printlogo


پرورش ماهی در پنج‌هزار استخر ذخیره آب سمنان راهبردی اقتصادی و هوشمندانه

پرورش ماهی در پنج‌هزار استخرهای ذخیره آب کشاورزی استان سمنان راهبردی هوشمندانه برای استفاده بهینه از زیرساخت‌های کشاورزی با مدیریت منابع‌آبی، کمک به اقتصاد و رونق تولید و افزایش درآمد است.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمدرضا قاسمی در حاشیه نخستین نشست ستاد توسعه تولیدات شیلات استان سمنان گفت: افزایش ظرفیت تولید آبزیان در این استان در دستور کار است و استفاده از ظرفیت استخرهای ذخیره آب از اولویت‌های کاری با هدف افزایش تولیدات آبزیان در این استان مدنظر است.
محمدرضا قاسمی از وجود پنج هزار استخر ذخیره آب در استان سمنان خبر داد و گفت: عمده کاربرد این استخرها برای تنظیم کردن دبی ورود آب به سامانه‌های آبیاری است در حالی که می‌توان از این زیرساخت‌ها برای پرورش ماهی هم بهره گرفت.
وی بیان کرد: برای پرورش ماهی تیلاپیا محدودیت‌هایی از طرف سازمان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته شده است؛ اما سمنان جزو استان‌هایی است که به آب‌های آزاد راه ندارد و در این نشست مقرر شد طبق دستور استاندار مجوزهای لازم برای پرورش این ماهی در این استان صادر شود.
قاسمی با بیان اینکه ماهی تیلاپیا در آب‌های نامتعارف و شور قابلیت پرورش دارد، گفت: با توجه به اینکه ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در منطقه جنوبی استان از لحاظ وجود آب‌های نامتعارف و شور و دمای بالا وجود دارد، می‌تواند ظرفیت خوبی برای پرورش این نوع ماهی باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سمنان با تاکید بر استفاده از دانش روز برای توسعه آبزی‌پروری و افزایش ظرفیت پرورش‌ ماهی ضروری است، افزود: امید است با برنامه‌ریزی بتوان در یک افق پنج‌ساله ظرفیت تولید آبزیان را در این استان به شرایط بهتر از وضعیت موجود برسانیم
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی سمنان نیز پیشتر گفت: سرانه مصرف ماهی و آبزیان در این استان حدود یک‌چهارم سرانه جهانی این خوراک پروتئینی و مفید برای سلامت است.