printlogo


رییس شورای اسلامی بخش حَرّا جزیره قشم
7 طرح گردشگری در روستای سهیلی جزیره قشم آماده افتتاح است


رییس شورای اسلامی بخش حَرّا جزیره قشم گفت: هفت طرح به مناسبت هفته گردشگری با اعتباری افزون‌ بر ۲۱۰ میلیارد ریال در روستای سهیلی در غرب بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس آماده افتتاح است.
به گزارش اقتصادسرآمد، بدالمجید صلغی سهیلی به ایرنا، افزود: این طرح‌ها شامل مدرسه پرنده نگری، افتتاح واحد گردشگری و سفره سبز روستای نمونه گردشگری سهیلی است که به مناسبت هفته گردشگری عصر امروز با مشارکت اعضای شورای این روستا، مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و مدیریت ژئوپارک جهانی قشم افتتاح می شوند.
وی ادامه داد: هدف از افتتاح این طرح های گردشگری به ویژه مدرسه پرنده نگری در این روستا آموزش جامعه محلی و ارتقا آگاهی آنان نسبت به زیست بوم ژئوسایت جنگل حرا است.
رییس شورای اسلامی بخش حَرّا جزیره قشم همچنین از برگزاری هفتمین دوره مسابقات هوری رانی (قایق های چوبی) در این روستای نمونه گردشگری با هدف معرفی جاذبه های گردشگری و آیین های سنتی جزیره قشم و پاسداشت میراث فرهنگی ژئوسایت جنگل حرا خبر داد.
صلغی سهیلی توضیح داد: تقدیر از چهار تاسیسات گردشگری که در طرح سفره سبز سهیلی مشارکت داشتند، برگزاری آیین موسیقیایی جزیره قشم با حضور نوازندگان محلی، تقدیر از گروه صنایع دستی برقع «کرکس کوچک، حمایت از زنان توانمند» و برگزاری ایستگاه نقاشی کودکان و اوریگامی «هنر کاغذ و تا» با نخل خرما از دیگر برنامه های روز جهانی گردشگری در روستای سهیلی این جزیره است.
روستای سهیلی دارای یک اسکله چند منظوره با تعداد ۹۰ فروند شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل، ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با ۳۶۰ نفر شاغل است.
تعداد ۲۹ غرفه و فروشگاه صنایع دستی فعال در اسکله جنگل حرا با تعداد ۵۸ نفر فعالیت خدماتی است، این روستا دارای ۱۸ واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی ۴۰۰ هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.
این روستای با دارا بودن نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت (۵۵۰ خانوار) که هم اکنون تعداد ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه‌ گذاری کند.
حفظ و حراست از میراث ناملموس برگزاری کلاس‌های آموزشی بوم گردی، نگهداری ترویج و توسعه جنگل های حرا (مانگرو) و نظایر آن تنها بخشی از فعالیت‌های این روستا در جهت توسعه پایدار گردشگری مسوولانه در سال‌های اخیر در جزیره قشم نگین خلیج فارس است.
شناخت جاذبه های طبیعی مانند کوه سموران (بام سهیلی)، جنگل های حرا (مانگرو)، موقعیت توپوگرافی روستا از عواملی هستند که در ایجاد مشاغل جدید نظیر اقامتگاه‌ های بوم‌ گردی پخت و سرو غذاهای بومی (میراث ناملموس)، گسترش و تولید صنایع‌ دستی نظیر گلابتون دوزی، کیف، روبان دوزی، صنایع دستی دریایی و نظایر آن نقش داشته است و باعث پیشرفت اقتصاد سالم در بین مردم این روستا شده است.