printlogo


مهرداد بذرپاش در جلسه هیات دولت: 
افزایش ۲۰۰ میلیون تنی ظرفیت بندری کشور با بهره‌برداری از بندر مَکُران 

وزیر راه‌ و شهرسازی با بیان اینکه با بهره‌برداری از بندر مکران ظرفیت بندری کشور ۲۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت، گفت: در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال تجارت دریایی کشور بیش از ۹ درصد، ترانزیت دریایی ۳۴ درصد و ورودی مسافر از مرزهای دریایی نیز ۱۰ درصد رشد داشته است.

سرمایه‌گذاری توأمان دولت در توسعه بنادر بزرگ و کوچک
مهرداد بذرپاش در جلسه هیات دولت با اشاره به تاکید رئیس جمهوری، مبنی بر استفاده بیش‌تر از ظرفیت‌های اقتصاد دریامحور، گزارشی از اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه ارائه کرد و گفت: در یک سال و نیم گذشته فقط در بندرشهید رجایی بیش از ۲۰ درصد، افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری تحقق یافته و با توجه به سرمایه‌گذاری توأمان دولت در توسعه بنادر بزرگ و کوچک، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندری کشور در مرز ۳۰۰ میلیون تن قرار دارد.

بنادر گناوه، دیر و کنگان در مراحل پایانی ساخت و بهره‌برداری 
به گفته وزیر راه و شهرسازی، دولت در کنار توسعه و افزایش ظرفیت بنادر بزرگی چون؛ شهید رجایی، امام خمینی(ره) و شهید بهشتی، در بنادر کوچک و مردمی نیز سرمایه‌گذاری‌های خوبی داشته که در نتیجه بندر خمیر، بندر سیریک، اروندکنار و بوموسی به بهره‌برداری رسیده و بنادر گناوه، دیر و کنگان نیز در مراحل پایانی ساخت و بهره‌برداری قرار دارد.

ظرفیت بندری کشور ۲۰۰ میلیون تن
 افزایش می‌یابد
بذرپاش با بیان اینکه با بهره‌برداری از بندر مَکُران، ظرفیت بندری کشور ۲۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال تجارت دریایی کشور بیش از ۹ درصد، ترانزیت دریایی ۳۴ درصد و ورودی مسافر از مرزهای دریایی نیز ۱۰ درصد رشد داشته است.

افزایش ظرفیت‌ها در بخش بار
 و مسافر دریایی با ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی
وزیر راه و شهرسازی این افزایش ظرفیت‌ها در بخش بار و مسافر دریایی را حاصل بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، در کنار سرمایه‌گذاری‌های دولت، عنوان کرد و گفت: در حال حاضر فقط در تکمیل فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار، شاهد هشت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هستیم و برای عملیات اجرایی فاز دو فاز این بندر با همکاری بخش خصوصی نیز فراخوان داده‌ شد.

یک میلیون تن سیلوی غلات 
در حال ساخت
بذرپاش همچنین از عملیات در حال اجرای ساخت یک میلیون تن سیلوی غلات، افزایش ۳۰ درصدی مکنده‌های مکانیزه غلات که سرعت بارگیری و تخلیه را چند برابر می‌کند و سفارش ساخت ۴۰ دستگاه شناور دریایی به ارزش معادل بیش از ۱۲۰ میلیون دلار به شرکت‌های داخلی خبر داد و افزود: همه شاخص‌ها در بخش تجارت دریایی رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و در نتیجه موجودی کانتینری و فله‌ای در بخش تخلیه و بارگیری، در بنادر کشور کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

کاهش ترافیک و معطلی کامیون‌ها در گمرک آستارا
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به کاهش ترافیک و معطلی کامیون‌ها در گمرک آستارا به کمتر از یک سوم که در نتیجه اجرای دو اقدام نوبت‌دهی از مبدا و بهره‌برداری از مسیر جدید ترانزیتی حاصل شده است، اظهار کرد: با بهره‌برداری کامل از این مسیر ترانزیتی، دیگر شاهد ترافیک و معطلی کامیون‌ها در این بخش نخواهیم بود.
بذرپاش در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت‌وگو با خبرنگاران، برنامه‌های این وزارتخانه در بخش مسکن و ساختمان را، تشریح کرد.

واگذاری زمین در طرح جوانی جمعیت
 تا پایان سال به ۷۰ هزار می‌رسد
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در سال جاری هدف‌گذاری برای واگذاری زمین به ۷۰ هزار متقاضی در طرح جوانی جمعیت محقق شد، گفت: امروز و فردا در ۱۰ استان کشور به ۱۰ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت زمین واگذار می‌شود که این واگذاری‌ها در مراسمی در این استان‌ها انجام می‌شود و با این واگذاری‌ها، در مجموع ۶۸ هزار و ۳۴۷ متقاضی طرح جوانی جمعیت به زمین دست خواهند یافت. همچنین پس از اتمام کمپین خانواده مهدوی، به رقم ۷۰ هزار واگذاری زمین دست خواهیم یافت.

رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۲.۸ درصد رسید
عضو کابینه دولت سیزدهم، در خصوص نرخ رشد بخش مسکن و ساختمان، توضیح داد: امروز رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با استناد به آمار مرکز آمار ایران، اعلام کرد که در بخش مسکن و ساختمان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ با نزول منفی ۱.۸ درصدی مواجه بود،‌ اما این رقم در ۹ ماه مشابه سال ۱۴۰۲ به مثبت ۲.۸ درصد رسید و تلاش می‌کنیم تا با ابزارهایی که در دست داریم، این میزان رشد را افزایش دهیم.

سال آینده  بخش خرید و فروش در سامانه خودنویس فعال می‌شود
بذرپاش در ادامه به راه‌اندازی و فعالیت سامانه خودنویس برای ثبت رایگان اجاره اشاره کرد و افزود: سامانه خودنویس سامانه‌ای است که با هدف رایگان کردن قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر راه اندازی شده است و از سال آینده خرید و فروش ملک را  در این سامانه انجام خواهیم داد.
بذرپاش تصریح کرد: سامانه خودنویس با هدف شفاف کردن معاملات، مدیریت بهتر بازار و کاهش قیمت تمام شده مستاجران برای پرداخت هزینه‌های واسطه و کمک برای رفتن به سمت اسناد رسمی که مورد تاکید رهبر انقلاب است، راه‌اندازی شده است.
به گفته وی، سامانه خودنویس و راه‌اندازی و ارتقای آن، یکی از روش‌های مناسب برای جاری و ساری کردن اسناد رسمی است که انجام معاملات را آسان‌تر می‌کند.

قرارداد اجاره ۸۷ هزار و ۴۳۵ نفر در سامانه خودنویس نهایی شد
عضو کابینه دولت سیزدهم، گفت: تا امروز بیش از یک میلیون و ۲۶۸ هزار کاربر از سامانه خودنویس استفاده کردند و ۳۴۷ هزار و ۸۷۵ نفر نیز قرارداد خود را در این سامانه ثبت، و ۸۷ هزار و ۴۳۵ نفر قرارداد خود را نهایی کردند.
بذرپاش ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در تلاش است تا سایر سامانه‌ها را به‌تدریج به این سامانه متصل کند؛ با این‌کار در صدد هستیم تا کار برای مشاوران املاک آسان‌تر شود و در این سامانه، مشاوران املاک نیز امکان دریافت رایگان کد رهگیری را دارند.
وی تاکید کرد: با اتصال تمامی سامانه‌ها به سامانه خودنویس و تقویت آن، کنترل و مدیریت کردن بازار به نحو شایسته‌تری انجام می‌شود.

هدف از مذاکره با چینی‌ها، آوردن سرمایه به بخش مسکن و ساختمان است
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مذاکره چینی‌ها با وزارت راه و شهرسازی در خصوص موضوع مسکن، گفت: چینی‌ها پیشنهادات متعددی را ارایه کردند که چندین توافق با آن کشور انجام شده است؛ هدف‌گذاری ما در مشارکت با چینی‌ها آوردن سرمایه خارجی در بخش ساختمان و مسکن است و یکی از تاکیدهای ما این است که جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم.
بذرپاش ادامه داد: در حوزه ساختمان و مسکن، دستاوردهای ما به لحاظ فن‌اوری مناسب است و نیازمندی و وابستگی در بخش ساختمان و مسکن حداقلی است. با این وجود برخی از کشورها در بخش صنعتی‌سازی و ساخت واحدهای مسکونی با سرعت بالا توانمندی هایی دارند که در شرکت‌های داخلی نیز چندین شرکت این قبیل اقدامات را در برنامه‌های خود برای اجرا دارند.
وی تاکید کرد: بیش از آنکه به تکنولوژی نیاز  داشته باشیم به منابع مالی نیاز داریم  تا بتوانیم به پروژه‌ها سرعت بیش‌تری دهیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز در حوزه نهضت ملی مسکن،‌ ساخت بیش از دو میلیون و ۲۴۴ هزار واحد مسکونی آغاز شده که در قالب‌های مختلف در حال اجرا است.
بذرپاش تصریح کرد: در بخش ساختمان در تلاش هستیم تا به فن‌اوری‌های روز دست یابیم. در داخل فن‌اوری‌های خوبی داریم که از آنها به ویژه در ساخت ساختمان‌های بلند، بهره‌مند خواهیم شد.

۵۰ درصد ساخت و سازها
 به احداث واحدهای تک طبقه و ویلایی اختصاص دارد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سیاست‌های این دوره مسکن به تک طبقه و ویلایی‌سازی اختصاص یافته است، گفت: بخش انبوه‌سازی در بخش تک طبقه و ویلاسازی حدود ۵۰ درصد ساخت و سازها را به خود اختصاص داده که سیاست ما به این سمت است. همچنین در سایر بخش‌های ساخت و ساز و احداث ساختمان‌های بلند، از فن‌اوری‌های ساخت بهره لازم را خواهیم برد.
به گفته بذرپاش، وزارت راه و شهرسازی در تامین زمین روستایی و شهری نیز تلاش خود را به کار برده است و متعقد است که با این روش، هم الگوهای ایرانی-اسلامی رعایت خواهد شد و هم نیاز متقاضیان به مسکن برآورده خواهد شد.