مدیرکل دامپزشکی استان البرز:
تامین امنیت و تضمین سلامت فرآورده های خام دامی مهمترین هدف ماست
البرز- معصومه عینی خبرنگار اقتصادسرآمد- دکتر علیرضا رفیعی پور، مدیرکل دامپزشکی استان البر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در آستانه ماه محرم در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد گفت: تامین بهداشت و سلامت دام، تامین و تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های خام دامی و کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از مهمترین اهداف این سازمان هستند.وی با اشاره به ذبح دام در مناسبت ها مقابل حسینیه ها، مساجد و منازل در شرایط خاص افزود: طرح های تشدید بازرسی و نظارت های بهداشتی بر فرآورده های خام دامی در ایامی مانند ماه های رمضان و محرم و عید قربان اجرا می شود که در یک دهه گذشته موجب شده تا شرایط بهداشتی جامعه از وضع خطرناک به شرایط مناسب برسد.مدیرکل دامپزشکی استان البرز بیان کرد: به دلیل واردات گوشت، طرح تشدید نظارت بهداشتی روزانه بر مراکز عرضه از یک هفته پیش از سوی سازمان ابلاغ شده و در حال اجراست. پیش از این، طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام خاصی همچون تعطیلات نوروز، ماه رمضان، عید قربان، ماه محرم و صفر و … اجرا می شد اما از این پس با ابلاغ جدید در تمام طول سال اجرا می شود.رفیعی پور از فعالیت هفت اکیپ ثابت و حدود ۱۱ اکیپ سیار و ۴۰ نفر دامپزشک، بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی در ایام محرم سال گذشته خبر داد و گفت: بازرسی از ذبح حدود ۸۳۰ راس دام در اماکنی غیر از کشتارگاه صورت گرفته و در این بازدیدها و نظارت ها ۳۱ مورد اصلاح شده اما هیچ یک منجر به ضبط یا معدوم سازی نشده است.وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا به امروز ۲۸ هزار راس دام تحت نظارت همکاران ذبح و حدود ۱۰ هزار کیلوگرم از چرخه مصرف انسانی خارج شده است، توضیح داد: محرم امسال نیز هفت اکیپ ثابت و ۲۱ اکیپ سیار با هدف نظارت بهداشتی در سطح استان فعالیت می کنند. ۵۵ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ۱۵ ناظر شرعی نیز اکیپ های مذکور را همراهی خواهند کرد.مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به ۲۴ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی طی سه ماه گذشته بیان کرد: از این تعداد ۴۰۵ مورد غیربهداشتی مشاهده و ۳۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و ۱۸ هزار کیلوگرم فرآورده معدوم و تعیین تکلیف و همچنین حدود ۶ میلیون قطعه طیور نیز کشتار شده است.رفیعی پور با اشاره به اینکه از این تعداد ۲۳ هزار قطعه غیرقابل مصرف تشخیص داده و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است، اظهار کرد: در سال گذشته ۲۸۰ تن گوشت به استان وارد شده که این آمار از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵۰ تن است.