printlogo


شمارش معکوس برگزاری رزمایش مرکب دریایی «آیونز» «روزنامه دریایی سرآمد» گزارش می‌دهد 
سمپوزیوم نیروی دریایی برای تامین امنیت در اقیانوس هند 

گروه امنیت دریایی - امید عباسی - آیونز اقدامی داوطلبانه جهت افزایش همکاری‌های دریایی بین نیروهای دریایی کشورهای ساحلی اطراف منطقه اقیانوس هند از طریق فراهم‌سازی یک مجمع و فضای باز جهت بحث و تبادل اطلاعات مرتبط با موضوعات منطقه‌ای است. در همین راستا این نهاد تلاش می‌کند تا جریانی از اطلاعات را بین نخبگان نیروی دریایی ایجاد کند که می‌تواند سبب ایجاد درک مشترک و احتمالا ارائه راهکارهای همکاری‌جویانه توسط آن‌ها شود. نشست آیونز بزرگترین گردهمایی مقامات دریایی کشورهای عضو بوده که هدف آن مقابله با چالش‌های امنیتی غیرسنتی دریایی در منطقه و تقویت همکاری‌های بیشتر است. بنابراین سمپوزیوم نیروهای دریایی اقیانوس هند میتواند به عنوان یک مکانیسم امنیتی و همکاری موثر در منطقه ایفای نقش کند و حتی به عنوان یک انجمن و گردهمایی فنی و تکنیکی، جهت وحدت کشورهای ساحلی در رابطه با اصول و استراتژی‌های مشترک مورد استفاده قرار گیرد.
مرحله اصلی رزمایش مرکب دریایی آیونز (IMEX 2024) با حضور تعدادی از کشورهای حاشیه اقیانوس هند طی روزهای آینده و به میزبانی ناوگان جنوب نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.در این رزمایش تعدادی از نیروهای دریایی عضو و ناظر اجلاس آیونز حضور دارند. هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت جمعی پایدار و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چند جانبه میان کشورهای شرکت کننده و همچنین نشان دادن حسن نیت و توانایی این کشورها در راستای حمایت مشترک از صلح و دوستی و امنیت دریایی است. از اهداف دیگر این رزمایش می‌توان به تقویت امنیت تجارت دریایی بین المللی، صیانت از خطوط مواصلاتی دریایی در آبراه‌های بین المللی بر پایه صلح و دوستی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات اشاره کرد.
 رزمایش «آیونز»
سناریوی مقابله با انزوای ایران
رزمایش‌های مشترک دریایی ایران در سال‌های گذشته به نمادی از همکاری‌های بین المللی دفاعی و مهمتر از آن شکست سیاست انزوا و اجماع جهانی برعلیه ایران تبدیل شده است.
در جریان تحولات منطقه‌ غرب آسیا که با جنایت‌های رژیم صهیونیستی همراه بود، محور غربی تلاش کرد تا سناریوی انزوای ایران را به صورت یک عملیات روانی پیگیری کند؛ سناریویی که با محوریت جریان غربی و حضور برخی سیاستمداران سرشناس پیگیری شد.
در چنین شرایطی، خبر برگزاری رزمایش دریایی IONS۲۰۲۴ به میزبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حضور ۱۰ کشور مهم منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اجرایی می‌شود، ضمن ابطال این سناریو، بار دیگر اثبات کرد که ایران در شرایط حساس فعلی در منطقه تا چه اندازه از اعتبار جهانی و تاثیرگذاری بین‌المللی برخوردار است.
اهمیت مضاعف این رزمایش، جایگاه و روند فعالیت اتحادیه‌ی دریایی IONS است. در دهه‌های اخیر منطقه گرایی و ایجاد نهادهای منطقه ای جهت بهره برداری از ظرفیت کشورهای عضو برای دستیابی به اهداف و منافع مشترک از اهمیت بسزایی برخوردار شده است؛ بگونه‌ای که در مناطق مختلف جهان شاهد ظهور و شکل گیری سازمان‌ها و نهادهای مختلف منطقه‌ای است.
در همین ارتباط، ابعاد گوناگون اهمیت منطقه اقیانوس هند سبب شده تا حفظ و تامین امنیت این منطقه در دستور کار دولت‌های ساحلی نظیر جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد و در نتیجته نهادهایی جهت امنیت منطقه‌ای ایجاد گردد. از جمله نهادهایی که در راستای تامین امنیت دریایی در منطقه اقیانوس هند شکل گرفته است، «آیونز» یا سمپوزیوم نیروی دریایی اقیانوس هند
 است.
واکنش ما شدید و شوکه کننده خواهد بود
در همین رابطه و در واکنش به مناقشات فی ما بین در منطقه، دریایدار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از واکنش بسیار کوبنده به هر حمله دشمنان خبر داد.

