معاون وزیر جهاد کشاورزی
ارزانسازی، سهم آبزیان را در بازار افزایش میدهد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری ۴ مؤلفه امنیت غذایی است و برای رفع موانع در مصرف آبزیان ارزانسازی این محصولات باید در دستور کار قرار گیرد.به گزارش اقتصادسرآمد، سیدمجتبی خیام نکویی، دسترسی اقتصادی محصولات شیلاتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه نیاز به تحقیق و توسعه است و برای رفع این چالش باید از مسیر دانش و فناوری بگذریم.خیام نکویی در جلسه نظارت ستادی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی، افزود: در این راستا با بهرهگیری از الگوی کشورهای موفقی چون ترکیه یا مالزی باید در راستای رفع موانع تلاش کرد.معاون وزیر جهاد کشاورزی بر بهرهوری سبد غذایی مردم از محصولات شیلاتی تاکید و اظهار کرد: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری ۴ مؤلفه امنیت غذایی است و برای رفع موانع در مصرف آبزیان ارزانسازی این محصولات باید در دستور کار قرار گیرد.وی عنوان کرد: ارزانسازی با بکارگیری علم و فناوری قابل تحقق است.خیام نکویی از مصرف پایین تولیدات شیلاتی در کشور، ابراز نگرانی کرد و بر تحول در خوراکدهی آبزیان، اصلاح نژاد و تنوع شیلاتی به عنوان مؤلفههای ارزانسازی فرآوردههای شیلاتی در راستای ارتقا ارزش افزوده در تولید آبزیان تاکید کرد.معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حمایت و استقبال از پیشنهادات و ایدههای جدید، گفت: از افرادی که با ارائه راه حل بتوانند چالشی از مشکلات بهره برداران را حل کنند تا سفره مردم رنگینتر شود، به طور ویژه حمایت و تقدیر خواهند شد.در ادامه محمود بهمنی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با ارائه توضیحاتی درباره توسعه صید و صیادی در برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی و ارزیابی ذخایر انواع ماهیان اقتصادی، گفت: بخش آبزی پروری با چالشهایی مواجه است که از آن جمله میتوان تا حدی به غیربومی بودن گونههای آبزی پروری در کشور، عدم پیش بینی درست ملاحظات اقتصادی- اجتماعی، کمبود منابع آب شیرین، عدم استقبال بهره برداران از مکانیزاسیون و فقدان یک برنامه منسجم به منظور پیشگیری و کنترل بیماریهای آبزیان اشاره کرد.بهمنی سهم شیلات از ۱۲۵ میلیون تن تولید بخش کشاورزی را یک درصد توصیف کرد و ادامه داد: ارزش اقتصادی شیلات معادل حدود ۱۰ درصد کل ارزش محصولات کشاورزی است که این آمار، نشان از اهمیت بخش شیلات در اقتصاد کشاورزی دارد.