printlogo


تکذیب شیلات بوشهر و اتحادیه تولید و تجارت آبزیان
هیچ گونه میگوی برگشتی نداشته ایم

انتشار اخبار بی پایه موجب لطمه زدن به اعتبار صنعت میگو می شود
​​​​​​​گروه آبزیان- امید اسماعیلی- به دنبال انتشار خبر یکی از سایت های خبری که اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران ان را جعلی دانسته که به نقل از یک فرد بی نام و نشان که او را تولیدکننده و صادرکننده آبزیان معرفی نموده مدعی شد «شش کانتینر یخچالدار میگوی صادر شده به چین همگی به دلیل آلودگی ناشی از فاضلاب  بازگشت داده شده» است! به گزارش روزنامه دریایی اقتصادسرآمد، اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد: این خبر صد در صد دروغ، جعلی و غیرواقعی است و در صورت عدم اصلاح، اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران بر علیه انتشار دهنده آن اعلام جرم خواهد کرد.
در جعلی بودن این خبرهمین بس که بر اساس توافق قرنطینه ای میان سازمان دامپزشکی ایران و قرنطینه گمرک چین، به علت بروز بیماری «AHPND » از تولیدات سال جاری بوشهر حتی یک کانتینر میگو به چین صادر نشده که بخواهد برگشت شده باشد! 
بر اساس این گزارش، میگوی پرورشی استان بوشهر به 23 کشور دنیا و «از جمله۱۶۰۰ تن از محصول سال گذشته‌ که بیماری مذکور وجود نداشته» در ماه های اولیه سال جاری به چین و سایر صادر گردیده و به شدت مورد استقبال بزرگترین بازارهای جهانی میگو قرار دارد. 
 جهت اطلاع هموطنان عزیزمان اعلام می دارد در همین مدت بیست کانتینر میگوی پرورشی استان بوشهر به اروپا که یکی از سختگیرانه ترین قوانین بهداشتی در زمینه سلامت آبزیان را دارد صادر شده و نه تنها این بیست کانتینر بلکه تمام محموله هایی که در طی 30 سال صادرات میگوی ایران به اروپا صادر شده تماما از سد نظارت های دقیق و عمیقا حساب شده نهادهای نظارتی عبور کرده و حتی یک مورد عودتی یا گواهی های مردود شده نداشته ایم. این بدان علت است که مطابق ضوابط بهداشتی تمام محموله های تولیدی آبزیان ایران و خصوصا میگوی پرورشی صادراتی بر اساس پروتوکول های سازمان جهانی بهداشت دام   (OIE) توسط سازمان دامپزشکی کشور کنترل و پس از انجام آزمایشات لازم گواهی صادرات اخذ می کند.
 اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران درادامه این اطلاعیه آورده است: جالب است که نویسنده این متن سراسر اشتباه در یک دیدگاه سطحی به نقل از یک فرد مثلا تولیدکننده و صادرکننده فرضی چنین القا کرده است که گویی میگوی بوشهرنه به چین و نه به هیچ بازار دیگری قابلیت صدور ندارد! این در حالی است که بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، روسیه هم اکنون بزرگترین بازار میگوی ایران است و جالب آن که از مجموع 17000 تن میگوی صادراتی ایران به روسیه در سال 1401 قریب 14000 تن آن مربوط به تولیدات استان بوشهر بوده است! 
 قرینه دیگر بر رد ادعای مطرح شده این است که مقام های نظارتی و بهداشتی قرنطینه ای این 23 کشور(اعم از چین، روسیه و اوراسیا، ترکیه، اروپا، کشورهای همسایه و آسیای جنوب شرقی و...) برای کلیه محموله های وارداتی میگوی خود از ایران و استان بوشهر، پس از انجام آزمایشات لازم اقدام به ترخیص و واردات محصولات صادراتی ایران نموده اند و لذا اگر آلودگی های ادعایی فاضلاب شهری وجود می داشت چنین پدیده ای رخ نمی داد.نکته بسیار حائز اهمیت این است که در صورت بروز چنین مشکلاتی، مرجع قرنطینه ای کشور مقصد مراتب نقض موارد بهداشتی را به صورت رسمی به مقامات بهداشتی گواهی دهنده ی کشور صادرکننده منعکس می نمایند که بر اساس استعلام انجام شده از سازمان دامپزشکی کشور و همچنین سفارت کشورمان در پکن چنین موضوعی به سازمان دامپزشکی ایران اعلام نگردیده است.
 اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران انتشار این گونه خبرهای بی پایه را موجب لطمه زدن به اعتبار و حیثیت تولیدکنندگان زحمتکش و کل فعالان صنعت میگوی کشور و خصوصا مرجع رسمی گواهی دهنده کشور که عضو برجسته و مورد تایید OIE است می داند. متاسفانه این خبر مجعول مورد بهره برداری بدخواهان کشور و رسانه های ضد ایرانی نظیر بی بی سی، رادیوفردا و من و تو و.... قرار گرفته و لازم است این رویه ناصواب اصلاح گردد و چنان چه اقدام لازم توسط مرجع خبری نشر دهنده صورت نپذیرد این اتحادیه برای خود حق برخورد قانونی را حفظ خواهد کرد.

