروژه هایی داریم که آماده برگزاری مناقصه هستند و حمایت شما مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران می‌تواند در این زمینه، کمک مؤثری باشد