printlogo


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان :
رفع مشکلات آب و برق سیستان و بلوچستان نیازمند نسخه واحد

زاهدان -  مهتاب ذورقی خبرنگار اقتصادسرآمد-   سیستان و بلوچستان- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان در حوزه آب و فاضلاب و برق به نسخه واحدی نیاز دارد و باید این استان را نسبت به دیگر نقاط کشور، با نگاه متفاوتی دید. 
علیرضا قاسمی در جلسه شورای انسجام بخشی مدیران صنعت آب و برق استان با حضور معاون مالی، حقوقی و مجلس وزارت نیرو و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان این که سیستان و بلوچستان به لحاظ اقلیمی، استانی گرم و خشک است، اظهار کرد: متوسط بارندگی سالانه در این خطه حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیمتر است که وقتی با متوسط کشوری که حدود۲۵۰ میلیمتر اعلام شده، مقایسه می کنیم، تقریبا ۴۰ درصد میانگین کشوری در این استان بارش داریم. 
وی افزود: با توجه به پهناوری استان و شرایط خشکسالی منطقه طی دهه های اخیر، وضعیت متفاوتی را در این خطه شاهد هستیم که بر تامین منابع آبی تاثیرگذار است. 
این مقام مسئول گفت: طی سالهای گذشته استان در بسیاری از بخش ها محروم مانده و نتوانستیم پروژه ها را به صورت کامل اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: به لحاظ توپوگرافی، وضعیت نگهداری آب در سیستان و بلوچستان مناسب نیست، در این خطه رودخانه مرزی هیرمند را داریم که به کشور همسایه وابسته هستیم، در بخش شرقی نیز ۳ نقطه آبخوان وجود دارد، جنوب دریا و غرب استان هم که هامون جازموریان واقع شده، آب حاصل از بارش ها به این نقاط سرازیر می شود و آبخوان ها به خوبی تغذیه نمی شود.
قاسمی افزود: این وضعیت باعث شده است که سیستان و بلوچستان به لحاظ منابع آبی دچار فقر جدی باشد، در بیشتر شهرها آب مورد نیاز از نقاط دور تامین می شود، در سیستان نزدیک به ۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال وجود دارد که از چاه نیمه ها تامین و بین ۷ شهر و ۹۴۰ آبادی تقسیم می شود. 
وی ادامه داد: در زاهدان نیز ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال از سیستان داریم و ۱۳۰ تا ۴۰ کیلومتر خط انتقال نیز از تهلاب در دست اجراست، سفره آبی این شهرستان خیلی غنی نیست، در خاش هم دو نقطه تامین آب داریم که هرکدام ۴۰ تا ۵۰ کیلیومتر فاصله دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با توجه به این که وضعیت متفاوتی نسبت به دیگر استان ها در این خطه شاهد هستیم، باید برای رفع مشکلات نیز، نسخه خاص خودش را داشته باشد.
وی گفت: از ۵ هزار و ۵۹۴ آبادی این استان ۳۲۴۴ روستا دارای تأسیسات آب سانی هستند و حدود ۹۰۰  روستای فاقد یا دچار تنش آبی نیز به صورت سیار و با تانکر آبرسانی انجام می شود که سهمیه هر نفر در روز ۱۵ لیتر است. 
قاسمی اظهار کرد: به دلیل مشکل در منابع تامین و انتقال و توزیع آب اختلاف فاحشی با سرانه‌های مصوب کشوری وجود دارد که می طلبد برنامه‌ریزی جدی برای استان صورت گیرد. 
وی افزود: البته برنامه های جامعی برای همه شهرهای استان در حوزه آب و فاضلاب تدوین شده و در حال اجراست، در بخش روستایی به استناد بند ج تصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ آبرسانی به تعداد ۱۶۰۰ روستای فاقد یا دچار تنش آبی برای الحاق به طرح ملی روستایی برآورد و پیگیر تصویب آن در مراجع ذیصلاح هستیم
این مقام مسئول بیان کرد: با برنامه مدون چهارساله می توان شاخص بهره مندی روستاهای استان از آب پایدار را به بالای ۹۶ درصد رساند که برای تحقق این مهم به حدود ۲۷ همت اعتبار نیاز است، اجرایی شدن برنامه های بخش فاضلاب نیز به حدود ۹ همت اعتبار نیاز دارد. 
وی با بیان این که فقط ۵ شهرستان سیستان و بلوچستان دارای تاسیسات فاضلاب هستند، ادامه داد: در این حوزه نیز فاصله معنا داری را با متوسط کشوری شاهد هستیم، بنابراین می طلبد که با توجه به وضعیت کم آبی استان در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد تا بتوان از پساب، در بخش کشاورزی و صنعت استفاده کرد. 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیستان و بلوچستان به نسخه واحدی در حوزه آب و برق نیاز دارد، چراکه در بخش برق هم کمبود داریم و درصد تاثیرپذیری این دو حوزه از هم، در استان خیلی بالاست.
وی تصریح کرد: بسیاری از مردم از پمپ آب استفاده می کنند که با قطع برق، آب نیز دچار افت فشار یا قطعی می شود، بنابراین انتظار می رود همان گونه که وزارت نیرو به سیستان و بلوچستان نگاه ویژه ای دارد، گام های ارزشمندی جهت رفع این نگرانی ها برداشته شود، برای مردمانی که در صبوری و نجابت می توانند
 الگو باشند.