رئیسجمهور در اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی
بانکهایی که اضافه برداشت داشتهاند، فورا تعیین تکلیف شوند
رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: بانکهایی که اضافه برداشت داشتهاند باید فورا تعیین تکلیف شوند.
به گزارش اقتصادسرآمد، سید ابراهیم رئیسی در شصت و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوقالعاده بانک مرکزی اظهار کرد: حتما حسابرسی و نظارت را امری پسندیده بدانید و همه از حسابرسی و نظارت باید استقبال کنند و به پیشنهادات حسابرسان باید توجه کرد.
وی ادامه داد: مسئولیت اصلی بانک مرکزی حفظ ارزش پولی ملی است و همه تصمیمات باید به حفظ و ارتقای ارزش پول ملی در کشور منجر شود. تمام اقدامات در نظام بانکی باید در جهت افزایش سرمایهگذاری و حمایت از تولید در کشور باشد. اهرم نظام بانکی باید در جهت افزایش سرمایهگذاری و حمایت از تولید به کار گرفته شود.
رئیسی با بیان اینکه «مسئله دیگر، مهار پایدار و کنترل تورم است»، افزود: اقدامات ما باید انقدر ثبات به بازار بدهد که برای تولید کشاورزی، صنعت، معدن و همه حوزهها، کار برای میداندار، کارآفرین و سرمایهگذار قابل پیشبینی باشد.
وی با اشاره به اینکه «مهار ناترازیهای بانکی و کاهش این ناترازیها مورد تاکید جدی است»، گفت: بالاخره این ناترازیها هم شما را رنج میدهد و هم نوسانات جدی و مشکلات ایجاد میکند لذا ناترازی بانکی مسئله مهمی است که باید برایش فکر کرد.
رئیس قوه مجریه در ادامه تاکید کرد: مهار نقدینگی نباید منجر به رکود شود. ما باید مهار تورم را از طریق رشد تولید دنبال کنیم نه از طریق رکود.
وی همچنین تصریح کرد: نسبت به اضافه برداشت از بانک مرکزی باید حساس بود؛ حالا عامل آن هر چه میخواهد باشد فرقی ندارد چون یک علت نیست و علل مختلفی وجود دارد. بانکها هم اگر از بانک مرکزی برداشت دارند، در مقابل ارائه وثائق مورد اعتماد از طرفشان بسیار مهم است. چند بانک و و موسسه هستند که در رابطه با اینکه اضافه برداشت میکنند مشکل دارند. یکی دو تا را آقای فرزین اشاره کردند که تعیین تکلیف شدند. چند تای دیگر مانده که باید سریع تعیین تکلیف کنید چون زمان دارد میگذرد.
رئیسی به اهمیت زیاد الیجاد ثبات در بازار ارز اشاره و اظهار کرد: نظام ارزی را اینطوری تعریف کنید که ما بتوانیم آنچه در کشور رایج قرار میدهیم همین بازار منضبط و باثبات ارزی باشد که بانک مرکزی دنبال میکند.