محسن رضایی در یادواره شهدای عملیات حاج عمران:
لرستان پای شهادت و دفاع از ایران ایستاده است
لرستان - رضا حبیبی خبرنگار اقتصادسرآمد- سردار سرلشکر محسن رضایی در یادواره شهدای عملیات غرورآفرین حاج عمران اظهار داشت: یاد و خاطره شهدای عزیز و با غیرت عملیات حاج عمران از تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل و همه شهدای عزیز این استان از انقلاب و دفاع مقدس و امنیت تا امروز و مدافعان حرم را گرامی میداریم.
وی با بیان اینکه خوشحال هستم که فرصتی پیدا کردم در این یادواره برای شهدای پرافتخار لشکر ۵۷ شرکت کنم، ابراز امیدواری کرد که همیشه لرستان و مردم این استانِ پرعزت و پراقتدار در صحنههای سرنوشت ساز ایران اسلامی شرکت داشته باشند.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه این یادواره، جلسه بسیار خوبی است، گفت: هم علمای استان اینجا هستند و هم خانوادههای شهدا و رزمندگان همان دوران حضور دارند.
وی به حضور دانشجویان و دانش آموزان و نیروهای مسلح استان در این یادواره اشاره کرد و یاد و خاطره «امیر بیرانوند» از فرماندهان لشکر ۸۴ خرم آباد را گرامی داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «لرستان پای شهادت و دفاع از ایران ایستاده است» گفت: هرکسی میخواهد لرستان را بشناسند به منطقه حاج عمران برود.
رضایی با اشاره به عملیات رزمندگان لرستانی در ارتفاعات سر به فلک کشیده ۲۵۱۹ در منطقه حاج عمران گفت: در شرایط عادی که جنگ هم نباشد به سختی میتوان بالای این قله رفت چه برسد به در شرایط جنگی که بمباران و تیربارهای دشمن فعال است.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به دوران دفاع مقدس گفت: ما دفاع کردیم و جنگی را شروع نکردیم. به سرزمین ما حمله شد و وارد ۵ استان شدند، بیش از ۲.۵ میلیون نفر از ۳۵ میلیون جمعیت آن موقع ایران از
رضایی افزود: دشمن هیچ گاه فکر نمیکرد جوانهایی پیدا میشوند که رفتن به میدانهای سخت و آتشین برای آنها یک عشق و علاقه باشد چون در آن مبارزه آزادی ملت ایران، سرزمینهای ایران و بازگشت اقتدار ایران را میدیدند و لمس میکردند.
وی با اشاره به آنچه امروز در غزه و در یک منطقه به لحاظ جغرافیایی معدود مقاومت میشود و دنیا تعجب میکند از ۷۵ سال مبارزه فلسطینیها اضافه کرد: این چیزی که در غزه اتفاق افتاده باید از یک جایی الهام گرفته باشند و خودشان گفتند از ایرانیها الهام گرفتهاند. اگر در جهان اسلام قیام و نهضت ایستادگی میبینیم از درخت تناور شهدای لرستان و ایران اسلامی است.
رضایی با بیان اینکه جنگ هشت ساله یک جنگ بد و ضدانسانی بود اما در اثر آن در ایران اتفاق مهمی افتاد و دوباره به اقتدارمان و عزتمان برگشتیم و سرپای خودمان ایستادیم، بیان کرد: در استان لرستان ما مثل سایر استانهای دیگر احساس کردیم لرستان غیر از تیپ ۸۴ میتواند یک تیپ دیگری هم داشته باشد و به تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) تشکیل شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تیپ ۵۷ ابوالفضل (ع) لرستان از ابتدا تا انتها در ۹ عملیات بزرگ شرکت کرد، والفجر ۹، حاج عمران، کربلای ۴، کربلای ۵، نصر ۴، نصر ۸، بیت المقدس ۲ و عملیات مرصاد را از جمله عملیاتهای این تیپ در مدت ۶ سال از جنگ برشمرد.
رضایی توضیح داد: این تیپ در عملیات کربلای ۴ شرکت کرده بود و چند روز بعد تیپ ۵۷ ابوالفضل، لشکر ۱۹ فجر، تیپ سیدالشهدا و لشکر ۳۱ عاشورا از همان معبری که تیپ ابوالفضل لرستان پیدا کرده بود یک پیروزی بزرگ به اسم کربلای ۵ برای جمهوری اسلامی رقم زدند و فتح بسیار بزرگی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه تیپی که از جوانان لرستان تشکیل شده بود در ۸ عملیات بزرگ افتخارات زیادی رقم زدند، گفت: در بین همه این عملیاتها حاج عمران چیز دیگری است چرا که در اوج پیروزیهایمان بودیم و یک مرتبه دشمن ترفند و تاکتیکی زد و حیلهای به کار گرفت. ما نیروهایمان را برده بودیم به سمتهای دیگری در فاو و خط مقدم ما ضعیف شده بود لذا دشمن به آنجا حمله کرد و در عملیات فاو دیگر پاتکها را قطع کرد و استراتژی دفاع متحرک را به کار گرفت و از مرزهای کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و مهران حمله کرد و از جمله ارتفاعات استراتژیک ۲۵۱۹ حاج عمران را گرفت و خیلی تبلیغات کرد.
