printlogo


عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران  به«  اقتصادسرآمد» می‌گوید:
 سهم 15درصدی  صنعت  ساختمان  از فناوری‌های نوین!

انبوه‌سازی با ورود فناوری توسعه می‌یابد
​​​​​​​گروه اقتصاد - حسین بوذری ـ فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان‌ها نقش غیرقابل انکاری در حوزه‌های مختلف ایفا می‌کنند و بیراه نیست اگر گفته شود تضمین پیشرفت کشورهای به‌خصوص در حوزه‌های صنعتی منوط به توسعه فناوری‌های پیشرفته و نوین است.
توسعه انبوه‌سازی و صنعتی‌سازی صنعت ساختمان هم از این قاعده مستثنی نیست و برای اینکه بتوان از شیوه و روش سنتی در صنعت ساختمان رهایی پیدا کرد، باید ساخت‌وسازها هم بهینه شده و قیمت تمام شده هم کاهش یابد.
تکنولوژی ساخت ساختمان برخلاف گزاره‌های پیش رو چندان پیچیده نیست، به‌طوری که مهندسان موفق شده‌اند به فناوری‌های نوین دست پیدا کنند، اما متأسفانه دولت‌های مختلف حمایت آنچنانی از مهندسان در مسیر دستیابی به فناوری‌های پیششرفته در صنعت ساختمان نداشته‌اند.
براساس برنامه هفتم توسعه باید فرآیند صنعتی‌سازی در فناوری‌های نوین به 15 درصد برسد، موضوعی که نشان می‌دهد صنعتی‌سازی در حوزه فناوری‌های نوین وضعیت مناسبی در ایران ندارد.

فاصله زیاد فناوری‌ها با صنعت ساختمان
خبرنگار روزنامه « اقتصادسرآمد» در مسیر بررسی ظرفیت‌ دانش‌بنیان‌ها و فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان گفت‌وگویی را با حسن محتشم عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران ترتیب داده است.
محتشم با تأکید بر اینکه استفاده از فناوری و دانش‌بنیان لازمه پیشرفت و توسعه بسیاری از کشورها شده و شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی زیرنظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان و توسعه انبوه‌سازی نقش غیرقابل انکاری دارد و در کشور از فناوری‌های نوین به‌صورت پراکنده در صنعت ساختمان استفاده می‌کنیم.
وی اضافه کرد: در کلانشهرهایی مانند تهران از ساختمان‌هایی استفاده می‌شود که هوشمند باشند، اما وقتی پای صنعت ساختمان به میان می‌آید به این نتیجه می‌رسیم که برای دستیابی به فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان فاصله بسیاری داریم.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران تأکید کرد: در برنامه توسعه هفتم پیش‌بینی شده که فناوری‌های نوین در صنعت به 15 درصد برسد، یعنی صنعتی‌سازی متشکل از فناوری نوین در پنج سال آینده به این عدد برسد و این نشان می‌دهد که فاصله بسیاری با هدف مشخص شده داریم.
محتشم یادآور شد: بنابراین انجمن انبوه‌سازان استان تهران نهادی متشکل از متخصصان صنعت ساختمان و دست‌اندرکاران است که با استفاده از فناوری‌های نوین در این صنعت و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مربوط به پیشرفت و توسعه آن کمک می‌کنند.
وی درباره اینکه برای صنعتیسازی ساختمان با فناوری‌های نوین چه پیشنهادی دارید؟ چنین پاسخ داد: صنعتی‌سازی نیازمند فرآیند است و آیین فرآیند مستلزم ورود ماشین‌آلات و تکنولوژی است تا بتواند قطعات ساختمان را به‌صورت پازل تهیه کرده و سپس در محل کارگاه این قطعات روی هم قرار بگیرند تا از تلفات ساختمانی و هدررفت مصالح که در حقیقت هدررفت ثروت ملی است جلوگیری کنند.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران مطرح کرد: با این شیوه کیفیت ساخت بالا رفته و قیمت تمام شده را پایین می‌آورد، در عین حال سرعت عمل بالاتر خواهد رفت، انجمن انبوه‌سازان استان تهران پیشگام این موضوع است، اما دولت باید حمایت لازم را داشته باشد.
محتشم متذکر شد: دولت باید تسهیلات و امکانات را با هماهنگی  انجمن‌های انبوه‌سازی استان‌ها به انبوه‌سازان بدهد و تکنولوژی و ماشین‌آلات که در اختیار انجمن قرار گرفت به سرعت عمل در بهره‌گیری از فناوری‌های نوین خواهد انجامید.

