اندیشکده آمریکایی:
ایران نشان داده میتواند شرکای منطقهای خود را بسیج کند
اندیشکده امنیتی سوفان سنتر در گزارشی در روز 5 دسامبر به نتایج جنگ غزه و بحران اخیر در خاورمیانه برای ایران پرداخته و عنوان کرد: ایران در تلاش است از جنگ اسرائیل و حماس برای پیشبرد تلاشهای خود برای کاهش نفوذ آمریکا در منطقه و تضعیف هژمونی جهانی ایالات متحده به طور کلی استفاده کند.
به گزارش اقتصاد سرآمد، اندیشکده آمریکایی سوفان سنتر اعلام کرده است: ایران موفق شده است شرکای «محور مقاومت» خود را برای حمله به نیروهای آمریکایی و اسرائیلی و تهدید تجارت جهانی بسیج کند.
در ادامه عنوان شده است: این بحران تهران و مسکو را به هم نزدیکتر کرده و مبادلات قابل توجه فروش تسلیحات بین دو قدرت را افزایش داده است.
سوفان سنتر خاطر نشان میکند: مقامات جهانی به دلیل توانایی جمهوری اسلامی در گسترش جنگ و تبدیل شدن به یک آتش سوزی منطقهای، اقدامات و واکنشهای ایران به جنگ اسرائیل و حماس را از نزدیک مشاهده کردهاند. با روشنتر شدن خط سیر مناقشه نزدیک به دو ماه پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل، کارشناسان و مقامات جهانی شروع به ارزیابی میزان پیشرفت اقدامات ایران در پیشبرد اهداف منطقهای و جهانی تهران کردهاند. در مجموع، نتایج سیاست ایران متفاوت بوده است.
رهبران ایران به وضوح برخی از اهداف خود را پیش برده اند، به ویژه در دامن زدن به مخالفت در جنوب جهانی با هژمونی ایالات متحده و اروپا. رسانههای ایرانی چه در داخل و چه در خارج از کشور، تظاهرات علیه تهاجم اسرائیل به حماس و مخالفت با حمایت آمریکا از عملیات نظامی اسرائیل را برجسته کردهاند. رهبران ایران از حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل به عنوان یک پیروزی مهم یاد کردند که نشاندهنده خرد استراتژیک مقاومت خشونتآمیز در برابر اشغال سرزمینهای فلسطین توسط اسرائیل است.
این اندیشکده تصریح کرده است: دفتر کل موفقیتها و ناکامیهای تهران در این بحران را نیز میتوان بر اساس تهدیدها و اظهارات ایران از قصد تحلیل کرد. در اوایل بحران، رهبران ایران تهدید مستقیمی مبنی بر مداخله علیه اسرائیل صادر کردند که تهران و بسیاری از مقامات جهانی آن را واکنش نامتناسب اسرائیل ارزیابی میکنند که باعث کشته شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی در غزه شده است.
به گزارش رسانه اکسیوس، منابع دیپلماتیک گزارش دادند که ایران در 14 اکتبر از طریق سازمان ملل متحد به اسرائیل پیام داد که خواهان تشدید بیشتر در جنگ حماس و اسرائیل نیست اما در صورت عملیات اسرائیل در غزه باید مداخله کند. ایران نشان داده است که میتواند شرکای منطقهای «محور مقاومت» خود را در واکنشی چندجانبه و هماهنگ نسبت به اقدامات اسرائیل در غزه بسیج کند.
این اندیشکده اذعان میدارد: ایران نشان داده است که میتواند دکترین «وحدت جبههها» را که خواستار فشار بر اسرائیل و حامیانش در تمام مرزهای رژیم صهیونیستی به طور همزمان است، عملی کند. در مجموع هفتاد و شش بار از 17 اکتبر، متحدان ایران در عراق و سوریه به نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاههای مختلف در هر دو کشور به عنوان بخشی از ائتلاف ضد داعش حمله کردهاند.