انجام کاوشهای باستان شناسی زیرآب در بندر نجیرم
سرپرست هیئت کاوشهای باستان شناسی زیرآب پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از انجام کاوشهای باستان شناسی زیرآب در بندر تاریخی نجیرم به منظور کاوش کشتیهای تاریخی غرق شده در این منطقه خبر داد.
به گزارش اقتصادسرآمد، حسین توفیقیان از انجام کاوشهای باستان شناسی زیرآب در بندر تاریخی نجیرم به منظور کاوش کشتیهای تاریخی غرق شده در این منطقه به مانا خبر داد.
سرپرست هیئت کاوشهای باستان شناسی زیرآب پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه این منطقه به برمودای خلیج فارس معروف است، گفت: شواهد حاکی از این است که در طول تاریخی آبهای ساحلی بندر نجیرم محل غرق شدن کشتیهای زیادی بوده است.
وی اذعان داشت: این امر بر اهمیت و ضرورت کاوشهای باستان شناسی در این منطقه از خلیج فارس میافزاید، چراکه با انجام کاوشهای زیرِ آب به احتمال زیاد میتوانیم به آثار تاریخی فراوانی متعلق به دورههای مختلف و حداقل ۵۰۰ ساله در این منطقه دست یابیم.
این باستان شناس متخصص زیرآب در ادامه از انجام کاوشهای باستان شناسی زیرآب در بندر تاریخی نجیرم به منظور کاوش کشتیهای تاریخی غرق شده در این منطقه در صورت تأمین اعتبارات لازم در زمستان امسال خبر داد.
بندر نجیرم از مهمترین بنادر آباد باستانی سواحل شمالی خلیج فارس در محدوده استان بوشهر جنوب ایران بوده است. عدهای از محققان نجیرم را در دهانه رودمند ناحیه مندستان منطقه دشتی در میانه استان بوشهر دانستهاند و بعضی آن را در حوالی روستای زیارت ساحلی میدانند. در زمان تجارت جاده ابریشم این بندر نقش به سزایی در تجارت بینالمللی داشتهاست.
خلیج فارس از هزاره سوم قبل از میلاد تجارت دریایی و تجارت ساحل به ساحل را داشته است، از متون کشف شده در بینالنهرین این نکته برداشت میشود که در دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی تجارت شکل جدیتری به خود گرفته و در زمان ساسانیان این موضوع به سرزمینهای دورتر نیز رفته و تا شرق آفریقا، شبه قاره هند و شرق آسیا (چین) گسترش پیدا کرده است و مواد فرهنگی و آثار تاریخی که بر این موضوع دلالت کنند در بندر نجیرم وجود دارد.