printlogo


کشف کرم‌ها و حلزون‌های مقاوم به فشار آبی در عمق ۲۵۰۰ متری اقیانوس آرام

کرم‌های بزرگ یافت شده در زیر بستر اقیانوس آرام یک اکوسیستم پر رونق در محیطی صعب و دشوار شکل داده‌اند که در تاریکی مطلق اعماق بیش از دو هزار و ۵۰۰ متری اقیانوس آرام و با وجود فشار آبی ۲۵۰ بار بیشتر از فشار آب در سطح دریا زندگی می‌کنند.
به گزارش اقتصادسرآمد، از «فیز»، محققان در یک مطالعه انتشار یافته در نشریه «ارتباطات طبیعت» این اجتماع شکوفا را در عمق ۲ هزار و ۵۱۵ متری زیر سطح در فاصله اندکی از بیرون سواحل آمریکای مرکزی یافتند که یک جای دنج زیر آبی در زیر یک رشته‌کوه‌ ادامه‌دار از شمال به جنوب در اقیانوس آرام ایجاد شده است. در این بخش از رشته‌کوه‌ها صفحات تکتونیکی (tectonic) از یکدیگر دور می‌شوند و دریچه‌ها یا منافذ هیدروترمال می‌گشایند و امکان خروج آب گرم را ایجاد می‌کنند.
بنابر گزارش ایرنا ، این منطقه از بستر دریا اولین بار در دهه ۱۹۷۰ میلادی کشف شد اما تحقیقات جدید، کرم‌های لوله‌ای و حلزون‌هایی را کشف کرده که که با وجود فشار آبی ۲۵۰ بار بزرگ‌تر از فشار آب در سطح و با وجود تاریکی مطلق در این مکان زندگی می‌کنند. دانشمندان اکنون در تلاش هستند که بفهمند لاروهای این کرم‌های لوله‌ای به اطراف حرکت می‌کنند تا به سرعت مناطق جدیدی را به قلمرو خود تبدیل کنند.
یک تئوری این است که لارو یا تخم این حشرات با آب سرد اعماق دریا به زیر پوسته می‌رود و در آنجا با آب گرم‌تر مخلوط می‌شود. دانشمندان از یک زیردریایی کنترل از راه دور برای بلند کردن سنگ‌ها و نمونه‌برداری و تصویربرداری از کف دریا استفاده کردند. محققان هنگام تلاش برای جمع‌آوری سنگ‌ها متوجه وجود شکاف‌هایی شدند. این شکاف‌ها یک باغ‌وحش زیرآبی از کرم‌ها، صدف‌ها، کرم‌های چند تار و حلزون‌های دریایی را پنهان کرده بودند.
به گفته پژوهشگران، کار تحقیقاتی این گروه نشان داده که حتی در جاهایی که برای مدت بیش از ۳۰ سال کاوش شده است امکان اکتشافات غیرمنتظره وجود دارد. این شکاف‌ها در حدود ۱۰ سانتیمتر عمق دارند و کرم‌هایی با طول حدود ۴۱ سانتیمتر پیدا شدند.