عدم مغایرت تعطیلی شنبه با احکام اسلامی
محمدعلی ایازی- چیزی که در احکام اسلام بر آن تأکید شده برگزاری نماز جمعه در روز جمعه است و اینکه در وقت نماز جمعه کسبوکار نباید برقرار باشد؛ اما حتی در روز جمعه هم قبل و بعد از نماز جمعه، کار کردن مانعی ندارد.بر مبنای فقه اسلام، هیچ مشکلی وجود ندارد که تعطیلات را به گونهای تنظیم کنیم که با نظام بینالمللی سازگاری بیشتری داشته و مغایرت تعداد روزهای تعطیل ما نسبت به روزهای تعطیل جامعه بینالملل کمتر باشد.
تعطیلی شنبه مغایرتی با احکام اسلامی ندارد و آنچه در این احکام بر آن تأکید شده، برگزاری نماز جمعه در روز جمعه و تعطیلی کسبوکار همزمان با برگزاری آن است.در قرآن، متون دینی و احکام اسلام، هیچ روزی به عنوان تعطیلی رسمی وجود نداشته و تعطیلی شنبه نیز هیچ مغایرتی با احکام اسلامی ندارد.
در باره این که تعطیلی شنبه در آیین یهودیت و استدلال برخی مبنی بر اینکه تعطیلی شنبه در ایران همراهی با یهودیان محسوب میشود استدلال نادرستی بیان می شود، ما با ادیان ابراهیمی در بخشی از احکام و عقاید و اخلاقیات اشتراکات نظری و عملی داریم. این که شیوه استدلال نیست؛ مثل این است که بگوییم چون یهودیها نماز دارند ما نباید نماز بخوانیم یا چون آنها در عقایدشان اعتقاد به توحید دارند ما باید آن را منکر شویم. بنابراین تعطیلی شنبه نباید همراهی با کسی تلقی شود بلکه باید از منظر بینالمللی آن را مورد توجه قرار داد./ عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم