«اقتصاد سرآمد» ندای بخش دریایی ایران
یونس غربالی مقدم
مروری بر شمارگان انتشار یافته از روزنامه وزین اقتصاد سرآمد نشان می دهند مدیریت و هیئت تحریریه آن ماموریتی را در حوزه دریایی برگزید تا بتواند با تولید اخبار ارزش آفرین و استمرار و پایداری در آن، خلا رسانه ای چندین دهه در حوزه دریا را پوشش داده و رمز موفقیت و استمرار رسانه ای را بر آن اساس پایه گذاری نماید. انتخاب چنین رویه تخصصی و جسورانه در بخش رسانه ای کشور که مایه مباهات جامعه بندری و دریایی کشور محسوب می شود براساس عوامل کلیدی موفقیت زیر استوار و روز به روز مستجکم تر گردیده است.
اعضا تحریریه روزنامه اقتصاد سرآمد براین باور است که واقعيتهای بخش دريايي را بيان نمايد و از كتمان حقايق به دور باشد. از بزرگنمايي رخدادها فاصله بگيرد و در بيان حق مطلب كمگويي نكند. با نگاه ريزبين ايرادات و انتقادات بخش دولتي و خصوصي دريايي را در يك بوته نقد قرار داده و از تعريف و تمجيد بيهوده به دور باشد. ناكامي ها و كاميابيها را در طول و عرض يكديگر قرار دهد و به جاي قضاوتهاي احساسي، آينده اي محتمل را پيش روي دريايي كشور ترسيم نمايد. به جاي پرداختن به مباحث صرف سياسي و جناحي، آثار اقتصادي و اجتماعي تحولات دريايي كشور را تبيين كرده و در جهت شناسايي و توسعه ظرفيت هاي دريايي كشور بكوشد. مجموعه این اقدامات باعث گردیده است جايگاه «روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد» به عنوان يك نشريه مستقل و پايدار در ميان خانواده بزرگ دريايي كشور تثبيت شود. همه تلاش هاي فكري این روزنامه در طی انتشار 2000 شماره بر اين نكته استوار بوده است كه حق جامعه ایرانی است كه بتواند از دريا به عنوان يكي از موهبت هايي كه خداوند بر مخلوق خويش ارزاني داشته به طور شايسته استفاده نمايد. از اين رو توسعه آگاهي، فرهنگ و دانش دريايي و اطلاع رساني صحيح از راهبردها، سياست ها و آخرين تحولات صورت گرفته در اين بخش مهم اقتصادي را براي بازيگران دريايي كشور بسيار حايز اهميت میداند.
با اين حال این روزنامه وزین دریایی در حالي مأموريت رسانهاي خويش را پيش ميبرد كه عرصه سياسي – اقتصادي كشور در آستانه تحولي بنيادين قرار گرفته و به نظر میرسد سياستهاي دولت چهاردهم، فرصتي را فراهم میسازد تا جمهوري اسلامي ايران نقش محوري را در معادلات منطقهاي و بينالمللي ايفا نمايد. اما بخش دريايي چه تحولي را بايد بپذيرد، چه نقشي را ايفا كند تا بتواند به عنوان بازيگر فعال و تأثیرگذار منطقهاي عمل نموده و منافع شركاي قدرتمند تجارت دريايي را به قابليت ها و ظرفيت هاي خود به ویژه در عرصه بخش خصوصی پيوند بزند. ناگفته نماند هنوز بخش دريايي به تبعیت از شرایط عمومی نامساعد حاکم بر اقتصاد كشور، علاوه بر آنکه از مشكل ناكارامدي در سیستم های اداری رنج ميبرد، از چابکی لازم در نظام تصمیم گیری تا اجرا برخوردار نیست و نمیتواند بر رخوت تاریخی دريايي خویش فائق آيد.
اکنون رسانه دریایی اقتصاد سرآمد دو ابزار قانونی سیاستهای کلی توسعه دریامحور و برنامه هفتم توسعه را در اختیار دارد تا با تکیه بر دانش تخصصی رسانه ای و با همیاری جامعه بندری و دریایی کشور، الزامات و نیازهای فعلی و آتی این بخش مهم اقتصادی کشور در شمارگان خود بازگو نموده و «ندای بخش دریایی در عرصه ملی و بینالمللی» باشد. نشریه ای در خور توجه و شایسته برای ایران و ایرانیان.