printlogo


مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم
209 فروند لنج باری و صیادی در قشم  ساخته شد

مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم از ساخت ۲۰۹ فروند لنج باری و صیادی به ارزش ۶۵۰ میلیارد ریال از ابتدای سال جاری تاکنون در این جزیره خبر داد.
به گزارش اقتصادسرآمد، مرتضی صابری  به ایرنا، افزود: این ۲۰۹ فروند لنج در ۲۰ واحد شناور سازی چوبی و فایبرگلاس فعال در جزیره قشم تولید شده اند و شامل ساخت ۱۷۱ شناور باری و ۳۸ مورد شناور صیادی است.
وی ادامه داد: تولید این شناورها براساس استانداردهای بین المللی و سازمان بنادر و دریانوردی، انجام شده است.
مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: جزیره قشم با بهره‌ مندی واحدهای تولیدی فعال در زمینه تولید شناورهای چوبی، فایبرگلاس، فلزی و آلومینیومی، قطب تولید شناورهای دریایی در ایران است.صابری اضافه کرد: پارسال ۱۵۹ فروند لنج باری، تفریحی و صیادی در جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب تولید شده بود.
به گزارش ایرنا، صنعت لنج سازی از دیرباز در ایران به شیوه سنتی (ساخت شناورهای چوبی) در کرانه های خلیج فارس و دریای عمان رایج بوده و از صنایع بومی بندرهای جنوب کشور به شمار می رود.
وجود کارگاه های مختلف لنج سازی و ایجاد مشاغل مرتبط به این صنعت در جزیره زیبای قشم، زمینه جذب و کارآفرینی برای نیروهای زیادی را در نواحی ساحلی سرزمین آب و آفتاب فراهم کرده است.
به طور کلی برخی از روستاها و شهرهای بندری جزیره قشم به صید ماهی و برخی به دریانوردی و برخی دیگر مثل روستاهای «پی پُشت»، «گوران»، «سرریگ» در نزدیکی شهرهای «لافت» و «پی پُشت» به ساختن لنج معروفند و با حضور در این مناطق می توان تعداد اندکی از کارگاه های لنج سازی را دید و از نزدیک با مراحل ساخت لنج آشنا شد.
دانش ساخت لنج سنتی ایرانی و دریانوردی در حوزه خلیج فارس در تاریخ ۲۷ نوامبر سال ۲۰۱۱ به عنوان هشتمین اثر ناملموس ایرانی در ششمین اجلاس میراث ناملموس سازمان یونسکو که در جزیره بالی اندونزی برگزار شد، ثبت جهانی شد.
بر اساس آثار و شواهد به دست آمده از بندرگاه های تاریخی ایران در سواحل خلیج فارس مشخص شده است که ایرانیان دست کم از زمان ایلامیان از سواحل خلیج فارس بهره گیری های مختلف داشته اند.
هنوز هم در بسیاری از شهرهای استان بوشهر و هرمزگان صنعت سنتی لنج سازی، تجارت و دریانوردی با لنج برقرار است و لنج سازان (گلافان)، دانش این صنعت را نسل به نسل در خانواده ها از پدر به پسر منتقل کرده اند.