printlogo


تولیدات استان بوشهر در انتظار بازار خارجی هستند
«ماهی، میگو  و خرمای بوشهر»   تشنه تجار خارجی

بازار داخلی جوابگوی عرضه محصولات تولیدی بوشهر نیست
​​​​​​​گروه استان‌های ساحلی - محصولات تولیدی حوزه کشاورزی و شیلات استان بوشهر دارای کیفیت بالایی هستند که باید راه صادرات برای ورود این محصولات به بازارهای خارجی باز شود. استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف است که در برخی از این تولیدات به عنوان قطب کشور محسوب می‌شود.
خرما، ماهی و میگو، گوجه‌فرنگی خارج از فصل و… از مهمترین محصولات تولیدی در استان بوشهر هستند که علاوه بر تأمین نیازهای داخل کشور باید راهی به بازارهای خارجی یابند.
سالانه بیش از یک میلیون تن خرما در سطح کشور تولید می‌شود که بازار داخل به هیچ وجه پاسخگوی این حجم از تولید نیست و باید این محصولات در بازارهای خارجی عرضه شوند تا فعالیت در این زمینه اقتصادی‌تر شود.
اصلاح ساختارهای تجارت و بهبود زیرساخت‌های یکی از نیازهای اساسی برای توسعه صادرات است که در کنار آن باید از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی نیز استفاده شود.
استان بوشهر در عرصه پرورش آبزیان و صید و صیادی داری ظرفیت بالایی است و به عنوان قطب پرورش آبزیان کشور محسوب می‌شود که با توجه به کیفیت بالای ماهی و میگوی این استان، بخش عمده این محصول به خارج از کشور صادر می‌شود.
سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل در استان بوشهر تولید می‌شود که بخشی از آن در بازارهای داخلی مصرف می‌شود و بخشی از آن نیز راهی بازارهای بین‌المللی می‌شود.
برخی از قوانین و مقررات از جمله عوارض سنگین صادراتی باعث می‌شود که محصولات تولیدی استان بوشهر برای ورود به بازارهای خارجی با چالش جدی روبرو شوند.اصلاح ساختارهای تجارت و بهبود زیرساخت‌های یکی از نیازهای اساسی برای توسعه صادرات است که در کنار آن باید از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی نیز استفاده شود.

لزوم رفع دغدغه فعالان صادرات خرما، میگو و گوجه فرنگی
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به همراه یک تیم کاری و عملیاتی در استان مسائل را مورد بررسی قرار داد گفت: این سفر نقش مهمی در رونق اقتصادی و رفع دغدغه فعالان صادرات خرما، میگو و گوجه فرنگی دارد.
به گزارش اقتصادسرآمد، ابراهیم رضایی با تأکید بر فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای حل مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات تصریح کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان توجه ویژه‌ای دارند.
وی نقش خطوط حمل و نقل از جمله ریلی، زمینی، هوایی و دریایی در توسعه صادرات را مهم دانست و بیان کرد: برای حل مشکلات صادرکنندگان اقدام مهمی تدوین و عملیاتی شده است.

تهاتر خرمای بوشهر با میوه‌های گرمسیری
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در نشست با فعالان اقتصادی و جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر با بیان اینکه در هشت ماه امسال ۱۰ میلیون تن کالا ترانزیت شده است افزود: بر اساس برنامه‌ریزی تا آخر سال این رقم از ۱۴.۵ میلیون تن فراتر می‌رود.
برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی لازم است مرکز و مجتمع بزرگ بسته‌بندی و فرآوری محصولات در استان بوشهر ایجاد شود و این مهم نقش ویژه‌ای در افزایش صادرات و قیمت آن در بازارهای هدف دارد
مهدی صفری از افزایش ترانزیت کالا در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و تصریح کرد: امسال ترانزیت کالا از این به کشورهای مختلف نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این استان در عرصه تولید و صادرات نقش مهم و ویژه‌ای دارد، اظهار داشت استان بوشهر ضمن اینکه در تولید میگو، خرما، گوجه‌فرنگی و محصولات صنعتی جایگاه ویژه و ممتاز دارد در عرصه صادرات به کشورهای مختلف از جمله حاشیه خلیج‌فارس دارای ظرفیت‌های قابل توجهی است.
صفری با تأکید بر اجرایی شدن تهاتر خرما استان بوشهر با میوه‌های گرمسیری گفت: برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی لازم است مرکز و مجتمع بزرگ بسته‌بندی و فرآوری محصولات در استان بوشهر ایجاد شود و این مهم نقش ویژه‌ای در افزایش صادرات و قیمت آن در بازارهای هدف دارد.وی بازار کشورهای چین، روسیه و اورآسیا برای صادرات محصولات ایران را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: یکی از مهمترین فاکتورها در توسعه صادرات حمل و نقل است که کریدور ریلی چین - ایران در افزایش سرعت انتقال کالاهای صادراتی اهمیت زیادی دارد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه بسیاری از محصولات صادراتی تولید شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، گفت: در راستای رفع برخی موانع در عرصه صادرات دریافت کد رجیستری مورد توجه شرکت‌های صادرکننده قرار گرفته شود.

ایجاد بارانداز و مرکز پشتیبانی و لجستیکی محصولات صادراتی
استاندار بوشهر نیز با بیان اینکه این استان از توانمندی بالایی در عرصه تولید و صادرات برخوردار است اظهار داشت: صادرات این استان به کشورهای مختلف است و در این راستا واگذاری مدیریت مرکز تجاری ایران در قطر به استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته شود.
احمد محمدی‌زاده با بیان اینکه مردم استان بوشهر با قطری‌ها دارای رابطه دیرینه و مستمر هستند خاطرنشان کرد: اکنون بیشتر صادرات ایران به قطر از بنادر استان بوشهر انجام و روزانه بیش از ۱۰۰ تن میوه و سبزیجات از بندر دیر به قطر صادر می‌شود.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با قطری‌ها در توسعه بندر دیر و مذاکره با ترک‌ها برای ایجاد بارانداز و مرکز پشتیبانی و لجستیکی محصولات صادراتی در استان بوشهر از معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه خواستار پیگیری برای عملیاتی شدن این طرح‌ها شد.
محمدی‌زاده تصریح کرد: استان بوشهر دارای ۲ محصور اصلی و راهبردی در صادرات از جمله میگو و خرما است انتظار می‌رود برای حل مشکلات صادرکنندگان این محصولات به گروه هدف کمک شود تا صادرات این محصولات به کشورهای اورآسیا افزایش یابد.
استاندار بوشهر با تأکید بر اجرایی شدن طرح تهاتر خرما با میوه‌های گرمسیری اضافه کرد: صادرات میگو و خرما استان بوشهر به کشورهای چین، هندوستان و بنگلادش در دستور کار قرار بگیرد.