رضایی اضافه کرد: دستور داده بودیم که تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) لرستان برای عملیات شاخ شمیران آماده شود ولی وقتی این اتفاق افتاد به تیپ دستور دادیم که برود به سمت «شاخ صدام حسین»! از برادران خودم در تیپ ۵۷ خواستم که بروید و شاخ صدام را در حاج عمران بشکنید. در ارتفاعات سر به فلک کشیده ۲۵۱۹ که به صورت غافلگیرانه دشمن آنجا را گرفته بود دو تا تیپ قبل از تیپ ۵۷ فرستادیم که ناموفق بودند. تیپ ۵۷ وارد عمل شد و بیش از یک هفته جنگ ادامه داشت و چند بار این ارتفاعات دست به دست شد. چند هزار نفر از دشمن آنجا کشته شد و تعدادی هم اسیر گرفته بودند. شاید یکی از سختترین بخشهای جنگ ایران و عراق در همین منطقه حاج عمران صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در طول هشت سال جنگ تحمیلی دو نقطه شلمچه و حاج عمران سختترین نبردها را داشتند، یادآور شد: صدام دیگر به استراتژی دفاع متحرک ادامه نداد و عقب نشینی کرد. تیپ ۵۷ نشان داد که هرجایی بخواهد بیاید همین بلای حاج عمران را سر دشمن میآورد. وقتی این عملیات تمام شد شهید زیاد دادیم، ۳۵۵ شهید از استان لرستان در این جنگ تقدیم کردیم و واقعاً جنگ، جنگ عجیب و سختی بود.
رضایی اضافه کرد: شایعه کردند که تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) از بین رفته و منحل شده است. من میدانستم این غیرت و سلحشوری در تک تک خانههای لرستانیها وجود دارد؛ دستور دادم برادران لرستان تیپ ۵۷ را تبدیل به لشکر ۵۷ کنند و در عملیات بعدی بلافاصله آماده شوند تا نشان دهیم که با شهادت زنده و بزرگ میشویم و معنا پیدا میکنیم. در مدت کوتاهی یک تیپ تبدیل به لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) شد و ابوالفضل وار تا آخرین روزهای جنگ جنگیدند.
سردار رضایی در ادامه سخنان خود به جزئیات واکنش ایران به حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت فرمانده بزرگ و مستشار ایرانی شهید زاهدی اشاره کرد و گفت: تلقی دشمن این بود که ایران نمیتواند کاری کند.
وی با بیان اینکه پیرامون عملیات واکنشی ایران خیلی کم حتی در صدا و سیما جمهوری اسلامی کار و صحبت شده است، افزود: این حمله به کنسولگری ایران توطئه حساب شدهای بود و خیلی نشسته بودند و فکر کرده بودند.
وی با بیان اینکه جلسات متعددی انجام شد و واکنش ایران ۱۰ تا ۱۲ روز طول کشید، یادآور شد: جمع بندی این بود که حتماً باید اسرائیل را بزنیم، پرقدرت هم بزنیم و با آمریکا سرشاخ نشویم و طوری عمل کنیم که اسرائیل هم نتواند جواب بدهد.
وی توضیح داد: لذا ما همان پایگاه هوایی که «اف ۳۵ های آمریکایی صهیونیستی» بلند شده بودند را زدیم و معنای آن این بود که آمریکاییها ببینید از هرجا علیه ما اقدامی شود ما همانجا را می زنیم مانند عین الاسد که در واکنش به شهادت سردار عزیز ما حاج قاسم سلیمانی زدیم.
رضایی با اشاره به پیام این واکنش به آمریکا تاکید کرد: ما با شما نمیخواهیم بجنگیم و ما نقطهای را زدیم که از آنجا به ما حمله شد. شهرها و جمعیت را نمی زنیم که نتانیاهو از نظر افکار عمومی برای خودش بتواند یک پشتوانه درست کند.
«حاج صادق آهنگران» از مهمانان ویژه یادواره. این مداح دوران دفاع مقدس در این یادواره ضمن شعرخوانی در وصف رشادتهای رزمندگان لرستانی در دوران جنگ تحمیلی، پیرامون عملیات «وعده صادق» و آزادی قدس نیز ابیاتی را قرائت کرد. یادواره شهدای عملیات غرورآفرین حاج عمران؛