یک متخصص و جراح چشم تشریح کرد
سندرومی آزاردهنده در انتظار استفادهکنندگان بیش از حد از موبایل و کامپیوتر
تبریز- محمدزاده خبرنگار اقتصادسرآمد- یک متخصص و جراح چشم به سندروم موبایل که روز به روز در بین کاربران در حال افزایش استْ اشاره کرد و گفت: استفاده بیش از حد تلفن همراه و کامپیوتر خشکی چشم را به همراه دارد که باعث میشود افراد به نور طبیعی حساس شده و در تاریکی احساس راحتی کنند.
دکتر بهنام غفارزاده در گفتوگو با روزنامه اقتصاد سرآمد با بیان اینکه خشکی چشم باعث حساس شدن، قرمزی و تحریک چشم میشود که با درمان رفع خواهد شد، افزود: بهترین راه این است که کودکان از موبایل استفاده نکنند، کودکان زیر پنج سال روزانه کمتر از یک ساعت میتوانند با رعایت فاصله مناسب، از کامپیوتر استفاده کنند.
وی در خصوص تنبلی چشم اظهار کرد: تنبلی چشم در کودکان بالای ۱۰ سال قابل درمان نیست و حتی با عینک هم دید کامل را به دست نیاورده و تا آخر عمر با تنبلی چشم به سر میبرند.
غفارزاده گفت: در کودکان ویزیت تنبلی چشم حتما قرار نیست در سنین سه تا شش سالگی باشد، بلکه باید نوزاد از همان ابتدا ویزیت اولیه چشم داشته باشد و هر سال هم به صورت مستمر معاینه چشم ادامه پیدا کند.
این متخصص و جراح چشم با بیان اینکه تنبلی چشم علتهای مختلفی دارد که قابل درمان است، گفت: ضعف بینایی با تنبلی چشم در ارتباط است اما عین هم نیستند، در خصوص ضعف بینایی برعکس تنبلی چشم با عینک دید کامل به دست میآید.
وی با تاکید بر اینکه ضعف بینایی بدون معاینه در دستگاه تشخیص داده نمیشود و حتی والدین هم متوجه آن نمیشوند، گفت: ضعف بینایی اگر در سه یا چهار سالگی کودک تشخیص داده شود با تجویز عینک از تنبلی چشم جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه انحراف چشم یکی از دلایل تنبلی چشم بوده و با معاینه مشخص میشود و ممکن است به جراحی، تنبل درمانی و عینک نیاز داشته باشد، گفت: یکی دیگر از دلایل تنبلی چشم ضعیف بودن شبکیه چشم بوده و جایی که بینایی و تصویر تشکیل میشود دید کمتری دارد که در برخی موارد قابل درمان است.
غفارزاده با بیان اینکه یکی از دلایل تنبلی چشم، مادرزادی است، بیان کرد: لرزش چشم (نیستاگموس) هم به تنبلی چشم منجر میشود.
وی افزود: آب مروارید از دیگر عواملی است که باعث تنبلی چشم میشود اما بیشتر افراد فکر میکنند آب مروارید برای سنین بالا است در حالی که نوزاد یک روزه هم میتواند آب مروارید داشته باشد، آب مروارید مانند یک سطح باعث تار شدن عدسی چشم میشود و با جراحی قابل درمان است.