printlogo


رئیس دانشکده مهندسی دریا خبر داد:
طرح توسعه تحقیقات مهندسی دریا در دستور کار دانشگاه امیرکبیر


رئیس دانشکده مهندسی دریا دانشگاه امیرکبیر، سیاستگذاری یکپارچه امور دریایی، احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه را از سیاست‌های این دانشکده دانست و گفت: به دنبال تحقق افزایش فضای مطلوب آزمایشگاهی و مرکز تحقیق و توسعه و نوآوری هستیم.
به گزارش اقتصادسرآمد، حمید زراعتگر در مراسم پرده برداری از پروژه ساختمان جدید دانشکده مهندسی دریا و پژوهشکده علوم، مهندسی فناوری های دریایی این دانشگاه گفت: این دانشکده یکی از ۱۸ دانشکده‌ دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در سال ۱۳۶۶ به عنوان اولین دانشکده مستقل دریایی کشور و با نام دانشکده کشتی سازی و صنایع دریایی تاسیس شد.
وی افزود: دوران دفاع مقدس ضرورت داشتن دانش، فناوری و صنایع دریایی را برای کشور نمایان کرد، از این رو دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصمیم به تاسیس دانشکده مستقل با ماهیت مهندسی دریا برای تربیت نیروی انسانی متخصص و پشتیبانی از صنایع دریایی گرفت.زراعتگر با اشاره به روند فعالیت های این دانشکده، ادامه داد: در حال حاضر این دانشکده با سازمان صنایع دریایی، سازمان بنادر و دریانوری، صندوق توسعه دریایی ایران، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش، نیروی دریایی ارتش، در زمینه هایی چون تربیت نیروی انسانی، انجام پروژه های تحقیقاتی همکاری دارد.این دانشکده علاقه مند به توسعه همکاری با شرکت صنعتی دریایی ایران و شرکت ایروایکو است. دانشکده در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی دریا-معماری کشتی، در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش های معماری کشتی-هیدرومکانیک کشتی، معماری کشتی-سازه کشتی و مهندسی عمران-سواحل، بنادر و سازه های دریایی و همچنین در مقطع دکتری در رشته مهندسی دریا دانشجو می پذیرد.
وی رتبه جهانی تولیدات علمی این دانشگاه در رتبه بندی شانگهای در حوزه مهندسی دریا را ۴۴ عنوان کرد و ادامه داد: این دانشکده به عنوان مرجع اصلی علمی مهندسی دریا در ایران، تامین کننده متخصصان و مدیران دریایی کشور و هیات علمی برای دانشگاه های دیگر و دانشکده مهندسی دریا است.
زراعتگر افزود: دریاها و دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه‌سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تأمین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن‌سازی است. از سوی دیگر ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارداشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و جزایر و ظرفیت‌های فراوان، لازم است با حضور مؤثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهره‌گیری از آن به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور، برای احراز جایگاه شایسته منطقه‌ای و جهانی در بهره‌گیری از دریا اقدام کند.