printlogo


همایش بین المللی علوم دریایی ۷ و ۸ اسفندماه در جزیره کیش برگزار می شود

 رییس پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران از برگزاری دومین همایش بین‌المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم‌های آبی با تکیه بر اقتصاد دریا در روزهای ۸-۷ اسفند ماه در جزیره قشم خبر داد.
به گزارش اقتصادسرآمد، احمد نوحه‌گر در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: یکی از بحث‌های جدی که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح است بحث تمدن‌سازی است. تمدن‌سازی در ابعاد مختلف می‌تواند برای کشور حائز اهمیت باشد. اینک انقلاب اسلامی در اواسط دهه چهارم عمر با برکتش است و درواقع با تمدن‌سازی می‌تواند در حوزه‌های مختلف پیام جدی برای جهان داشته باشد.
رییس پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران افزود: دریا یکی از عرصه‌های جدی در هر جایی است. وجود دریا یک نعمت جدی برای هر کشور است. اگر دریا را یکی از منابع جدی در دنیا محسوب کنیم می‌بینیم که دریا به عنوان یک ثروت است.
نوحه‌گر گفت: کشور ما از یک موهبت الهی بسیار بالا به نام دریا برخوردار است. اگر به شمال و جنوب کشور نگاه کنیم می‌بینیم ۶ هزار کیلومتر سواحل داریم که یک نعمت بسیار بزرگ است و یک مزیت نسبی به کشور می‌بخشد.
وی ادامه داد: وقتی از تمدن‌سازی در دریا صحبت می‌کنیم می‌بینیم کشورهایی که از نعمت‌ مرزهای دریایی برخوردار هستند چه قدرتی در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی می‌توانند داشته باشند. ایران نیز یک زیست نسبی در حوزه ژئوپولیتیک دریا دارد به طوری که دریای خلیج فارس و عمان به کشور یک ویژگی ممتاز بخشیده‌اند.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران یادآور شد: استفاده از دریا به صورت کلیشه‌ای محلی از اعراب ندارد و باید به سمت فناوری‌ها برویم و در بحث آموزش و پژوهش خوب کار کنیم می‌توانیم در تولید علم و حرکت در مرزهای دریایی به خوبی حرکت کنیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
نوحه‌گر گفت: تکنولوژی‌های سازگار با محیط زیست دریا می‌تواند به حفظ محیط زیست دریا کمک کند؛ بنابراین اکوسیستم دریا برای ما حائز اهمیت است. بر این اساس اقتصاد دریامحور با تکیه بر سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب را جزو محور اصلی دومین همایش بین‌المللی اقتصاد دریا پایه قرار داده‌ایم.
وی افزود: دومین همایش بین‌المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم‌های آبی با تکیه بر اقتصاد دریا روزهای ۸-۷ اسفند ماه در جزیره قشم برگزار می‌شود.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران محورهای این همایش را زیست‌شناسی دریایی، علوم مهندسی زیست با نگاه ویژه به محیط زیست دریا، تنوع زیستی و حفاظ از محیط زیست، تغییرات آب و هوایی، عمران و ساخت‌وساز، گردشگری، توسعه پایدار در جوامع توسعه ساحلی، فیزیک دریا، شیلات، پدافند غیرعامل بنادر عنوان کرد.
نوحه‌گر درباره مقالات این کنفرانس گفت: حدود ۱۷۰ مقاله از ۲۸ کشور چک، هلند، نروژ، هند، ترکیه، عراق، پاکستان، آذربایجان ارسال شده که ۱۰۷ مقاله پذیرفته شده و از این تعداد ۳۰ مقاله برای ارائه در بخش سخنرانی پذیرفته شده و بیش از ۷۰ مقاله نیز به صورت ارائه پوستری لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ مقاله با سیاست‌ها و محورهای همایش همخوانی نداشتند و رد شدند گفت: در این همایش پنج پنل تخصصی علوم دریایی بخش بین‌الملل، علوم دریایی علوم زیستی، محیط زیست ساحلی و دریایی، علوم و فنون دریایی و حقوق و سیاست‌های دریایی است که برمبنای اقتصاد دریا محور است و جزو ابلاغیه رهبر معظم انقلاب به دستگاه‌های درگیر در بخش ساحل و دریا است که دانشگاه تهران هم برمبنای مسوولیت‌پذیری اجتماعی که دارد در بحث دریا هم ورود کرده است.
نوحه‌گر افزود: در بحث تمدن‌سازی دریایی کشور غفلت شده و دریا را به عنوان محدودیت در نظر گرفته‌ایم. در حالی که دریای یک فرصت جدی است. نباید دریا را یک محدودیت ببینیم. در دریا ظرفیت های عظیمی نهفته و یکی از ویژگی‌هایی ممتاز کشور در طول تاریخ تسلط بر دریاها بوده است.
وی گفت: باید در عرصه‌حمل و نقل دریا مجهزترین، بهترین و به‌روزترین وسایل حمل و نقل دریایی را تقویت کنیم و دانشگاه باید با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های فناوری ساحلی با پشتوانه دانشگاه‌ها و علوم و فنون دریایی و پژوهش‌های دریایی این پارک‌ها را راه‌اندازی کنیم.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران گفت افزود: دانشگاه تهران دانشکده فناوری و میان رشته‌ای ایجاد کرده که یکی از بحث‌های جدی آن بحث علوم دریایی است که می‌تواند تاثیرگذار باشد. در سیاست‌های ۹گانه ابلاغیه رهبری براساس این سیاست‌های ابلاغی قوه مجریه کشور موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و با بسیج دستگاه‌های مسوول در این ابلاغیه برنامه جامع تحقق سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح را در مهلت ۶ ماهه ارائه بدهند.نوحه‌گر افزود: در استفاده از دریا و سواحل ان عقب‌ماندگی‌ داریم باید این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.