printlogo


قشم منطقه ویژه فرهنگی می‌شود؟ روزنامه دریایی سرآمد گزارش می‌دهد
تفاهم‌نامه‌ای برای اعتلای فرهنگ جزیره قشم

گروه فرهنگ دریا - امید اسماعیلی - وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد قشم، برای راه‌اندازی منطقه ویژه فرهنگی به منظور توسعه تولید، خدمات و صادرات صنایع فرهنگی در این منطقه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش روزنامه دریایی سرآمد، هشتصدوشانزدهمین نشست شورای فرهنگ عمومی کشور هفته گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این شورا و حضور برخط مدیران‌کل استانی تشکیل و تفاهم‌نامه همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد قشم، برای راه‌اندازی منطقه ویژه فرهنگی به منظور توسعه تولید، خدمات و صادرات صنایع فرهنگی در این منطقه تفاهم‌نامه همکاری امضا شد.
این تفاهم‌نامه نقظه عطفی است برای اعتلای فرهنگ جزیره قشم، تفاهم نامه ای که در چارچوب ابعاد فرهنگی سیاست‌های توسعه دریاپایه، تقویت اقتصاد فرهنگ ساحلی و اقتصاد فرهنگ دریا تنظیم شده است.
این نشست با دستور بررسی ابعاد و نقش دستگاه‌های فرهنگی کشور در توسعه دریایی، بررسی برنامه ملی انس عمومی با ادبیات کهن فارسی و بررسی مناسبت‌های تقویم سال ۱۴۰۳ برگزار شد.
پیش از دستور جلسه، گزارش شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی توسط حجت‌الاسلام رضا نوری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بجنورد ارائه و توصیه‌های شورای فرهنگ عمومی درباره سفرهای نوروزی مطرح شد. در این نشست، از کتاب مرجع رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و انسیه خزعلی معاون امور بانوان رئیس جمهور رونمایی شد.
پیشتر نیز در این رابطه بیست و هشتمین نشست معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان های مناطق آزادبا حضور حجت الله عبدالملکی، مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور، عادل پیغامی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، غلامرضا خلیلی نیا، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری و محمد فرزاد میرزایی، مدیر گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مصطفی فاطمی، مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی و با شرکت معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان های مناطق آزاد کشور و مدیران و مسوولان دستگاه های اجرایی خدمات رسان در قشم برگزار شد.

قشم، نقطه آغاز مکتب فرهنگی و هنری خلیج فارس
عادل پیغامی ، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در بیست و هشتمین نشست معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان های مناطق آزاد و هفتمین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر 1403، اظهار کرد: جزیره قشم در عرصه گردشگری دارای شرایط و ویژگی هایی است که می تواند به عنوان الگو در ایران اسلامی معرفی شود.
به گفته وی گردشگری ابزار مهمی در بازسازی هویت و معنای تمدن ها می باشد که برای پر کردن شکاف نسلی و حفظ یکپارچگی فرهنگی و اجتماعی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

جزیره قشم مجمع اقتصاد دریاپایه در ایران
پيغامى ادامه داد: گردشگری جزیره قشم یک گردشگری خانواده محور و براساس هویت و تمدن مکتب هنری و فرهنگی خلیج فارس است که طی قرن های گذشته در فرهنگ کشورهای جنوب خلیج فارس نیز خود را نشان داده است.
وى با بیان اینکه جزیره قشم مجمع اقتصاد دریاپایه در ایران است، افزود: این جزیره تنها نقطه ای در شمال خلیج فارس و دریای عمان است که تمامی کسب و کارهای دریاپایه را داراست.

جزیره قشم نقطه اتصال فرهنگی و تمدنی منطقه خلیج فارس
به گفته پیغامی؛ جزیره قشم نقطه اتصال فرهنگی و تمدنی منطقه خلیج فارس با سایر تمدن هاست و همواره دارای جایگاه ویژه ای بوده که از آن به عنوان مکتب فرهنگی و هنری خلیج فارس یاد می کنند.

فرهنگ دریاپایه، یک موضوع تمدنی است که باید مورد توجه تمام ایرانیان قرار گیرد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص فرهنگ دریاپایه، تصریح کرد: فرهنگ دریاپایه تنها مربوط به حاشیه دریاها و سواحل نیست و نگاه مقام معظم رهبری به مقوله دریا و فرهنگ دریاپایه، یک موضوع تمدنی است که باید مورد توجه تمام ایرانیان قرار گیرد.
پيغامى تاکید کرد: خلیج فارس، دریای عمان، تنگه هرمز و جزیره تمدنی قشم، بخشی از دارایی های تمامی ایرانیان است که باید با ترویج فرهنگ دریاپایه از فرصت های گردشگری و اقتصادی آن بهره مند شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای رفع برخی از ناهماهنگی های موجود در حوزه خدمات سفر باید تمامی دستگاه ها و سازمان های مسئول با هم افزایی به وظایف قانونی خود عمل کنند.