اعتبار ۸هزار میلیاردی برای مجوز نوسازی ناوگان راهداری چهار استان
تکمیل نوار بزرگراهی ساحلی استان گلستان در سال آینده
گروه ترانزیت – مرجان کریمی - همزمان با سفر رییس جمهور به استان گلستان و با فرمان وزیر راه وشهرسازی ۴۳ کیلومتر از بزرگراه های این استان به صورت رسمی به بهره برداری رسید که در این سفر از تکمیل نوار بزرگراهی ساحلی استان گلستان در سال آینده خبر داده شد.
خیر الله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در جریان مراسم متمرکز افتتاح و عملیات اجرایی پروژه های حوزه راه و حمل و نقل گلستان همزمان با دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان با حضور وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از بهره برداری ۴۳ کیلومتر بزرگراه در استان گلستان همزمان با سفر رییس جمهور به این استان خبر داد و گفت: این پروژه ها در بخش های مختلف استان از جمله کنارگذر گرگان، بخشی از بزرگراه آزادشهر به سمت شاهرود و تعدادی از دوربرگران های مسیر با هدف ایجاد ایمنی بیشتر و رفع ترافیک با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسمی رسید.
خادمی از احداث ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در استان گلستان در قالب دو طرح اجرایی خبر داد و افزود: ۲۰۰ کیلومتر از این مسیرها با هدف تسهیل تردد از این استان به شهر مقدس مشهد در حال حاضر به اتمام رسیده و زیر عبور قرار دارد و ۶۰ کیلومتر نیز در محورهای مختلفی نظیر گرگان- جنگل گلستان و آزادشهر به سمت شاهرود در حال اجرا است.
وی ادامه داد:۴۰ کیلومتر از این محورها نیز در مرحله مطالعات قرار دارد که در مجموع به منظور تکمیل عملیات باقیمانده این پروژه ها به ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص محور شریانی ارتباط استان های مازندران، گلستان و خراسان شمالی توضیح داد و گفت: ۱۷ کیلومتر از این مسیر در استان گلستان باقی مانده است که با تامین اعتبار مورد نیاز تا پایان سال آینده به بهره برداری می رسد و بدین ترتیب نوار بزرگراهی ساحلی در استان گلستان به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به صعوبت عملیات اجرایی در محور آزادشهر به شاهرود اظهار داشت: این مسیر با توجه به عبور از منطقه کوهستانی البرز نیاز به عملیات پیچیده راهسازی با هزینه بالای احداث دارد که در حال حاضر مناقصه آن برگزار شده و جزو مصوبات سفر رییس جمهور قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه این محور را یکی از مسیرهای ترانزیتی مهم کشور از جنوب به سمت مرز اینچه برون دانست و اعلام کرد: این محور از نظر ترانزیت ملی و بین المللی بسیار با اهمیت است که امیدواریم با تامین اعتبار مورد نیاز روند عملیات اجرایی در این محدوده نیز تسریع یابد.
خادمی همچنین از همکاری مسئولین استانی برای تکمیل محورهای مواصلاتی استان گلستان تقدیر و تشکر کرد و افزود: در این سفر بسته های پیشنهادی برای تامین منابع مورد نیاز ارایه شد و امیدوارم با همراهی مسئولین استانی و با استفاده از روش های تامین منابع مالی مختلف نظیر مولد سازی و... روند عملیات اجرایی پروژه های راه و بزرگراه استان گلستان تسریع یابد.
قدردانی ویژه نماینده مردم غرب گلستان از اقدامات
وزارت راه و شهرسازی
نماینده مردم شهرستان های کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی از اقدامات وزارت راه و شهرسازی در استان گلستان بویژه تعریض و بهسازی جاده آق قلا- بندرترکمن قدردانی ویژه کرد.
جلال ایری در مراسم متمرکز افتتاح و عملیات اجرایی پروژه های حوزه راه و حمل و نقل گلستان اظهارکرد: تعریض و بهسازی جاده آق قلا – بندرترکمن که به جاده مرگ معروف بوده وسالانه جان بسیاری از مردم عزیز را می گرفته و همچنین لایروبی خلیج گرگان و طرح گردشگری اسکله بندرترکمن از اقدامات بی نظیر و آثار ماندگار این وزارتخانه در استان طی دولت سیزدهم بوده است.
به گفته وی، مردم ترکمن صحرا از جاده آق قلا- بندر ترکمن بعنوان راه ارتباطی برای تردد بین بندر تا گنبد و مراوه تپه استفاده می کنند.
ایری ادامه داد: تعریض و بهسازی مسیر ۳۵ کیلومتری آق قلا به بندرترکمن از سال ۱۴۰۰ در دستور کار ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و راه و شهرسازی هر کدام بطول ۱۷ کیلومتر قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: اثر گذاری این محور به گونه ای در سند آمایش سرزمین است است که تعریض و بهسازی آن بعنوان محور اصلی از بندر ترکمن به گنبد باید ادامه یابد.به گفته ایری، با برنامه ریزی و شروع عملیات اجرایی ۱۰ کیلومتر از باند شمالی آن، تعریض محور کامل می شود.
اعتبار ۸هزار میلیاردی برای مجوز نوسازی ناوگان راهداری چهار استان
مجوز نوسازی ناوگان راهداری به چهار استان خوزستان، فارس، هرمزگان و اردبیل داده شد و عملیاتی شدن آن نیاز به حدود ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد.
داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای در این رابطه با اشاره به تفویض اختیار این سازمان به چهار استان خوزستان، فارس، هرمزگان و اردبیل برای دریافت مجوز نوسازی ماشین آلات راهداری، گفت: اعتباری حدود ۸ هزار میلیارد تومان برای نوسازی ناوگان راهداری این چهار استان مورد نیاز است و استان خوزستان به تنهایی به هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی ناوگان راهداری نیاز دارد.
وی افزود: برای نگهداشت ۲۲۰ هزار کیلومتر راه، تقریباً نزدیک به ۳۵۰ همت اعتبار نیاز است، این در حالی است که فقط ۱۰ درصد از اعتباراتی که برای نگهداشت راهها و مأموریتهای سازمان نیاز است، در اختیار داریم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه در بخش راهداری کشور حدود ۱۰ هزار کارگاه راهداری در سطح راههای کشور فعال است، گفت: بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان پروژه باز در کشور داریم، از ابتدای سال تا کنون به اندازه سال گذشته روکش آسفالت، روشنایی، لکهگیری در راههای کشور انجام شده است.
امانی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۰۰ کیلومتر راه روستایی در کشور ساخته شده است، افزود: امسال در حوزه حمل و نقل بار ۳۷۵ میلیون تن جابجایی کالا اتفاق افتاد که نسبت به سال گذشته ۱۲.۵ درصد رشد داشتهاست، در بخش جابجایی مسافر نیز از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۹۷ میلیون نفر جابجایی مسافر انجام شده که حاکی از رشد ۱۴.۵ درصدی دارد.
رئیس سازمان با اشاره به ۱۵ کشور همسایه ایران و وجود ۲۶ پایانه مرزی در مرزهای کشور گفت: از ابتدای سال تا کنون حدود ۸.۵ میلیون تن کالا از جمهوری اسلامی ایران ترانزیت شده است که نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد رشد داشته است که تحقق این رقم حاصل مجاهدت و همچنین تعاملات و نشستهای بینالمللی بوده است. دولت نگاه ویژهای به استان خوزستان دارد و امسال اعتباری بیش از ۲۰۰ برابری برای بهسازی راههای خوزستان در نظر گرفته است.