با توقف 10 روزه فعالیت کارخانه های پودر ماهی صورت گرفت ️
آغاز بررسی فنی حل معضل انتشار بوی نامطبوع ماهی در سوزا
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به انتشار بوی نامطبوع ماهی در جزیره قشم به خصوص شهر سوزا، در جلسه ای با حضور دادستان قشم مقرر شد با لحاظ نظریه تخصصی مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان، فعالیت کارخانه های پودر ماهی در سوزا به مدت 10 روز به منظور کشف منشأ بوی نامطبوع حاصل از چرخه صید تا فرآوری و همچنین اقدام کارخانجات به رعایت الزام موارد زیست محیطی با اصلاح و یا نصب سیستم های بوگیر و بوسوز کارآمد و مدرن و دفع اصولی و بهداشتی پسآب تعطیل گردد.
به گزارش اقتصاد سرآمد، مریم نوری بالانجی با اعلام این خبر بیان داشت: این جلسه در محل دادسرای عمومی و انقلاب و با حضور دادستان، مسئولین شیلات، محیط زیست، صنعت، سازمان و شهرستان، شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی، مسئولین شهر سوزا و همچنین صاحبین کارخانه های پودرماهی برگزار شد.
نوری تاکید کرد: حمایت همزمان از حقوق عامه و تولیدکنندگان این محصول ضروری و استراتژیک، یک وظیفه همگانی بوده که بر اساس دستور مدیرعامل سازمان طی دو سال اخیر طرح ساماندهی صنعت پودر ماهی و ماهی خشک سنتی غیربهداشتی توسط این مدیریت تدوین گردیده است.
وی ادامه داد: به موجب این طرح کلیه تولیدات ماهی خشک از طریق ارائه مشوق های متنوعی همچون جانمایی سایت های تخصصی صنایع وابسته شیلاتی، ضابطه مند نمودن تولید پودرماهی متناسب با ذخایر آبزیان و ملاحظات زیست محیطی، اصلاح چرخه معیوب صید تا فرآوری در کنار تأمین بهداشت عمومی اصلاح و ساماندهی می گردد.
نوری بالانجی افزود: در گذشته نیز کارخانجات مذکور به مدت هفت روز تعطیل بوده اند که عدم توفیق در مهار بوی نامطبوع در آن بازه، حکایت از انتشار بوی نامطبوع ناشی از خشک نمودن سنتی ماهی به روش های غیربهداشتی، وجود انبارهای دپو ماهی خشک سنتی و دفع غیراصولی و بدون ضابطه پسآب کارخانجات پودرماهی نیز بوده است.
️وی تصریح کرد: از آنجایی که انتشار بوی نامطبوع مختص به کارخانجات پودرماهی نبوده طی درخواست مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان و لحاظ نظریه های تخصصی این مدیریت به جهت حل موضوع، با دستور دادستان مقرر گردید بررسی های فنی و همه جانبه با حضور تمامی دستگاه های ذیربط در جهت کشف منشأ آلودگی و انتشار بو که صرفا مختص شهر سوزا نمی باشد، شناسایی و رفع گردد.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: آموزش، فرهنگ سازی، حفظ ذخایر آبزیان، تغییر شیوه خشک کردن ماهی به روش های بهداشتی و باارزش افزوده بالا، مهمترین دغدغه مدیرعامل و مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم بوده که همکاری عمومی و نهادهای خارج از سازمان را می طلبد.به گفته نوری بالانجی تولید پودر ماهی یک صنعت پرتقاضا و استراتژیک در اقتصاد دریامحور بوده که پایه دیگر صنایع شیلاتی همچون تکثیر و پرورش آبزیان محسوب می گردد، از همین جهت در تلاش هستیم تا ضمن رعایت حقوق عامه و مهار بوی نامطبوع، با اجرای الزامات محیط زیستی تولید پودرماهی و ماهی خشک ذیل طرح ساماندهی تدوین شده در جزیره قشم ضابطه مند گردد.