« اقتصادسرآمد» گزارش میدهد؛
احتمال از دست رفتن سطح 2میلیون واحدی شاخص کل بورس
گروه بازارسرمایه– زهرا عسکری- شاخص کل بورس در سومین روز کاری خود کاهش 14هزار و 841واحدی را تجربه کرد و در تراز 2میلیون و 17هزار واحد ایستاد با توجه به اینکه فقط 17هزار واحد تا شکسته شدن حمایت روانی سطح 2میلیون واحدی فاصله وجود دارد در صورت ادامه روند نزولی در دو روز باقیمانده هفته جاری، احتمال از دست رفتن سطح 2میلیون واحدی وجود دارد.
به گزارش اقتصادسرآمد،ناگفته نماند تراز 2میلیون واحدی برای چندمین بار است که از دست میرود و دوباره بازپس گرفته میشود آخرینبار یکم آبانماه1403 بود که شاخص کل بورس پس از عبور از حمایت روانی 2میلیون واحدی تا سطح یکمیلیون و 970هزار واحدی کاهش یافت، اما در برگشتی سریع مانع از تثبیت شکسته شدن تراز 2میلیون واحدی شد و 8 آبانماه توانست سطح دو میلیون واحدی را بازپس بگیرد و تا تراز 2میلیون و 80هزار واحدی نیز رشد کرد.
با توجه به شکل، شاخص کل بورس در برگشت خود در تراز 2میلیون 80هزار واحدی پس از اینکه به کیجونسن Kijun Sen (Base Line) (که یکی از اندیکاتورهای ایچیموکو است) برخورد کرد از قدرت لازم برای عبور از آن ناتوان بود که همین امر سبب شد از شنبه 12 آبانماه روند نزولی آغاز شود.
اندیکاتور ایچیموکو توسط گوئیچی هوسودا (Guichi Hosoda) در دهه ۱۹۶۰ میلادی معرفی شد. این اندیکاتور، سالها در ژاپن مورد استفاده قرار گرفت و سپس در بین معاملهگران سراسر دنیا مطرح شد. اگرچه ایچیموکو یک اندیکاتور است اما ترکیب آن با نمودارهای شمعی (ژاپنی)، یک سیستم معاملاتی قدرتمند ایجاد خواهد کرد. در واقع میتوان اینگونه گفت که ایچیموکو، اندیکاتور تکمیلکننده نمودارهای شمعی است.
نکته جالب توجه این است که نام اصلی این اندیکاتور، Ichimoku kinko hyo به معنی «نمودار تعادل در یک نگاه» است. در واقع این اندیکاتور نیز همانند کندل استیکهای ژاپنی برای بررسی وضعیت بازار به کار میرود اما تفاوت اصلی این دو در این است که اندیکاتور ایچیموکو، اطلاعات و دادههای بیشتری نسبت به نمودارهای ساده شمعی در اختیار معاملهگران قرار میدهد.
گروهی از کارشناسهای بازار سرمایه روند با استناد به ضعف روند صعودی در برگشتهای پس از کاهش معتقدند که اینبار سطح دو میلیون واحدی شاخص کل بورس با قدرت شکسته میشود و در صورت ادامه وضع بازار سرمایه و نبود حمایتهای لازم، باید منتظر سطح پایینتر از دو میلیون واحد برای شاخص کل بورس بود.
ارزش معاملات خرد روز گذشته 3.7همت (هزار میلیارد تومان) بود که در مقایسه با روز یکشنبه افزایش 1.7همتی را ثبت کرد. خروج پول هوشمند نیز 165میلیارد تومان بود که این مورد روز یکشنبه حدود 600میلیارد تومان بود هر چند خروج پول هوشمند با کاهش قابل توجه همراه بود، اما از نکاه دیگر میتواند نشان دهد که گروهی از فعالان بازار سرمایه روز یکشنبه با اقدام به شناسایی سود یا زیان از بورس خارج شدهاند که این پیام خوبی را مخابره نمیکند.
جو عمومی بازار سرمایه در سومین روز کاری هم نزولی بود و بیشتر شرکتها قرمزپوش بودند، اما نقدشنوندگی بورس این روزها مطلوب است.
