عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان:
فاضلاب باید قبل از ریخته شدن به آبهای پذیرنده یا محیط، دفع و تصفیه شود
لرستان - عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: فاضلاب باید قبل از ریخته شدن به آبهای پذیرنده یا محیط، دفع و تصفیه تا بیماریهای واگیر ناشی از آلودگیهای فاضلاب مهار و بهداشت عمومی تامین شود.
به گزارش اقتصادسرآمد، نوشین بیرجندی درباره ساماندهی فاضلاب شهری و روستایی و نقش آن در حفظ و ارتقای سلامت، به ایسنا اظهار کرد: به همه آبهای استفاده و مصرفشده برای مقاصد گوناگون اصطلاحاً فاضلاب گفته میشود. به عبارت دیگر به مجموعه آبهای دور ریختنی که پس از جمعآوری و تصفیه ممکن است قابلیت استفاده دوباره داشته باشد، فاضلاب گفته میشود. تعریف همگانیتر آن این است که به مجموعه آبهای آلوده، فاضلاب گفته میشود.وی ادامه داد: فاضلاب تقریبا ۹۹.۹ درصد آب و حدود ۰.۱ درصد مواد جامد را دربردارد که بخشی از آن موادآلی و بخش دیگر مواد معدنی جامد به حالت محلول یا معلق در آب است.
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه بوی بد فاضلاب اغلب به علت مواد آلی موجود در آن است و این مواد بیشتر قابل تجزیه میکروبی هستند و بعضاً تجزیه میکروبی منجر به تولید بوی نامطبوع میشود، گفت: علاوه بر مشکل تولید بو، فاضلابهای دریافتکننده مدفوع انسانی و حیوانات زنده دربردارنده عوامل بیماریزا هستند که از نظرآلودگی محیط بویژه منابع آب و خاک، فوقالعاده اهمیت دارند.
او با بیان اینکه طبق پژوهشهای انجامشده هر گرم مدفوع حدود یک میلیون عدد اشریشیاکلی، استرپتوکوک و مقادیر قابل توجهی اسپورکلستریدیوم پرفرنجس و انواع موجودات زنده بیماریزای دیگر نیز دربردارد، بیان کرد: مواد آلاینده موجود در فاضلاب شامل موادآلی قابل تجزیه بیولوژیکی، مواد معلق، موادمغذی، پاتوژنها، فلزات سنگین، مواد آلی مقاوم به تجزیه بیولوژیکی و جامدات محلول است که وجود هر یک از این آلایندهها و غلظت آنها بستگی به نوع و ماهیت فاضلاب دارد.
وی گفت: فاضلاب از نظر منشأ تولید آن ممکن است خانگی، صنعتی، کشاورزی یا ترکیبی از آنها باشد. از نظر ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و قدرت آلایندگی فاضلابها به چهار دسته فاضلابهای ضعیف، متوسط، قوی و فاضلابهای خیلی قوی تقسیم میشوند.