امیدواری به توسعه انبوه‌سازی
 با ورود فناوری
وی تأکید کرد: با ورود ماشین‌آلات و تکنولوژی و حمایت تسهیلاتی و معنوی از انجمن انبوه‌سازان می‌توان به پیشرفت و توسعه انبوه‌سازی متشکل از فناوری‌های نوین امیدوار بود.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با اشاره به شیوه سنتی صنعتی‌سازی در ساختمان و راهکارهای عبور از این شیوه و دستیابی به فناوری‌های نوین بیان کرد: مسئولان باید راه‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را باز کنند و شرایط ورود ماشین‌آلات و تکنولوژی هم مهیا شود و با ورود این تکنولوژی‌ها به داخل می‌توان روش‌های متعددی را درراستای حرکت به سمت فناوری نوین در صنعت ساختمان آزمایش کرده و به نتیجه رساند.
محتشم تشریح کرد: در داخل به راحتی قادر به تولید تکنولوژی‌های مربط با صنعت ساختمان نیستیم، از طرفی هم به‌دلیل تحریم‌ها قادر به وارد کردن هر ماشین‌آلاتی هم نیستیم، بنابراین با محدودیت سرمایه‌گذاری خارجی عملاً امکان استفاده از تکنولوژی نیست و سرمایه‌گذاران داخلی هم توان لازم را ندارند و اگر هم داشته باشند با موانع متعددی مواجه می‌شوند.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران خاطرنشان کرد: تا زمانی که تکنولوژی و ماشین‌آلات مرتبط با فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان در کشورمان وجود نداشته باشد و دولت شرایط تعامل با دنیا را مهیا نکند و تحریم‌ها رفع نشود نخواهیم توانست فناوری‌های نوین را وارد کارزار صنعت ساختمان کنیم.
وی افزود: با رفع این موانع زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در کشورمان مهیا خواهد شد و طبیعتاً در بخش مسکن و توسعه انبوه‌سازی هم شرایط محقق می‌شود و با این روندی که نیازمند 10 میلیون مسکن در کشور هستیم می‌تواند موثر واقع شود و اشتغال ایجاد کند و موجب رونق اقتصاد کشور خواهد شد.
محتشم، صدور مجوز برای صنعتی‌سازی در بخش ساختمان را مانع دیگر این صنعت برشمرد و ادامه داد: استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان مسیر را برای حفظ ساختمان‌ها در برابر زلزله و حوادث طبیعی مصون نگه می‌دارد، البته اکنون هم که ساختمان‌ها به شکل سنتی ساخته می‌شوند با رعایت آیین‌نامه‌ها مقابل زلزله ایمن هستند و استفاده از مصالح و سرعت عمل است که می‌تواند ایمن‌زا باشد.
وی تبیین کرد: با وارد کردن فناوری‌های نوین به کشور در حوزه صنعت ساختمان و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی می‌توان به آینده صنعت ساختمان امیدوارتر بود.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران در ادامه توضیح داد: برای دریافت مجوز ساخت یک پیمانکار مجبور است 6 ماه تا یک سال دوندگی کند و دولت باید این ایراد را مرتفع کند، در حالی که دولت باید شهرداری را موظف کند تا در مدت یک ماه مجوز ساخت را بدهد؛ نه یک سال.
محتشم عنوان کرد: مجوزها خود عامل بازدارندگی در توسعه صنعت ساختمان هستند و درگاه مجوزها هم پیچیدگی‌های بسیاری دارد و اغلب مدارک غیرضروری می‌خواهد و این کاغذبازی در حوزه صنعت ساختمان معضل شده، بنابراین سرمایه‌گذاری و روان شدن اقتصاد می‌تواند به توسعه انبوه‌سازی در کشور کمک کند.