همزمان با «روز ملی خلیج فارس» صورت میگیرد
افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران
دومین نشست هماندیشی «یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی» برگزار می شود
قرار است به زودی بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی»را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی( خلیج فارس)برگزار شود. در همین راستا و به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان «افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی»را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی( خلیج فارس) برگزار می کند.
آبهای خلیجفارس پناهگاه موجودات دریایی بهویژه آبزیان کوچک
و مکانی آرام برای گونههای مختلف
حسین شاهسوارانی سرپرست مرکز در این خصوص گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آبهای خلیجفارس پناهگاه موجودات دریایی بهویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونههای مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه دادهاند.
خلیجفارس میزبان ۹۰۷ گونه زیست دریایی در قالب ۱۵۷ خانواده
شاهسوارانی افزود: خلیجفارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. بهگونهای که حدود ۹۰۷ گونه در قالب ۱۵۷ خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آنها بهرهبرداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیجفارس ازنظر تنوع زیستی جزو مناطق کمنظیر معرفی شود.
ایران یکی از متنوع ترین و غنی ترین کشورهای جهان
وی بیان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم بصورت جدّی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم های آبی متنوع همچون آب شیرین، آبهای لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گستردهای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع ترین و غنی ترین کشورهای جهان شناخته شده است.
بسیاری از ذخایر ارزشمند در معرض نابودی و انقراض قرار دارد
شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاه های آبزیان از طریق تخلیه زباله ها و پسابها در رودخانه ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفتکشها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیتهای صنعتی و زیست محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستمهای طبیعی و جایگزینی آن با سیستمهای پرورشی، متاسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.
حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها
سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها، ارگانها، انجمن های مردم نهاد به عنوان ثروت بی دیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را می طلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار "جهش تولید با مشارکت مردمی " مزین شده است، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالتهای خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تاکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می نماید. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور ، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، فرم ثبتنام دومین نشست یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی در سایت این مرکز قابل مشاهده است.