سومین همایش سالانه اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
فراخوان همایش علمی «نظریه نظام انقلابی مبانی، الزامات و راهبردها»
«انقلاب اسلامی پس از نظامسازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمی بیند، بلکه از نظریّهی نظام انقلابی تا ابد دفاع می کند.» رهبری معظم انقلاب در۱۳۹۷/۱۱/۲۲
سومین همایش سالانه «اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای با عنوان «نظریه نظام انقلابی؛ مبانی، الزامات و راهبردها» برگزار میشود.
معرفی همایش:
نظریه نظام انقلابی کانون بسیاری از تحلیلها و تبیینها و سیاستگذاریها در بیانیه گام انقلاب اسلامی است. در تاریخ تحولات و احوال انقلابها، عامل تنزل و افول نظامهای سیاسی برآمده از انقلابها، کمرنگشدن آرمانها، ارزشهای بنیادین، بازگشت به ترتیبات و نظامهای اجتماعی و سیاسی گذشته، ناشی از تغییر نگرش و ماهیّت انقلابی جوامع و نخبگان است؛ سازش در مواجهه با فشارِ عوامل بیرونی و تندردادن به تغییرات تحمیلی بهدلیل ضعف در مبانی و فقدان عناصر تفکر راهبردی بهصورت تدریجی، تغییر هویّتی و استحاله درونی انقلابها و نظامهای برآمده از آنها را رقم زده است؛ اما، دفاعِ ابدی رهبری حکیم از «نظریه نظام انقلابی» و «مرزبندی با رقیبان و دشمنان» و حضورِ مردمی در صحنههای مختلف انقلاب بهخصوص «نسل جوان مؤمن و دانا و پُرانگیزه»، مسیرِ دیگری را برای انقلاب اسلامی در صحنه انقلابهای مهم جهان رقمزده است.
ازاینرو سومین همایش سالانه اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، با تمرکز بر «نظریه نظام انقلابی»، و بررسی ابعاد نظری و از پس مواجهه نظری، شناخت الزامات و راهبردهای تحقق آن در ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
اهداف همایش:
۱. زمینهسازی برایِ تحلیل، بررسی و ایضاحِ نظری نظریه نظام انقلابی؛
۲. ترویج و ارتقای فکرورزی درباره نظریه نظام انقلابی؛
۳. بررسی نظریه نظام انقلابی به مثابه پیشران تحول و حرکت به سمت تمدّن نوین اسلامی؛
۴. بازخوانی مبانی، الزامات و راهبردهای نظریه نظام انقلابی از منظر رهبران و متفکران انقلاب اسلامی.
محورهای همایش:
چیستی نظام انقلابی:
۱. نظریه نظام انقلابی و تحلیل و نقد نظریههای رقیب/بدیل؛
۲. روند تکاملی نظامِ جمهوری اسلامی در نسبت با نظام انقلابی؛
۳. نسبت نظام انقلابی با جامعهپردازی، دولت اسلامی و تمدّن نوین اسلامی؛
۴. اصول و ویژگیهای نظام انقلابی؛
۵. آینده نظام انقلابی.
مبانی نظام انقلابی:
۱. مبانی قرآنی، عقلانی، روایی و تاریخیِ نظریه نظام انقلابی ؛
۲. مبانی نظام انقلابی در دیدگاه رهبران انقلاب اسلامی [حضرت امام خمینی [ره] و رهبر معظم انقلاب [مدظله]] و متفکران انقلاب اسلامی [شهید مطهری، شهید بهشتی، آیتالله مصباح و ...]؛
۳. مبانی علمی نظام انقلابی [جامعه شناسی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، حقوق و ...]؛
۴. مبانی فلسفی، فقهی، عرفانی و اخلاقی و کلامی نظریه نظام انقلابی.
الزامات تحقق نظام انقلابی:
۱. الزامات تربیتی و فرهنگی نظام انقلابی؛
۲. الزامات مدیریتی و منابع انسانیِ نظام انقلابی؛
۳. الزامات ساختاری نظام انقلابی؛
۴. الزامات گفتمانی نظام انقلابی.
راهبردهای دستیابی به نظام انقلابی:
۱. بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی، رسانهای و تربیتی کشور؛
۲. تحول و تحرک در مراکز سیاستگذاری کلان کشور؛
۳. تحلیل و تدوین رهیافتهای دستیابی به نظام انقلابی؛
۴. تعمیق و بسط راهبرداندیشی در آینده انقلاب اسلامی و تمدّنسازی نوین اسلامی.
ریز موضوعات پیشنهادی ناظر به توصیههای هشتگانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در وبگاه اختصاصی همایش ارائه شدهاست که میتواند راهنمای خوبی برای نویسندگان محترم مقالات باشد؛ همچنین در همه محورهای فوق رویکرد نگارش مقاله می تواند اکتشافی، انتقادی و تطبیقی باشد.
از پژوهشگران، اندیشمندان، نخبگان و فعالان عرصههای بیانیه گام دوم دعوت میشود تا مقالات مرتبط با محورهای نظری و راهبردی همایش را از طریقِ وبگاه اختصاصی همایش به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.به نویسندگان مقالات تأییدشده این همایش، گواهی شرکت در همایش تقدیم میشود و از مقالات برتر تقدیر به عمل میآید و مقالات برگزیده در مجموعه مقالات همایش چاپ خواهد شد.
پیشاپیش از عدمپذیرش مقالات غیرمرتبط با عنوان همایش پوزش میطلبیم. نویسندگان محترم میتوانند راهنمایِ نگارش مقالات همایش را از وبگاه اختصاصی همایش دریافت نمایند.مهلت ارسال چکیده مقالات: تا ۳۰ آبان ۱۴۰۲
مهلت ارسال متن کامل مقالات: ۳۰ آذر ۱۴۰۲
وبگاه اختصاصی همایش: www.gaame2.ir