printlogo


نام و موقعیت ژئوپلیتیک خلیج فارس  قابل تغییر نیست

رییس مرکز وکلا گفت: در گذشته آمریکا امنیت منطقه خلیج فارس را مبتنی بر سیاست کلان خود ترسیم می‌کرد، اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است.
به گزارش اقتصادسرآمد، نشست تخصصی با موضوع خلیج فارس، اقتدار ملی، حسن همجواری، با حضور حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.
حسن عبدلیان پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.
وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده است؛ این روز سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌فارس است، گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین و امارت همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی ۲۴۰ هزار کیلومتر است؛ خلیج فارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد راه دارد.
عبدلیان پور ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.
وی افزود: تا آن زمان تأمین امنیت منطقه با آمریکا بود، اما پیروزی انقلاب اسلامی عملاً آمریکا را دچار چالش جدی کرد که همچنان ادامه دارد؛ به این معنا که در گذشته آمریکا امنیت منطقه خلیج فارس را مبتنی بر سیاست کلان خود ترسیم می‌کرد، اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشورهای بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.