printlogo


معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
نیازمند فرهنگ‌سازی در اجرای قوانین جوانی جمعیت هستیم

شیراز- غزاله توانایی خبرنگار اقتصادسرآمد- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تسریع بخشیدن به طرح جوانی جمعیت را نیازمند فرهنگ‌سازی و نهادینه‌سازی اهمیت این امر در افکار عمومی دانست.
عباس رضاییان‌زاده ، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با جدیت و برنامه‌ریزی‌های دقیق، حرکت در مسیر تحقق جوانی جمعیت را آغاز کرده است اما تسریع بخشیدن به این برنامه ملی، نیازمند فرهنگ‌سازی و نهادینه‌سازی اهمیت این امر در افکار عمومی است که در این زمینه اصحاب رسانه می‌توانند نقش موثری داشته باشند.
وی افزود: در راستای پیشبرد هر چه بهتر اهداف جوانی جمعیت در استان فارس و همگام با اقدامات قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات این حوزه با بیمه سلامت استان فارس پیگیری شده که با شناسایی ۲۶ هزار و ۱۸۹ زوج نابارور و ارسال اطلاعات برای پیگیری مراجعه به بیمه سلامت همراه بوده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راه‌اندازی کلینیک مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری در راستای جوانی جمعیت، طراحی سامانه رجیستری اطلاعات زوجین نابارور، معرفی ۲۲۸ زوج نیازمند به بانک در زمینه اعطای تسهیلات درمان ناباروری، راه‌اندازی ۵ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در شیراز و راه‌اندازی ۵ مرکز ناباروری سطح ۲ در شهرستان‌های فیروزآباد، آباده، ممسنی، داراب، لامرد و اقلید از جمله اقدامات مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه عنوان کرد.
رضاییان‌زاده افزود: با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با هدف ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی در زمینه توانمندسازی جوانان و نوجوانان پیرامون سلامت دوران بلوغ، کلینیک سلامت باروری در درمانگاه حضرت امام رضا(ع) شده است.
وی، راه‌اندازی مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در راستای اجرای ماده ۳۶ قانون جوانی جمعیت برای دانشجویان، اعطای ۲۰۳ فقره وام ازدواج دانشجویی، برگزاری جشن ازدواج ۱۰۳ زوج دانشجو و ۱۶۰ زوج کارمند، برگزاری۳۰ اردو با حضور دانشجویان مجرد در راستای مسائل روانشناختی و انتخاب صحیح در ازدواج و اختصاص خوابگاه حضرت احمدبن موسی (ع) پردیس شهید دوران با ظرفیت ۸۰ واحد به دانشجویان متاهل را دیگر اقدامات مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد.
رضاییان‌زاده با اشاره به تلاش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه پیشگیری از سقط جنین به عنوان یکی از چالش‌های جمعیتی، از راه‌اندازی مرکز نفس با همکاری بسیج جامعه پزشکی خبر داد و افزود: با انجام فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی، شبکه‌سازی و حمایت، تاکنون ۱۲۹ نوزاد از خطر سقط نجات پیدا کرده‌اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راه‌اندازی ۳۲ اتاق مادر و کودک در شهرستان‌های زیرمجموعه را از جمله دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و در ادامه از برگزاری همایش ملی رویکردهای علم مامایی و سلامت باروری در راستای جوانی جمعیت با حضور متخصصان زنان و زایمان، پزشکان و ماماها با همکاری مشترک معاونت آموزشی و معاونت بهداشت دانشگاه که با حضور مسئولان وزارت بهداشت به عنوان بخش دیگری از خدمات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه یاد کرد