دلمان از متولیان جزایر ایرانی چرکین است،چرکین!.
فیروز اسماعیلی نژاد- انتشار پست یکی از دوستان رسانهای توجه من رو جلب کرد، «نامگذاری اماکن عمومی در جزیره بوموسی» که حرکت بسیار معناداری است. خیابانها و میادین اصلی جزیره بوموسی دارای نامهای ایرانی هستند. «خیابان خلیج فارس- میدان فردوسی- میدان اوستا - پارک بانوان ایران دخت- خیابان شهید بهشتی - خیابان امام خمینی (ره) - میدان خلیج فارس - ورزشگاه خلیج فارس - میدان ایران زمین» . همین انتخاب نام ها و نوع نگاه مردمان بومی «جزیره استرتژیک بوموسی» نشانگر عموق وجودی فرهنگ این مرز و بوم است که در اعماق وجودشان و وجودمان نهفته است. این حرکات خودجوش که در دل و جان مان جا کرده است با هیچ حربه و ابزار یین المللی تغییر نمیکند. همین نامگذاری اماکن عمومی پیام روشن و کوبنده ای به غرب میفرستند. علیرغم اینکه برخی مسئولان از توسعه و پیشرفت جزایرایرانی مان همت مضاعف و معناداری به کار نگرفتهاند، این اقدام حتی در جزایر بزرگتری چون قشم روی هوا مانده است اما ما در روزنامه دریایی اقتصادسرآمد معتقدیم که مردم ایران در مقام عمل ثابت کردهاند در مبحث خاک ایران، حیثیت ایران و مناقشات سرزمینی با کسی تعارف ندارند و تا پای جان از مرز و بوم شان دفاع میکنند.
دلمان همچنان از عملکرد مسئولان و متولیان جزایر ایرانی چرکین است،چرکین!. بیایید با توسعه جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی دهن فرصت طلبان را برای همیشه ببندیم.
توسعه این جزایرنیازمند یک رویکرد جامع و همهجانبه است که شامل توسعه زیرساختها، جذب سرمایهگذاری، تقوت همکاریهای منطقهای و بینالمللی، و بهبود شرایط زندگی ساکنان میشود. اهمیت استراتژیک و اقتصادی این جزایر، سرمایهگذاری در زمینههای گردشگری، انرژیهای تجدیدپذیر، صنایع محلی و آموزش یقینا به توسعه پایدار و رونق اقتصادی آنها میانجامد.
تقویت همکاریهای بینالمللی و جذب سرمایهگذاریهای خارجی از طریق ارائه مشوقهای مالیاتی و توافقنامههای همکاری میتواند به افزایش بهرهوری و توسعه سریعتر این مناطق را رقم میزند.
در نهایت، این اقدامات نیازمند یک جهش ملی یا حتی فراملی است «باید با همافزایی دولت، نهادهای محلی و بخش خصوصی اجرا شود تا نتایج مطلوب و پایدار حاصل شود».