printlogo


عضو هیات علمی دانشگاه مازندران:
دانشگاه‌ها نقش مهمی در صیانت از ذخایر دریایی  و توسعه آبزی‌پروری دارند


عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به نقش دانشگاه در صیانت از ذخایر دریایی اشاره و گفت: دانشگاه‌ها بی‌شک نقش مهمی در صیانت از ذخایر و ظرفیت‌های آبزیان، رونق و توسعه شیلات و آبزی‌پروری دارند. دانشگاه مازندران به‌دلیل موقعیت ویژه در شمال کشور، مجاورت با دریای کاسپین و داشتن اساتید مجرب، نقش ویژه‌ای در زمینه آموزش، ارتقای آگاهی، توسعه دانش، پژوهش و فناوری ایفا می‌کند.
به گزارش اقتصادسرآمد ، شیلا امیدظهیر به مناسبت ۵ مهر روز ملی آبزیان با تاکید بر لزوم حفظ و نگهداری آبزیان  به ایسنا اظهار کرد: روز ملی آبزیان، بهانه‌ای برای پرداختن بیشتر به حفاظت، معرفی و استفاده از ظرفیت‌های عظیم آبزیان و توسعه شیلات و آبزی‌پروری کشور است، گفت: آبزیان نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای غذایی مردم، اشتغال و رشد علم و فناوری دارد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم دریایی و محیطی با بیان اینکه روز ملی آبزیان، سالروز موافقت حضرت امام خمینی(ره) در خصوص پیوستن شیلات ایران به وزارت جهاد سازندگی در سال ۱۳۶۶ است، افزود: ملی شدن صنعت شیلات، یکی از وقایع مهم تاریخ ایران است که مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت تا این‌که سرانجام در سال ۱۳۳۲ به وقوع پیوست.امیدظهیر به تاریخ نامگذاری شیلات ایران اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۳۵ شرکت‌های شیلات شمال و جنوب ایران در معاونت امور شیلات و آبزیان وزارت کشاورزی با نام شرکت سهامی شیلات ایران ادغام شدند. در سال ۱۳۶۶، شرکت سهامی شیلات ایران از وزارت کشاورزی جدا شد و در پنجم مهرماه همان سال به وزارت جهاد سازندگی پیوست.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۷۹ وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد، یادآور شد: شیلات ایران به وزارتخانه جدید پیوست و در سال ۱۳۸۴ قانون انحلال شرکت سهامی شیلات ایران و تاسیس سازمان شیلات ایران تصویب شد. عضو هیات علمی دانشکده علوم دریایی و محیطی به اهمیت شیلات و آبزیان پرداخت و گفت: امروزه با توجه به روند رو به رشد جمعیت جهان و نیاز انسان‌ها به دستیابی منابع پروتیینی متنوع و سالم، شیلات و آبزی‌پروری به‌عنوان یکی از شیوه‌های تامین پروتیین مورد نیاز، نقش مهمی را ایفا می‌کند.
این استاد دانشگاه مازندران تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع در خشکی، بهترین راهکار استفاده از ظرفیت عظیم منابع آبی، شیلات و آبزی‌پروری است .امیدظهیر خاطرنشان کرد: کشور ایران با داشتن موقعیت ممتاز جغرافیایی و دسترسی به دریای کاسپین در شمال، خلیج فارس و دریای عمان در جنوب، وجود رودخانه‌های منتهی به دریا و همچنین آب‌های داخلی کشور، ظرفیت‌های ارزشمندی را در زمینه شیلات، صید و صیادی، آبزی‌پروری، تکثیر و پرورش ماهی و میگو، پرورش ماهی در قفس و غیره فراهم کرده است.
این استاد دانشگاه به نقش دانشگاه مازندران در صیانت از ذخایر دریایی اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها بی‌شک نقش مهمی در صیانت از ذخایر و ظرفیت‌های آبزیان، رونق و توسعه شیلات و آبزی‌پروری دارند.