نگاهی بر کارهای زمین مانده مازندران در حوزه شیلات؛
مازندران قطب تولید انواع آبزیان و ماهیان خاویاری
مازندران طی چهار دهه گذشته به برکت خدمات و اقدامات صورت گرفته توسط دولتهای مختلف در زیر سایه نظام مقدس اسلامی از منطقهای که به حیاط خلوت مستشاران نظامی غرب در دوران نکبت بار رژیم منحوس پهلوی به شمار میرفت خارج و رفته رفته به استانی سبز و پیشرفته تبدیل شده است. تلاش های شبانه روزی دولت های گذشته آبادانی و پیشرفت را برای مازندران به ارمغان آورد و چرخ های اقتصادی این استان روی ریل پیشرفت قرار دارد.بهرهمندی مازندران از جاذبههای مختلف از نظر دریا و جنگل و دشتهای سبز و حاصلخیز این استان کرانه خزری را به قطب تولید و امنیت غذایی تبدیل کرده است و با تلاشهای صورت گرفته توسط دولتمردان بسیاری از محصولات استان روانه بازارهای خارجی و کشورهای گوناگون شده است. مازندران با آنکه در حوزه شیلات و اقتصاد دریا محور کارهای زمین مانده زیادی دارد اما توانسته طی چهار دهه گذشته با اقدامات صورت گرفته به قطب تولید انواع آبزیان و ماهیان خاویاری تبدیل شود و مروارید سیاه را در سبد صادراتی قرار
دهد.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصادسرآمد، قاسم کریمزاده مدیر کل شیلات استان مازندران در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردها و تلاشهای صورت گرفته در حوزه شیلات اظهار کرد: بیش از ۳۹۰۰ واحد آبزی پروری در ادوار مختلف در استان ایجاد شده که ارزش تولیدات آنان به بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان میرسد.
وی به تهیه برنامه اقتصاد دریا محور برای دستیابی به رونق اقتصادی در استان اشاره و اضافه کرد: توسعه و پرورش ماهی در قفس جمله این برنامهها به شمار میرود و در حال حاضر ۴۰ قفسه دریایی در استان بارگذاری شده است.
توسعه و پرورش ماهی در قفس جمله این برنامهها به شمار میرود و در حال حاضر ۴۰ قفسه دریایی در استان بارگذاری شده استوی تولیدات در قفسهای دریایی را ۱۸۵۰ تن اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه باید تعداد قفسهای دریایی به ۱۰۰ واحد افزایش یابد.
کریمزاده همچنین به صادرات محصولات شیلاتی در استان اشاره کرد و گفت: سالانه بین ۶ تا هفت هزار تن انواع محصولات شیلاتی به کشورهای مختلف صادر میشود که برای استان ارزآوری بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومانی دارد.
روستاها در مازندران علاوه بر آنکه قطب تولید به شمار میروند در جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز گوی سبقت را از شهرها ربودند و به دلیل زیرساختهای ایجاد شده طی ادوار مختلف گردشگران زیادی از کشورهای خارجی با سفر به استان در روستاها و در واحدهای بومی و گردشگری اقامت میکنند.