سفیر هند در ایران در بازدید از مجتمع بندری انزلی:
برای توسعه کریدور شمال- جنوب به دنبال جذب کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس هستیم
گروه توسعه - امید اسماعیلی - موضوع تکمیل کریدور شمال -جنوب در ایران شده است او میگوید: در سفارت خانه اش در تهران به دنبال برگزاری رویدادی با حضور ایران، روسیه و کشورهای آسیای میانه و نیز حاشیه خلیج فارس است برای اینکه پتانسیل و ظرفیتهای مسیر چابهار و کریدور شمال - جنوب را به ذینفعانی مانند صاحبان کالا، شرکتهای کشیرانی و بیمه معرفی کند و اطمینان آنها را برای استفاده بیشتر از این مسیر جلب کند.
به گزارش خبرنگار روزنامه دریایی اقتصادسرآمد، در همین رابطه راهی استان گیلان شد با استاندار گیلان دیدارجداگانه داشت، با حضور در اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با مدیران و معاونان بنادر و دریانوردی، مدیرکل هماهنگی گمرکات کشور، مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر، ناظر گمرکات استان نشست مهمی برگزار کرد.
هند برای توسعه تجارت خود و اتصال به منطقه اوراسیا به مسیری امن نیاز دارد
رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران در این باره گفت: هند برای توسعه تجارت خود و اتصال به منطقه اوراسیا به مسیری امن نیاز دارد و ایران امنترین، بهترین و اقتصادیترین مسیر برای ما است.
وی در جریان بازدید از مجتمع بندری انزلی و در نشست با مسئولان استان گیلان، برای آشنایی با پتانسیل های بنادر ایران در شمال و جنوب ابراز علاقمندی کرد و افزود: اتصال بندرانزلی به بندرعباس از طریق خط ریل تحول بزرگی در زمینه توسعه تجارت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه به دنبال برگزاری رویدادی با حضور ایران، روسیه و کشورهای آسیای میانه و نیز حاشیه خلیج فارس هستیم، گفت: با برگزاری این رویداد می توانیم پتانسیل و ظرفیتهای مسیر چابهار و کریدور شمال - جنوب را به ذینفعانی مانند صاحبان کالا، شرکتهای کشیرانی و بیمه معرفی کرده تا اطمینان آنها را برای استفاده بیشتر از این مسیر جلب کنیم.
سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: همکاری در زمینه بندری و پشتیبانی لجستیک و گمرکات میتواند برای آینده فعالیتهای اقتصادی ۲ کشور بسیار مهم باشد. این پتانسیل برای سرمایهگذاری از طرف شرکتها و دولت هند وجود دارد.
به گفته وی، روابط تجاری بین کشورهای هند و روسیه در سالهای اخیر پنج برابر شده است و در آینده نیز بیشتر خواهد شد.
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان هم در این نشست راهاندازی کریدور شمال- جنوب را در توسعه بنادر شمال کشور موثر دانست و افزود: توسعه فعالیتهای لجستیکی و بهبود خدمات بندری موجب توسعه بندر و نقش آفرینی در این کریدور خواهد شد.
با توسعه کریدورشمال-جنوب ظرفیت
کانتینری مجتمع بندری انزلی تا ۱۰۰ هزار TEU افزایش مییابد
مجتبی نظری به نقش مهمی که بندرانزلی در توسعه ترانزیت کریدور شمال - جنوب خواهد داشت؛ اشاره کرد و افزود: کشور هند پنجمین قدرت اقتصادی جهان است و در آینده نزدیک به سومین قدرت بدل خواهد شد، بنابراین با توجه به جمعیت کشور هند و بحث توسعه بازار، ارتباط با این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی با تشریح زیرساخت ها و توانمندی های مجتمع بندری انزلی، خاطرنشان کرد: این بندر ۳۰۰ سال قدمت دارد و بندری جنرال کارگو است. ظرفیت کانتینری مجتمع بندری انزلی نیز ۲۲ هزار TEU (واحد شمارش کانتینر) است که در صورت توسعه این کریدور میتواند تا ۱۰۰ هزار TEU افزایش یابد.
وی ادامه داد: ظرفیت سیلوهای غلات این مجتمع ۱۹۰ هزار تن و ظرفیت انبارها تا ۷۰ هزار متر مربع و ظرفیت مخازن روغن خام خوراکی در حال حاضر ۱۶ هزار تن است که در آینده نزدیک به ۸۲ هزار تن توسعه خواهد یافت.
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان مهمترین مزیت بندرانزلی را وجود کشتیرانی دریای خزر در بندرانزلی دانست.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر نیز در این نشست بهره برداری از کریدور شمال به جنوب برای جمهوری اسلامی ایران، هند و روسیه را بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: حمل و نقل شریان اصلی تجارت است و دریای خزر دارای ۲۵۰ فروند کشتی تجاری از ناوگان روسی و ایرانی در حوزه تجارت است.
کامبیز جهانبانی با اشاره به وجود بنادر جدید و مدرن در شمال کشور، تصریح کرد: به دلیل روابط سیاسی خوب بین هند و روسیه؛ حجم تجارت این ۲ کشور افزایش چشمگیری داشته است لذا این تجارت نیاز به مسیرهای امن و مستمر حمل و نقل دارد.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران باصرفه ترین مسیر از لحاظ زمان و هزینه برای تعاملات بین روسیه و هند است، اظهار کرد: سرمایهگذاری خوبی در سواحل مکران در جنوب کشور و چابهار توسط هند انجام شده است لذا اتصال بندرانزلی به سواحل مَکُران همچنین ارتباط بندرانزلی به روسیه؛ میتواند دستاورد خوبی برای ارسال کالاهای این ۲ کشور به یکدیگر باشد.
بنادر ایران در تعاملات اقتصادی هند و روسیه، تجارب ارزشمندی دارند
جهانبانی تصریح کرد: بنادر ایران در تعاملات اقتصادی هند و روسیه، تجارب ارزشمندی دارند و هم اکنون مصالح ساختمانی، سرامیک، کاشی و سنگ را از هند به روسیه و زغال سنگ و کود پتاس را از روسیه به هند ترانزیت می کنیم.
انتخاب بندرانزلی به عنوان بندر شاهراه
نشان از تیزبینی و نکته سنجی هندیها در این مباحث دارد
وی با اعلام آمادگی به منظور ایجاد برنامه منظم برای ارسال کالاهای ۲ کشور به یکدیگر از طریق بندرانزلی، متذکر شد: انتخاب بندرانزلی به عنوان بندر شاهراه نشان از تیزبینی و نکته سنجی هندی ها در این مباحث دارد.
ارتباطات خوبی بین بنادر گیلان و هند وجود دارد
ناظر گمرکات استان گیلان در این نشست با بیان اینکه قدمت تجارت و ارتباطات اقتصادی هند با ایران از قرون گذشته است، اظهار کرد: ارتباطات خوبی بین بنادر گیلان و هند وجود دارد و با ایجاد زیرساخت های حمل و نقل ترکیبی این ارتباطات گسترش می یابد.
صادق برزگر، بنادر استان گیلان را توسعه یافته توصیف کرد و گفت: گمرکات به صورت شبانهروزی در بنادر مستقر هستند و حافظ سرمایه تجار و سرمایهگذاران خواهند بود. بندرانزلی یکی از شاهراه های مهم اقتصادی منطقه است و منافع اقتصادی مشترک؛ کشورها را به یکدیگر نزدیک میکند.