یک کارشناس ارشد حوزه انرژی وصنایع دریایی به «روزنامه دریایی سرآمد» نوشت:
لزوم توجه جدی دولت به بهبود وضعیت زیست محیطی
در مقابل حفظ محیط زیست آیندگان مسئولیت سنگینی داریم
گروه زیست دریایی - ناخدا نظام نجفی بیرگانی - دولت جدید در شروع به کار خود باید یکی از اولویتهای مهم خود را توجه جدی به بهبود مسائل زیست محیطی کشور قرار دهد.وضعیت محیط زیست کشور اصلا قابل قبول نیست واگر بخواهیم یکی از سه نگرانی وتهدیدهای کلان کشور در این ایام را نام ببریم قطعا تهدیدات زیست محیطی در شمول آین لیست خواهد بود.
براساس گفته ناخدا نظام نجفی بیرگانی، محقق وکارشناس ارشد حوزه انرژی وصنایع دریایی که در نوشتاری به روزنامه دریایی اقتصادسرآمد آورده است: منابع آب زیرزمینی را با عدم مدیریت صحیح در مصرف به شدت آسیب وکاهش دادیم. فرونشست زمین را تشدید و به مرحله هشدار رساندیم. خاک را به شدت فرسایش وآسیب زدیم و به مرحله نگران کننده رساندیم. طبق اظهار سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی سالانه ۲ میلیارد تن خاک از دست میدهیم و در عمل یک دوازدهم فرسایش خاک جهان در ایران اتفاق میافتد در حالیکه یک درصد از خشکیهای جهان را در اختیار داریم، نرخ فرسایش خاک نسبت به مساحت کشور هشت برابر میانگین جهانی و بالاترین نرخ فرسایش خاک در جهان است که بسیار نگران کننده هست. دولتمردان بدانند که تشکیل یک سانتی متر خاک در ایران پانصد سال زمان نیاز دارد لذا ببینیم که چه نعمت با ارزشی را بهراحتی از دست میدهیم و برای توقف این روند با جدیت برنامهریزی و تلاش کنیم.
کسب رتبه ۸ جهان و رتبه اول خاورمیانه در زمینه انتشار گازهای گلخانهای
گرد وغبار و آلودگی ریزگردها را تشدید و به تبع آن بیماریهای زیادی را ایجاد کردیم که بخشی از این مشکل به مدیریت ناصحیح در نگهداشت آب و خشکاندن رودخانه ها و دریاچه ها و از سوی ما بوده است. هنوز هم در بیشتر نقاط کشور، مدیریت صحیح و مدرن در کشاورزی نداریم و همچنان آب این سرمایه گرانبها را بهراحتی از دست میدهیم.در زمینه انتشار گازهای گلخانهای رتبه ۸ جهان و رتبه اول خاورمیانه را کسب کردهایم.
برویم تا نیم قرن آینده چیزی از جنگلهای کشور باقی نخواهد ماند
در زمینه نابودی جنگلها، بدانیم که مساحت جنگلهای کشور از ۱۹ میلیون هکتار در سال ۶۹ به ۱۰میلیون هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته هست واگر همین طور پیش برویم تا نیم قرن آینده چیزی از جنگلهای کشور باقی نخواهد ماند.
بیش از نیمی از جمعیت کشور در معرض آلودگی هوا قرار دارند
کلان شهرها و حتی برخی شهرهای متوسط و کوچک دچار آلودگیهای بسیار خطرناک و فراتر از استاندار اغلب ناشی از خودروهای غیراستاندارد و گرد وغبار و...شده وابتلا به بیماریهای ناشی از آلودگی و مرگ و میرهای ناشی از آن امری عادی شده است. بیش از نیمی از جمعیت کشور در معرض آلودگی هوا قرار دارند و سالانه دهها هزار نفر در اثر آلودگی هوا فوت می کنند. خسارت این پدیده فقط در تهران بالغ بر ۲/۳میلیارد دلار در سال هست. بنا بر اعلام وزارت بهداشت سالانه۲۰هزار مرگ منتسب به آلودگی در کشور اتفاق میافتد که البته با احتساب تاثیرات غیر مستقیم این آمار خیلی بیشتر هست.
جناب دکتر پزشکیان، دولت محترم چهاردهم، ما در مقابل حفظ محیط زیست برای نسل فعلی و همچنین آیندگان مسئولیت سنگینی داریم و در مقابل حفظ جان ملتی که مشکلات آلودگی و زیست محیطی و.. تهدیدی بزرگ برایشان ایجاد میکند لذا با برنامه ریزی دقیق و اثربخش این مهم را در اولویت قرار دهیم.