printlogo


شهریار قاسمی فعال معدنی به« اقتصادسرآمد» می گوید:
«نبود نقشه راه و استراتژی مشخص» چالش‌ معدن داران است

از مهم‌ترین مسائل در بخش معدن، توجه به تکنولوژی روز دنیا در اکتشاف ذخایر و استخراج منابع معدنی است
​​​​​​​یک فعال حوزه معدن گفت: دولت می‌توانند با بهره گیری از نیروی کار ماهر وتحصیل کرده سبب رشد و توسعه بخش معدن شوند و شرایط را برای رقابت در حیطه جهانی برای خود فراهم نمایند. به عنوان مثال با ایجاد تعامل در بین سازمان های مربوطه از قبیل جنگل ها و مراتع، میراث فرهنگی، محیط زیست و غیره شرایط را در جهت رشد و پیشرفت در این حوزه برای سرمایه گذاری فراهم کنیم.
شهریار قاسمی افزود: یکی از مهم‌ترین مسائل در بخش معدن، توجه به تکنولوژی روز دنیا در اکتشاف ذخایر و استخراج منابع معدنی است؛ زیرا با حساس شدن مباحث مربوط به محیط زیست و استخراج بهینه منابع معدنی، همچنین افزایش هزینه‌های استخراج، لزوم توجه به تکنولوژی برتر بیش از پیش احساس می‌شود.
او می گوید: یکی از بزرگترین چالش‌هایی که معدن داران با آن مواجه هستند، نبود نقشه راه برای پیشبرد اهداف خود و همین‌طور استراتژی مشخصی برای رسیدن به این اهداف است.این فعال معدنی اضافه کرد: معمولا معدن داران در ایران با یکسری تجهیزات اولیه شروع به کارمی‌کنند و سالیان سال ازهمان تجهیزات استفاده می‌کنند نگاه ما به معادن باید این طور باشد که این بخش به صورت خاص و چند منظوره در تولید کشور انجام وظیفه می‌کند و از همین رو حق‌های ویژه‌ای دارد.

مواد معدنی در نقاطی از سرزمین کشورمان قرار گرفته‌اند که معدن‌کاران حق انتخاب ندارند
او تاکید کرد: معادن ایران عمدتا در مناطق کمتر توسعه یافته قرار گرفته که از تسهیلات و امکانات کمی برخوردار هستند، مواد معدنی در نقاطی از سرزمین کشورمان قرار گرفته‌اند که معدن‌کاران حق انتخاب ندارند و مجبورند دقیقا در همین مناطق که ذخایر خدادادی قرار گرفته عملیات اکتشاف و استخراج را انجام دهد و مانند سایر فعالیت‌های اقتصادی مانند صنعت امکان جابجایی و حق انتخاب مکان برای این بخش وجود ندارد.
مناطق معدنی گاهی حتی از ابتدایی ترین زیرساخت‌های اولیه محروم هستند
او افزود: مناطقی که با سختی و مشکلات زیادی مواجه اند و گاهی حتی از ابتدایی ترین زیرساخت‌های اولیه از جمله راه، برق، آب، گاز، امکانات بهداشتی و خدماتی هم بی بهره هستند. شهریار قاسمی در ادامه می افزاید: معدن داران در چنین نقاطی اقدام به راه‌اندازی تولید و شغل می‌کنند و نیروهای بومی همان منطقه را سر کار می‌برند که این مهم نقش بسزایی هم در کاهش مشکلات اجتماعی دارد.او تصریح کرد: این در حالی است، معادن اگر به خوبی مورد توجه قرار گیرند می‌توان از ظرفیت آن ها به بهترین وجه در کشور خصوصا در بُعد خدمت‌رسانی استفاده کرد. 

شعار معدن داران این است که ابتدا باید نیازهای داخل و صنایع داخلی کشور را تامین کنیم
این فعال معدنی می گوید: اولین شعار معدن داران این است که ابتدا باید نیازهای داخل و صنایع داخلی کشور را تامین کنیم، اما می‌توانیم زمینه صادرات مازاد مواد معدنی را فراهم کنیم زیرا این موضوع هم به رونق معادن کمک می‌کند و هم اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور دارد.
شهریار قاسمی با اشاره به اینکه متاسفانه طی سال های اخیر علی رغم همه شعارها، هیچ چتر حمایتی در حوزه معادن نداشتیم و بخش معدن اکنون بسیار تحت فشار است می افزاید: بخشی از این فشار ناشی از فرسوده شدن ماشین‌آلات حوزه معدن است که گاهی دو دهه از عمر آنها می‌گذرد اما امکان نوسازی آن ها برای معدن‌داران فراهم نیست. این در حالی است که در تمام دنیا از تجهیزات و ماشین‌آلات مدرن و به روز در معادن استفاده می‌شود.
او با تاکید بر اینکه نباید فراموش کنیم معادن مواد اولیه بسیاری از کارخانجات بزرگ کشور را تامین می کنند، هر شغل معدنی بیش از شش شغل دیگر را با خود به همراه دارد و از نظر تنوع معدنی ایران جز بهترین کشورهای دنیا است، پس نباید نسبت به این ظرفیت خدادادی ناشکری کنیم می گوید: بخش معدن که موتور محرکه بسیاری از صنایع کشور است باید حمایت جدی صورت بگیرد.