printlogo


موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا تا ژانویه باید نهایی شود
واردات ۲۶۸ قلم کالا آزاد شد

 اوایل مرداد ماه سال جاری بود که ضیغمی رئیس کل سابق سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به عباس علی آبادی وزیر صمت وقت اعلام کرد که به دلیل عدم تمدید ماده ۱۶ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در برنامه هفتم توسعه، از پایان مردادماه کارتابل فنی ساخت داخل به طور رسمی حذف می‌شود.این به معنی آن است که ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی برداشته شده است و این کالاها با پایان یافتن برنامه ششم توسعه، مجدد اجازه واردات به کشور دارند. حذف مجوز فنی بررسی ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ۲۶۸ قلم کالا ابلاغ شد.
به گزارش اقتصاد سرآمد، سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «بر اساس مصوبات جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت و با توجه به اتمام مهلت زمانی ماده ۱۶ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی؛ مجوز فنی بررسی ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت در فرآیند ثبت‌سفارش برای فهرست کد تعرفه‌های پیوست حذف گردید.
برای فهرست کد تعرفه‌های اعلام شده در صفحه دوم فایل پیوست ضمن حذف مجوز فنی بررسی ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت، امکان ثبت سفارش صرفاً با محل تأمین ارزهای «از محل صادرات خود» و «از محل صادرات دیگران» امکان پذیر خواهد بود.»
موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا تا ژانویه باید نهایی شود
 در سال ۱۳۹۵ قرارداد موقت تجارت ترجیحی ایران با این ۵ کشور منعقد شد و دی ماه سال گذشته قرارداد تجارت آزاد بین ایران و این اتحادیه امضا و منتظر تأیید مجالس در پنج کشور اتحادیه و مجلس شورای اسلامی ایران شد؛ مجالس ۳ کشور این اتحادیه این موافقت‌نامه را تصویب کردند و مجلس ایران نیز مراحل نهایی شدن آن را طی می‌کند.
در همین رابطه محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، در گفت‌وگو با مهر درباره زمان ابلاغ موافقت نامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا اظهار کرد: در حال حاضر موافقت نامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا در مجلس در دست بررسی قرار دارد. امیدواریم تا قبل از ژانویه (بهمن) در مجلس نهایی و ابلاغ شود.
معاون سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا در مجلس است که امیدواریم تا قبل از ژانویه (بهمن) در مجلس نهایی و ابلاغ شود. 
وی با اشاره به اینکه کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا سالانه ۴۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، افزود: بعد از اجرایی شدن این پیمان، ۸۷ درصد کالاهایی که بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا معامله می‌شود مشمول تجارت آزاد خواهد شد.
قنادزاده با بیان اینکه اقتصاد ایران و کشورهای عضو این اتحادیه مکمل یکدیگر است، گفت: واردات ایران از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیشتر شامل نهاده‌ها و کالاهای اساسی است و کالاهای صادراتی ما به این اتحادیه نیز اغلب کالاهایی با ارزش افزوده بالا است.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: موضوع لجستیک، توسعه ناوگان حمل و نقل، تجهیز بنادر، توجه به استانداردهای گمرکی و.... از جمله مواردی است که برای گسترش روابط تجاری با اوراسیا باید مورد توجه قرار گیرد.