تاثیر در شاخص کل بورس
شرکتهای ملی صنایع مس ایران با هزار و 218، پالایش نفت اصفهان با هزار و 66، پتروشیمی خلیج فارس با 937، بانک ملت با 931 و معدنی و صنعتی چادرملو با 928واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس روز گذشته داشتند و در نقطه مقابل پتروشیمی پردیس با 386، پتروشیمی مبین انرژی خلیج فارس با 360، گسترش نفت و گاز پارسیان با 151، پتروشیمی فناوران با 131 و فجر انرزی خلیج فارس با 121واحد تاثیر مثبت، مانع از کاهش شاخص کل بورس شدند.
کاهش قیمت سکه در بازار آزاد
پس از اطلاعرسانی درباره عرضه سکه جدید ۱۴۰۳ بانک مرکزی از ۱۹ آبانماه، اندکی از تب خرید سکه کاسته شد و قیمت آن کاهش یافت. البته کاهش نرخ ارز در بازار آزاد نیز روز گذشته بیتاثیر نبود.
نرخ دلار آمریکا که روز یکشنبه به حدود 70 تا 71هزار تومان صعود کرده بودف روز گذشته اندکی کنترل شد و دوباره به 69هزار تومان برگشت. این رفت برگشت در بازار آزاد همچنین بر صندوقهای طلای موجود در بازار سرمایه نیز تاثیر منفی داشت و موجب کاهش قیمت این صندوقها شد.
صندوقهای طلا: صندوقهایی هستند که وجوه سرمایهگذاران را در اوراق مبتنی بر سکه طلا و شمش طلا سرمایهگذاری میکنند. سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، ریسکهای معمول خرید و نگهداری فیزیکی سکه طلا نظیر تقلبی بودن و سرقت را ندارد. در عین حال، بازدهی این صندوقها نزدیک به بازدهی سکه طلاست.
عرضه سکه جدید ۱۴۰۳ بانک مرکزی
از ۱۹ آبانماه آغاز میشود
برگزاری معاملات حراج در مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق سیاست بانک مرکزی مطابق با تامین نیاز بازار بوده و بانک مرکزی نیز در این راستا و برای از بین بردن حباب و سفته بازی در بازار، نسبت به عرضه سکه طرح جدید به تاریخ ۱۴۰۳ در کنار معاملات سکههای تاریخ ۱۳۸۶ در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام میکند.
در راستای وظایف بانک مرکزی در قانون جدید و تمهیدات انجامشده برای مدیریت بازار سکه و طلا و همچنین پاسخ به نیاز متقاضیان، عرضه سکه بهار آزادی جدید بانک مرکزی به تاریخ ۱۴۰۳ از نوزدهم آبانماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز میشود.
به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، برگزاری معاملات حراج در مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق سیاست بانک مرکزی مطابق با تامین نیاز بازار بوده و بانک مرکزی نیز در این راستا و برای از بین بردن حباب و سفته بازی در بازار، نسبت به عرضه سکه طرح جدید به تاریخ ۱۴۰۳ در کنار معاملات سکههای تاریخ ۱۳۸۶ در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام میکند.
بانک مرکزی همچنین به اطلاع مردم و صاحبان کسب و کارها میرساند که با توجه به افزایش قیمت انس جهانی طلا و از طرف دیگر تشدید معاملات سفته بازی طلا، نرخ موجود سکه در بازار شدیدا حبابی است و احتمال نوسان شدید در آن وجود دارد؛ لذا به مردم عزیز توصیه میشود جهت جلوگیری از ضرو و زیان و در صورت عدم نیاز فوری، خریدهای خود را به زمان دیگر موکول کنند.
از هفته گذشته و پیرو افزایش جلسات معاملات حراج به سه روز در هفته، عرضه یک میلیون سکه بهار آزادی به تاریخ ۱۳۸۶ در قطعات ربع، نیم و تمام توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شد.
معاملات حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران هماکنون در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه انجام میشود.
جلسات معاملات حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir انجام میشود.
کلیه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی میتوانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا ۵ قطعه سکه است. به نحوی که میتوان ۵ قطعه ربع سکه یا ۵ قطعه نیم سکه یا ۵ قطعه تمام سکه، و یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.