خبر برگشت میگوی پرورشی بوشهر از کشور چین جعلی است
در همین رابطه عقیل امینی، مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز با تکذیب این خبر گفت: براساس توافق قرنطینه‌ای میان دامپزشکی ایران و گمرک چین از تولیدات سالجاری بوشهر حتی یک کانتینر میگو به چین صادر نشده که بخواهد برگشت داده شود.
به گزارش اقتصادسرآمد، وی اظهار کرد: برگشت ۶ کانتینر یخچالدار میگوی صادر شده استان بوشهر به چین بدلیل آلودگی به فاضلاب توسط یکی از سایت‌های خبری به نقل از فردی بی نام و نشان که او را تولید کننده و صادر کننده آبزیان معرفی نموده صددرصد دروغ، جعلی و غیر واقعی است.
وی یادآورشد: میگوی پرورشی استان بوشهر به ۲۳ کشور دنیا (از جمله یکهزارو ۶۰۰ تن از محصول پارسال به چین) صادر شد و مورد استقبال بزرگترین بازارهای جهانی میگو قرار دارد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر افزود: در همین مدت ۲۰ کانتینر میگوی پرورشی این استان به اروپا که یکی از سختگیرانه ترین قوانین بهداشتی در زمینه سلامت آبزیان را دارد صادر شده که نه تنها۲۰کاتینر یادشده بلکه تمام محموله‌هایی که در ۳۰ سال صادرات میگوی ایران به اروپا صادر شده همه از سد نظارت‌های دقیق نهادهای نظارتی عبور کرده و حتی یک مورد برگشت یا گواهی مردود شده نیز گزارش نشده است.
امینی ادامه داد: این امر بدان علت است که که مطابق ضوابط بهداشتی تمام محموله ای تولیدی آبزیان ایران و به خصوص میگوی پرورشی صادراتی براساس پروتکل های سازمان جهانی بهداشت دام توسط سازمان دانپزشکی کشور کنترل و پس از انجام آزمایش های لازم گواهی صادرات اخذ می کند.
وی گفت: براساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران ، روسیه هم اکنون بزرگترین بازار میگوی ایران است و از مجموع ۱۷ هزار تن میگوی صادراتی به کشور یاشده در سال گذشته قریب به ۱۴ هزار تن آن مربوط به تولیدات استان بوشهر بوده است.
امینی تصریح کرد: قرینه دیگر بر رد ادعای مطرح شده این است که مقام های نظارتی و بهداشتی قرنطینه ای ۲۳ کشور مقصد صادراتی آبزیان استان بوشهر ( اعم از چین، روسیه و ارواسیا، ترکیه ، اروپا، کشورهای همسایه و آسیای جنوب شرقی ) برای همه محموله های وارداتی میگوی خود از ایران پس از انجام آزمایش های لازم اقدام به ترخیص و واردات محصولات آبزیان صادراتی ایران کرده اند و اگر آلودگی های ادعایی فاضلاب شهری وجود داشت چنین پدیده ای رخ نمی داد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر افزود: همچنین در صورت بروز چنین مشکلاتی، مرجع قرنطینه‌ای کشور مقصد مراتب نقض موارد بهداشتی را به صورت رسمی به مقام‌های بهداشتی گواهی دهنده کشور صادر کننده منعکس می‌کنند که براساس استعلام انجام شده از سازمان دامپزشکی کشور و همچنین سفارت کشورمان در پکن چنین موضوعی به سازمان دامپزشکی ایران گزارش نشده است.
وی گفت: انتشار این گونه خبرهای بی پایه موجب لطمه زدن به اعتبار و حیثیت تولید کنندگان و کل فعالان صنعت میگو و به خصوص مرجع رسمی گواهی دهنده کشور که عضو برجسته و مورد تایید سازمان جهانی بهداشت دام است می شود و لازم است این رویه ناصواب اصلاح شود .