پیام ناو مهدوی سپاه به آمریکا چه بود؟
اگر به خلیج فارس اکتفا کنیم قادر به افزایش عمق راهبردی نمی شویم
نیروی دریایی سپاه یک نیروی ساحلی نیست
گروه امنیت دریایی - اواسط اردیبهشت ماه بود که اعلام شد ناو اقیانوسپیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد، این اولین مأموریت دوربُرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع مأموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت میشد.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصادسرآمد، تسنیم نوشت: ناو شهید مهدوی با بیش از 2100 تُن وزن، 240 متر طول و 27 متر عرض، اولین شناور ایرانی مجهز به موشکهای بالستیک دوربُرد است.
ورود ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی به منطقه ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا
ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی در قالب ناوگروه شهید سلیمانی در این مأموریت با عبور از تنگههای مهم و راهبردی جهان مانند تنگه مالاگا و عبور از خط استوا از منطقه ناوگان پنجم آمریکا عبور کرد و وارد منطقه ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا شد وبرای نخستین مرتبه تا نزدیکی جزیره دیگوگارسیا که محل استقرار نیروهای آمریکایی است نیز رفت و پس از 39 روز دریانوردی با موفقیت به کشور بازگشت.
جانشین ناوگروه نیروی دریایی سپاه گفت: ناو شهید مهدوی مأموریت خود را از جزیره فارسی یعنی محلی که آمریکاییها مرتکب به شهادت رساندن شهید مهدوی شده بودند آغاز کرد و تا نزدیکی جزیره دیگوگارسیا و یکی از مهمترین پایگاههایی آمریکایی در منطقه پیشرفت رفت.
در همین راستا خبرنگار تسنیم با سرهنگ سلیمانی جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه (ناوگروه شهید سلیمانی) به گفتگو پرداخته است تا درخصوص این مأموریت نکاتی را مطرح کند.
سرهنگ سلیمانی با بیان اینکه "امروز اگر بخواهیم فقط به خلیج فارس اکتفا کنیم قادر به افزایش عمق راهبردی نخواهیم بود."، عنوان کرد: پس از مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی افزایش عمق راهبردی نیروی دریایی سپاه، ندسا در سال 1396 بهصورت رسمی اولین ناوگروه خود شامل ناو شهید سیاوشی را به منطقه شمال اقیانوس هند اعزام کرد، البته پیش از آن نیز در سال 94 کاروان حضرت فاطمه زهرا(ع) را اعزام کرده بودیم.
شناور شهید سیاوشی نیروی دریایی سپاه
در حال حمل سامانه سوم خرداد
وی افزود: در سالهای بعد هم این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه توسط ناو شهید مهدوی موفق به عبور از خط استوا شد.
سرهنگ سلیمانی ادامه داد: پس از آنکه آمریکا نیروی دریایی سپاه را تحریم کرد باید نشان میدادیم نیروی دریایی سپاه تنها یک نیروی دریایی ساحلی نیست و قادر به تأمین انواع شناورهای سنگین برای حضور در آبهای بینالمللی است.
جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: از سوی دیگر ماجرای دزدیهای دریایی در منطقه خلیج عدن که موجب شده بود در سال 1384 اولین شناور تجاری ما توسط دزدان دریایی ربوده شود و موضوع حفظ منافع تجاری جمهوری اسلامی در آبهای جهان منجر به این شد که نیروی دریایی سپاه کنار نیروی دریایی ارتش حضور در آبهای آزاد جهان را در دستور کار خود قرار دهد.
جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه با اشاره به راهبرد رزمی این نیرو گفت: دکترین رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رزم نامتقارن است و بر همین اساس رزم نزدیک یکی از راهبردهای نیروی دریایی سپاه است که یکی از مؤلفههای اساسی آن بهکارگیری قایقهای تندروست. معمولاً ارتشهای جهان از راهبردهای رزم کلاسیک در حوزه دریا استفاده میکنند اما امروز رزم نامتقارن در حوزه دریا دست برتر را دارد که جلوههایی از آن را در جنگ اخیر اوکراین شاهد بودیم.
وی ادامه داد: استفاده از شناورهای بزرگ در نیروی دریایی سپاه بیانگر تغییر راهبرد رزم در نیروی دریایی سپاه نیست؛ اتفاقی که افتاده آن است که سپاه همواره رسالتمحور عمل کرده و هر جایی که نیاز به پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی وجود داشته وارد میدان شده است. در حوزه اقتدار دریایی هم بر اساس ابلاغ ستادکل نیروهای مسلح و همچنین ابلاغ سیاستهای توسعه دریامحور از سوی فرمانده معظم کل قوا، نیروی دریایی سپاه برای حفاظت از منافع جمهوری اسلامی حضور در آبهای دوردست را در دستور کار خود قرار داد.
شلیک موشک بالستیک از شناور شهید مهدوی
سرهنگ سلیمانی درباره انتخاب ناو شهید مهدوی برای مأموریت عبور از خط استوا گفت: یکی از دلایل انتخاب ناو شهید مهدوی برای این مأموریت جدای از ویژگیهای فنی این شناور آن بود که نام این شهید که نماد مبارزه با استعمار آمریکا در دریاست، در دنیا طنینانداز شود.
وی تأکید کرد: ناو شهید مهدوی مأموریت خود را از جزیره فارسی، یعنی همان محلی که آمریکاییها مرتکب جنایت به شهادت رساندن شهید مهدوی شده بودند، آغاز کرد و این موضوع حاوی پیامهای مهمی برای آمریکاییها بود.
وی تصریح کرد: پس از آن ناو شهید مهدوی تا نزدیکی جزیره دیگوگارسیا و یکی از مهمترین پایگاههایی آمریکایی در منطقه اقیانوس هند پیش رفت و این پیام را به آمریکاییها منتقل کرد؛ "ما قادر هستیم تا نزدیکترین نقطه به شما حضور پیدا کنیم."، البته ما در این مأموریت کاملاً حرفهای عمل کردیم و دنبال هیچگونه تنشی نبودیم.
نمایی از پایگاه آمریکا در جزیره دیگوگارسیا
جانشین ناوگروه نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه نیروی دریایی تنها نیرویی است که قادر است در اقصی نقاط جهان حضور پیدا کند، عنوان کرد: شواهد و قرائن نشان میدهد این مأموریت فتحبابی برای مأموریتهای دوربردتر نیروی دریایی سپاه جهت حضور در سایر نقاط جهان
خواهد بود.