واکنش شدید و کوبنده ما به حمله دشمنان، شوک عمیقی به آن‌ها وارد می‌کند
وی با اشاره به تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران، به المیادین گفت: واکنش ما به هر حمله از سوی دشمنان آنقدر شدید و کوبنده خواهد بود که شوک عمیقی به آنها وارد خواهد کرد.امیر دریادار ایرانی افزود: تهدیدات دشمنان به علت ضعف آنهاست و آنها می‌کوشند که در برابر ما خودی نشان دهند.

به مقابله با تهدیدات و تحریرم‌های دشمنان ادامه خواهیم داد
فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان گفت: طی دهه‌های قبل با انواع تهدیدات و توطئه‌ها و تحریم‌های آنها روبرو بوده‌ایم و به مقابله با آنها ادامه خواهیم داد.

واکنش ما مدبرانه و سنجیده و به موقع خواهد بود
وی افزود: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند با تحرکات دشمن براساس احساسات برخورد نخواهیم کرد و واکنش و پاسخ ما مدبرانه و سنجیده و به موقع خواهد بود. 

وعده صادق ۲ تنها بخش کوچکی
 از توانایی ما بود
 در همین رابطه سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران ایران نیز در جریان یک سخنرانی بیان کرد: وعده صادق ۲ تنها بخش کوچکی از توانایی ما بود، ما وعده صادق را انجام دادیم تا محاسبات شما را دقیق کنیم، تا بفهمید وقتی ما می‌گوئیم به شهروندان، شخصیت‌ها، منافع و منابع ما حمله کنید ما شما را می‌زنیم، ما زدیم تا بدانید که اگر حاکمیت ملی ما نقض شود، مهمان ما در تهران شهید شود ما شما را در سرزمین تان مورد هدف قرار می‌دهیم، ما تعارفی در این زمینه نداریم، می‌خواستیم به شما بگوئیم بر سپر دفاع موشکی تکیه نکنید این سپر تکیه گاه مطمئنی برای شما نیست چرا که ما از آن عبور می‌کنیم و می‌خواستیم به شما اثبات کنیم که رفتارتان را تنظیم کنید و اکنون هم می‌گوئیم و می‌دانید وقتی می‌گوئیم عمل می‌کنیم، مراقب باشید دست از پا خطا نکنید به هر هدفی از ما تعرض کنید ما باز هم شما را دردناک می‌زنیم.

به لوله‌های لانچرهای سامانه تاد اعتماد نکنید
سردار سلامی خطاب به رژیم غاصب صهیونیستی گفت: شاید تصور کنند سامانه «تاد» می‌تواند به آن‌ها کمک کنند، این اشتباه است، به لوله‌های این لانچرها اعتماد نکنید، شما نمی‌توانید ملت‌های مسلمان را قتل عام کنید ولی امن و آرام باشید، این معادله جایی در میان مسلمانان ندارد.

ما بر آسیب پذیری‌های دشمن مسلط هستیم، خودشان هم می‌دانند چقدر آسیب‌پذیر هستند
وی تصریح کرد: ما بر آسیب پذیری‌های دشمن مسلط هستیم، خودشان هم می‌دانند چقدر آسیب پذیر هستند و به آن‌ها می‌گوئیم به هر نقطه‌ای تجاوز کنید دردناک به همان نقطه از شما حمله خواهد شد.