اختراع بزرگ دانشگاه ادینبرو در محافظت از اقیانوسها
استارت آپ دانشگاه ادینبرو با نام E.V.A. Biosystems پلاستیکی ساخته است که به محض ورود به آب دریاها و اقیانوسها میتواند بدون ایجاد میکروپلاستیک، خود را تجزیه کرده و به این ترتیب یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی جهان را حل کند.
به گزارش اقتصادسرآمد، این راهحل پیشگام توانست جایزه برتر مراسم Converge Awards را به دست آورد؛ مراسمی که هر سال برای معرفی و تقدیر نوآوریهای دانشگاهی در اسکاتلند طراحی شده است. رویکرد جدید به کار رفته در این استارتآپ، داوران این مراسم را تحت تاثیر قرار داد و یک جایزه نقدی ۳۰ هزار پوندی و حمایت تجاری ۲۰ هزار پوندی را برای این دانشگاه به ارمغان آورد.
بنابرگزارش ایسنا ، این استارتآپ همچنین برنده جایزه IBioIC شد؛ جایزهای که به یک کسبوکار نوآورانه بیوتکنولوژی با محصول یا فرآیندی که نیاز واقعی بازار را برآورده میکند، اهدا میشود و ۲۰ هزار پوند برای دانشگاه ادینبورگ به دست آورد.
دکتر الکساندر اسپیکمن، بنیانگذار E.V.A در این باره میگوید: «همه ما با آلودگی پلاستیکی دست و پنجه نرم میکنیم. فنآوری ما با پلاستیکهای موجود کار میکند و آنها را به اندازه کافی «هوشمند» میسازد تا زمانی که به جایی همچون اقیانوسها وارد شوند، به صورت خودکار از بین بروند».
این فناوری، شامل افزودن باکتریهای خاص به پلاستیکهای معمولی است. این باکتریها میتوانند حضور در محیطهایی همچون آب دریاها و اقیانوسها را تشخیص دهند و آنزیمهایی را فعال کنند که پلاستیک را تجزیه میکند. برخلاف تجزیه شیمیایی که می تواند میکروپلاستیکهای مضر ایجاد کند، فناوری منحصر به فرد E.V.A می تواند از این مواد زائد جلوگیری کند.
بر اساس تحقیقات اخیر، سالانه ۱۲ میلیون تن پلاستیک به اقیانوس های جهان ریخته می شود که معادل بیش از ۱۰۰۰۰۰ نهنگ آبی است.